Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wilczy ogród 10:13, 12 maj 2024

Do góry
Wilczy ogród 10:12, 12 maj 2024

Do góry
Wilczy ogród 10:09, 12 maj 2024

Do góry
Wilczy ogród 10:05, 12 maj 2024

Do góry
Wilczy ogród 09:59, 12 maj 2024

Do góry
Wilczy ogród 09:58, 12 maj 2024

Do góry
Jeszcze kilka kadrów z różnych miejsc
Wilczy ogród 09:55, 12 maj 2024

Do góry
Błotnistej vel Limonkowo-brązowej w końcu nie zmieniam -chociaż cały czas kusi mnie jej poszerzenie za ścieżką -kto wie ,czy tego na jesień nie zrobię -do tej pory roślinki się rozrosną i będzie co dzielić do powtórki nasadzeń

Wizytówka - Milunia w ogrodzie z widokiem na rozlewisko 09:52, 12 maj 2024

Do góry
Wilczy ogród 09:50, 12 maj 2024

Do góry
Jeszcze parę kadrów z inversowej -lubię fotki ,jak mam wyplewione

Róża o Sylwii szaleje na całego -już za chwilkę będzie oblepiona kwiatami
Wilczy ogród 09:47, 12 maj 2024

Do góry
Margo2 napisał(a)
Jest czad.
Piszesz, że masz chwasty.
Nie widzę.
Jak patrzę na te puste przestrzenie między roślinami jak u Joli, to mnie zazdrość zżera.
Nie pamiętam takiego etapu u siebie. Zawsze był gąszcz
A to tak ładnie wygląda jak widać wszystkie roślinki.
U mnie muszę palcem wskazywać, bo ja wiem, że tam jest, ale inni musza się domyślać

Gosia Dziękuję

Ja mam naprawdę dużo miejsca między roślnami -te fotki po prostu skracają te odległości

I jest tak jak napisałaś u siebie -niektóre byliny rozrastają się nadmiernie i nie tam ,gdzie bym chciała ,inne wypadają i te koncepcje rabaty biorą w łeb

Wyplewiłam w końcu inversową ,poprzycinałam na niej świerki Nidiformis ( już ogromne się zrobiły ,więc nadszedł czas na przycinki ) cyprysiki też wpadły pod nożyce -dosadziłam 3 azalki fioletowe i 2 rodki -od razu lepiej wygląda (według mnie )
Zmieniają się warunki na tej rabacie -więc czas tam uzupełnić nasadzenia ,takie ,które sobie poradzą

Wilczy ogród 09:37, 12 maj 2024

Do góry
Magara napisał(a)
Madzia, pokazałam dziś Małżonkowi Twoją skarpę. Chwilę pomilczał (jak nie On, znaczy trybił ) a na koniec milczenia powiedział "kiedyś się za naszą weźmiemy"

Wszędzie masz ślicznie i do schrupania

Daga Dziękuję

Pokuszę Cię skarpą znowu - bo w Twojej widzę potencjał
ja mam też jałowce -ale te płaskie -rosną tam już 8 lat -oczywiście skrzyp znowu wyłazi -muszę się wziąść za jakieś plewienie

Nawet się trochę zastanawiałam nad Twoją ostatnio - wiem ,że masz tam te duże jałowce -może byś się pokusiła je poprzycinać na jakieś chmurki ? i podsadzić je hakonką ,albo jakąś inną trawką co Ci dobrze rośnie -albo floksami nawet
Ja nie znoszę na swojej plewić -dlatego staram się ją mocno zadarnić -to co się nie sprawdza wymieniam na inne i tak w kółko -od tylu lat z nią walczę -ale ogólnie już mi się podoba

Wilczy ogród 09:22, 12 maj 2024

Do góry
Wiaan napisał(a)
Magda widoki jak zawsze boskie

Dziękuję
Wilczy ogród 09:21, 12 maj 2024

Do góry
Kasiek napisał(a)

Madziu witaj, poprosze o wiecej fotek tej piwonii.

Kasiu Fajnie ,że jesteś -lecę zaraz do Ciebie

Piwonia z każdej strony dla Ciebie

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 09:18, 12 maj 2024

Do góry
Wafel napisał(a)
O rany, gryzoń czy opuchlaki? Widać coś więcej? Piękny Meyer z dziurą

Raczej gryzoń
Pół było suche po zimie, może wcześniej część podgryziona a teraz reszta

Wszędzie twarda glina to na podniesionej rabatce luźniej i szsleją jakieś cholery…
Wilczy ogród 09:18, 12 maj 2024

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

O jest moja ulubienica - skarpa.
Obejrzałam kilka stron i twojego wątku tak się zmieniło, że myślę czy to twój ogród. Skarpa mnie zapewnia, że to twój.

Rośliny ładnie kwitną.

Dziękuję

To drzewko o kolorowych liściach to buczek czy coś innego.

Ela to Esk Sunset
Wilczy ogród 09:16, 12 maj 2024

Do góry

Witam Magda

Powiedz mi na pierwszej focie te białe kwiatuszki co to za roślina.

Na ostatniej focie - jak się nazywa na pęcherznica ma taki piękny kolor. Mam ich sporo, ale takiego koloru nie mam może to kwestia oświetlenia.

Sądź floksy nie zrażaj się tylko trzymaj je w ryzach. Szybko rosną i zawłaszczają teren. Ja na początku nasadzilam floksów no też chciałam mieć takie poduchy. Jednak przerosły moje oczekiwania więc muszę przycinsc ibwywalac.

Masz pięknie taka moja opinia . Pozdrawiam

Ela te białe kwiatuszki to chyba Trybula -ale nie jestem pewna -kupowana u Danusi jako bodziszek

Pęcherznica... chyba Little Angel( zgubiłam karteczkę ) -teraz już białe kwiatuszki ma
w różnym świetle inaczej wygląda

Dziękuję za komplementy

Floksy już posadziłam na skarpie-aż 3 sadzoneczki dostane od koleżanki

Wilczy ogród 09:05, 12 maj 2024

Do góry
TAR napisał(a)
Moje żyja wszystkie, Ruby, Golden, Merlot wreszcie sie zebral, Foreścik juz przekwitl. Rising puszcza listki podobnie jak Pinkpompons. Zwykły podstawowy juz zielony. Poluje jeszcze na Karoline i Melonka

Jola az dziwne, ze tak dorosly judaszek kaput, moze cos go podżarło? Tak jak mojego derenia, chcialam dac do przechowalni a pieniek mi w reku zostal, bo korzen pożarty.

Madzia te wymieniane kalinki mam brakuje mi do szczescia Molly S. i Mary Milton. Udało mi sie dokupic Grandiflore i Opening Day, w zeszlym roku je sobie zapisałam.

Oglądałam ta Opening day -była tam ,gdzie Molly -fajna -chyba też ją kupię -tylko muszę nad miejscem podumać -ona z tych większych raczej

tej Mary Milton nie widziałam nigdzie

Tu Twoja czeka -razem z Sylwii dobrociami
Zielony Chram 08:41, 12 maj 2024

Do góry
Na razie całkiem niepozorny Flaming:

Nowa rabatka ma się dobrze:

I na koniec widoczek z góry:

Może dzisiaj uda się posiać dynie, cukinie i ogóreczki- trzymajcie kciuki . Rano u nas tylko 4 stopnie na plusie, przynajmniej przymrozków nie odnotowano. Mam nadzieję, że zimne ogrodniki nie namieszały Wam w ogrodach zbyt dotkliwie, życzę Wam cudnej niedzieli!
Zielony Chram 08:38, 12 maj 2024

Do góry
Cytrynowe sekwoje, zapączkowane róże wokół pergoli, cudny rdeścik oraz nieziemsko niebieska hosta Waterslide:

Ogródek Gosi 08:35, 12 maj 2024

Do góry
Margo2 napisał(a)

I te również
Bardzo mi się podoba Twoja kolekcja irysów.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies