Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 06:18, 27 maj 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Witam Ana serdecznie.
Zakochałam się w twoim ogrodzie, w żurawkach różnego koloru i stożkowych bukszpanach. Miesiąc temu trafiłam na ogrodowisko i mnie pochłonęła lektura. Twoja działka jest wymiarami podobna do mojej, niestety mam inny układ zagospodarowania działeczki. Stąd pewne ograniczenia.
Lekturę twojego wątku czytam w każdej wolnej chwili, mój mąż stwierdził, że komp mnie pochłonał (zazdrosny, czy co)? Pięknie instruujesz, jak zakładać rabaty. Ale jeszcze nie dobrnęłam do końca. Jestem dopiero na 754 stronie. Ciekawa jestem historyjek z ostatnich stron, bo co zrobisz z roślinkami, jak ci się rozrosną?
Pozdrawiam.
Witaj Iwonko, miło mi i głupio jednocześnie że czytasz wszystko od początku...
Co robię z roślinami? nie martwie się tym na razie, na razie rosną. Siewki rozdam chętnym, większe rośliny które wymieniam też znajdują drugi dom.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 01:58, 27 maj 2014

Do góry
AgaAga napisał(a)
Witaj Ana, tak czytam i czytam Twój wątek ale jest tak ciekawy że nie mogę zrobić tego po łebkach, tak wiec zajmuje mi to trochę czasu. Jestem już na 603 stronie ale za nim dobrnę do końca postanowiłam już napisać jak mnie ten ogród oczarował i jak podziwiam "sprawczynię" takiej pięknej zmiany. Skąd czerpiesz siły na te wszystkie nasadzenia nie pomijając faktu że pracujesz zawodowo jak i domowo przy takiej ilości chłopa . Ja kopię od niecałego miesiąca a już mnie plecy niemiłosiernie bolą hehe a to u mnie dopiero początek.
Tak więc pozdrawiam i mam nadzieję że już niedługo dobrnę do końca tzn do aktualnych wpisów na wątku

Też podpisuję się pod tym wątkiem, Pozdrawiam
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 01:10, 27 maj 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Czy ładne to musicie sami ocenić Teraz zakwitły mi irysy i skradły mi serce granatowe, bo pierwszy raz zakwitły W tym tygodniu powinien zacząć się mój ulubiony spektakl firletek, piwonii, irysów, szałwii i przywrotników Będę Was wtedy katować fotografiami

Teraz na pewno królują jeszcze tulipany na froncie

A na bylinowej czosnki, które mają ode mnie medal Best in Show

To będzie także mój ulubiony spektakl. Pozdrawiam i macham serdecznie. Bedę zaglądać do twojego ogrodu, bo jest piekny. Wręcz musiałam wreszcie założyć konto, by móc komentować.
A tak przy okazji, gratuluję cudownego wyniku na maturze i trzymam kciuki za zawodowe.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 00:32, 27 maj 2014

Do góry
Witam Ana serdecznie.
Zakochałam się w twoim ogrodzie, w żurawkach różnego koloru i stożkowych bukszpanach. Miesiąc temu trafiłam na ogrodowisko i mnie pochłonęła lektura. Twoja działka jest wymiarami podobna do mojej, niestety mam inny układ zagospodarowania działeczki. Stąd pewne ograniczenia.
Lekturę twojego wątku czytam w każdej wolnej chwili, mój mąż stwierdził, że komp mnie pochłonał (zazdrosny, czy co)? Pięknie instruujesz, jak zakładać rabaty. Ale jeszcze nie dobrnęłam do końca. Jestem dopiero na 754 stronie. Ciekawa jestem historyjek z ostatnich stron, bo co zrobisz z roślinkami, jak ci się rozrosną?
Pozdrawiam.
Ogródek Iwony 00:02, 27 maj 2014

Do góry
Witam wszystkich serdecznie.
Stało się. Miesiąc temu szukałam w necie informacji o różanecznikach. Znalazłam wtedy Ogrodowisko, "Ogród nie tylko bukszpanowy" i się w nim zakochałam. Potem był "Igiełkowy ogródeczek" i "Any ogród mały". Wpadłam na chwilę, a zostałam na dłuuugo, bardzo długo. Do tego stopnia, ze mój M się na mnie obraził, że komputer ważniejszy od niego. A ja czytałam, czytałam stronę po stronie. W każdej wolnej chwili. To lepsza lektura od książki, choćby najciekawszej.
Więc jestem. Jest też mój ogródek. Tak kiedyś myślałam. A dziś wiem, że wymaga wielu zmian, nakładu pracy i finansów. Jakże się myliłam, kiedy myślałam o małym domku z ogródkiem. Minęło tyle czasu, a ja wciąż nie osiągnęłam celu, nie powiedziałam dość. Ale o tym później. Mój ogródek jest mały, działka wymiarami zbliżona do ogrodu Any, ale inaczej zagospodarowana. Nasz ogród ma 15 lat. Wtedy powstawały pierwsze nasadzenia, powoli, w miarę możliwości. Są miejsca, które kocham i takie, których nie lubię.
Zaczynam więc opowieść.

Testowe dodawanie zdjęć 22:58, 26 maj 2014

Do góry
Witam wszystkich, wgrywam zdjęcie testowe, jestem tu nowa.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies