Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Iwony II 11:04, 07 sie 2018

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Stara praca dawnego stolarza, nawet szuflady maja spody drewniane, wszystko składane bez jednego gwoździa. Cieszę się ze stołu. Będzie robił za biurko w moim gabinecie

Jeeeenyyy, jak dobrze żeś ocaliła to cudo przed spaleniem!
Znalazłaś się we właściwym miejscu o właściwym czasie.
Na zielonej... trawce :) 11:04, 07 sie 2018

Do góry
Moja wielka miłość- dichondra… cudna jest i na pewno kolejne lata zagości również...
Z racji remontów donice obsadzałam dopiero pod koniec czerwca... kupiłam bardzo niewielkie sadzonki... rośnie jak na drożdżach

Małymi kroczkami do celu... 11:01, 07 sie 2018

Do góry
paulina_ns napisał(a)
Dzisiaj zapowiada się kolejny upalny dzień, kilka zdjęć z porannego ogrodu zostawiam

Zna ktoś może nazwę tego rozchodnika? rośnie dosyć nisko ok 30 cm, dostałam go od sąsiadki, a lubię wiedzieć co mam w ogrodzie

Nazwy nie znam, ale fotki cudne

U mnie róże w tym roku beznadziejnie, niektóre pogubiły wszystkie liście i stoją łysolce. Nawet Lavender Ice kiepsko się zbiera do ponownego kwitnienia.

Koła trzy, docelowo kiedyś połączone w jedną wielką rabatę ze ścieżką.
Na zielonej... trawce :) 11:00, 07 sie 2018

Do góry
Frontowa i daniki, które ładnie zbierają się po cięciu

Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 10:57, 07 sie 2018

Do góry
BKosimkArt napisał(a)

Wszystkie pstryczki cudne, mnie interesują te zawilce, jak się nazywają i jak długo kwitną?
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 10:56, 07 sie 2018

Do góry
Chyba nieskromnie napiszę, że w tym roku jestem chyba na ogrodowisku pierwsza co o jesieni już pomyślałam
Ale na razie schowałam w "czarna dziurę" w garażu
Na zielonej... trawce :) 10:56, 07 sie 2018

Do góry
I ogrodowo kilka fot...

Wrzosy zbierają się do kwitnienia

Ogród naturalistyczny Jabłonki 10:50, 07 sie 2018

Do góry
Witam serdecznie,
Ogród Naturalistyczny Jabłonki jest projektem, który będzie realizowany w najbliższych latach na terenie gminy wiejskiej Łask na 2 hektarowym terenie (działka porolnicza), który od kilkunastu lat nie był uprawiany. Założeniem projektu jest stworzenie ogrodu naturalistycznego z kolekcją m.in. rosa rugosa. Obecnie w jednym z ogrodów prywatnych w Polsce jest kolekcja ponad 100 różnych krzewów rosa rugosa ... Mam nadzieję stworzyć nie mniejszą kolekcję Na posadzenie czeka już: Kaiserin des Nordens, Red Foxi, Hansa, Moje Hammarberg ... Planowanie nasadzeń na tym terenie opieram na zasadzie spójności z naturalną roślinnością, która już rośnie na tym terenie oraz wykorzystaniem potencjału urody krajobrazu okolicznych działek rolniczych i leśnych ... W 2016 roku prace na tym terenie polegały na wstępnym uporządkowaniu terenu i czekaniu na geodetę W tzw. międzyczasie w ramach eksperymentowania z pierwszymi nasadzeniami powstał mały klomb z werbeną patagońska , luki w darni zostały wypełnione hyzopem lekarskim, jeżówkami, kocimiętką ... Maj 2017 rozpoczął się od wizyty... stada dzików Zorały kilkadziesiąt (jeżeli nie kilkaset) metrów kwadratowych pięknej darni z mchów i porostów w poszukiwaniu robaków Relacja z prac w 2018 w kolejnych postach
Pozdrawiam serdecznie,
Izabela

Na zielonej... trawce :) 10:48, 07 sie 2018

Do góry
Dla Reni Poremontowo...

Kuchnia to już "staruszka" 9 lat ma

i reszta:

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 10:36, 07 sie 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Ale musiało pachniećOliwka już w jesiennym wydaniu

Pachniało i jeszcze pachnie, bo sobie pojemnik obok tarasu postawiłam
Nie chciałam jeszcze tego słowa "jesień" używać. Widziałam już w ogrodniczych jak wrzosy wstawiają. Trzymam się jeszcze, że mamy lato Choć brzozy liście już zaczynają zrzucać, ale to pewnie też z powodu upałów.

Małymi kroczkami do celu... 10:30, 07 sie 2018

Do góry
Dzisiaj u nas zapowiadają 34 stopnie w cieniu, afrykański klimat trwa nadal i tak ponoć przez cały tydzień :/. Dziewczyny macie jakieś przepisy co można zrobić z dyni? samosiejka wysiana w kompostowniku opanowała cały kompostownik i zadyniowałam się na amen wczoraj zrobiłam krem z dyni z prażonym słonecznikiem, zużyłam jedną dynie, a kilkanaście czeka miłego dnia

Ogródek Iwony II 10:25, 07 sie 2018
Do góry
Iwk4 napisał(a)

Kilka dni później kwitnie już molinia I rozplenice ...

Iwk4 napisał(a)

Aniu, piękną fotorelację zrobiłaś. Dziękuję. Niektórych ujęć nie umiem powtórzyć, na niektóre połączenia nie zwracałam specjalnej uwagi.

Piękne fotki zapodałaś, ogród piękny
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 10:24, 07 sie 2018

Do góry
Ale i tak jeżówki ' Vergin' nadal rządzą w tym zakątku. Uwielbiam je, stoją sztywno i nawet po deszczu się nie pokładają.

I 'Grenn Jewel' też uwielbiam.

Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 10:24, 07 sie 2018

Do góry
Witam, w tym sezonie założyłam mój pierwszy ogródek. Mam 100m2 przy mieszkaniu i wysialiśmy trawę na prawie całej powierzchni (pomijając taras oraz pas wzdłuż płotu gdzie są roślinki). Niestety trawa średnio nam się przyjęła mimo podlewania dwa razy dziennie. Długo nie było nic, jedynie przy obrzeżach gdzie była mocniej wysiana. Jednak z biegiem miesięcy w końcu uzyskaliśmy jakiś efekt. Jakiś, ponieważ jest wciąż sporo plam.
I tu pytanie, co z tym zrobić. Jak przygotować te plamy do ponownego zasiania i kiedy to uczynić (teraz, na jesień, a może dopiero wiosną). Bałam się mocno zagrabić te obszary, aby tej świeżej trawy w około nie uszkodzić.
Drugie pytanie, co powinnam zrobić teraz z całym trawnikiem, czy jakoś go nawozić i kiedy?
Wielicka przygoda ogrodowo / remontowa 10:23, 07 sie 2018

Do góry
MW - jest niesamowita, kwitnie nieprzerwanie od kilku już miesięcy, mimo mączniaka i podrzerających ją zielonych stworków
Wielicka przygoda ogrodowo / remontowa 10:21, 07 sie 2018

Do góry
Pierwsze zawilce japońskie
Wielicka przygoda ogrodowo / remontowa 10:19, 07 sie 2018

Do góry
Eden Rose
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 10:15, 07 sie 2018

Do góry
Zaczynają kwitnąć tam również posadzone jesienią hortensje 'Silver Dollar'.
Dosadziłam przy nich sadźce.

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 10:10, 07 sie 2018

Do góry
Rozplenice od dwóch tygodni maja już "kotki".

U mnie cały czas są w kręgu zaschnięte czosnki, ale chyba je już usunę, bo zaczynają pojawiać się pomiędzy nimi zawilce.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies