Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

antracyt 11:35, 20 wrz 2024

Dziewczyny (tu było serduszko, ale znika przy wysyłaniu)

Basiu, koloru u mnie jeszcze sporo dzięki daliom, kosmosom, cyniom(pomimo zwichrowania) a teraz dochodzą astry w sporej ilości. Chociaż te ostatnie ze względu na suszę są w dużo gorszej kondycji niż mogłyby być. Cieszę się z każdego koloru.

Magarku, wstaw proszę zdjęcia swoich róż. Jak dla mnie mało się nimi chwaliłaś.

Anda 12:50, 20 wrz 2024

Ależ soczyście u Ciebie Piękne takie późne lato.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
nyna76 22:59, 20 wrz 2024

Obłędny jest ten wysoki krwawnik.

Edit : oczywiście krwiściąg
antracyt 00:39, 21 wrz 2024

Aniu, pewnie masz na myśli krwiściąg Super jest, tylko powinien mieć więcej przestrzeni. Ewidentnie próbuje odsunąć się od miskantów.

Ewo, późne lato? Od 2 tygodni mam nocny popis wokalny jeleni - zaczęło się rykowisko. Jesienne to bardzo.
Gruszka_na_w... 12:44, 21 wrz 2024

antracyt napisał(a)

Ewo, późne lato? Od 2 tygodni mam nocny popis wokalny jeleni - zaczęło się rykowisko. Jesienne to bardzo.

Szkoda, że na forum nie można wstawiać plików dźwiękowych. Z przyjemnością bym posłuchała.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
antracyt 18:08, 22 wrz 2024

Haniu, jest moc w tych rykach Warto je na żywo posłuchać, to zupełnie inny odbiór niż nagranie.
antracyt 15:01, 29 wrz 2024

Noce się zimne zrobiły. Przeniosłam papryki i bazylie do szklarni. Pieknie bazyliowy zapach się roznosi
Szkoda, że donice z miechunką się nie zmieściły, sporo niedojrzałych owoców jeszcze mają. Druga szklarnia by się przydała
Tess 16:32, 29 wrz 2024

antracyt napisał(a)

Ale masz dużo ciekawych roślin! Wow! To wysokie to krwiściąg? Jaka odmiana? On ta sam z siebie utrzymuje pion?
antracyt 18:37, 29 wrz 2024

Z tego co pamiętam to odmiana Arnhem, chociaż u mnie ma powyżej 2m. Jeżeli bardzo mocno nie wieje to stoi prosto. U mnie lekko wygina się do słońca, ale to jedyne miejsce z odpowiednią ilością wilgoci. Jest bezproblemowy
Tess, wydawało mi się, że mam raczej popularne rośliny. Fajnie jest przeczytać, że coś jest ciekawego prócz rzadkich odmian róż
olciamanolcia 18:48, 29 wrz 2024

Królowo Daliowo-czy już można wykopać dalie? Czy jeszcze poczekać?
mam sporo kikutów - pozostałości po daliach obżartych przez ślimuny - i się zastanawiam nad wykopkami