Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowe marzenie Mrokasi 13:19, 01 sie 2018

Do góry
mrokasia napisał(a)

O mamo...
No i co ja mam biedny żuczek powiedzieć???
Elegantissimę posadziłam bo takie miałam na stanie, kupiłam już kilka lat temu gdy moja świadomość ogrodowa była bliska zeru... O istnieniu odmiany Ivory Halo nie miałam wówczas pojęcia. Naprawdę nie da się nad nim zapanować cięciem??? Głównie chodzi mi o szerokość, wysokie są mogą być .
Perovskia chyba ta większa, ale tylko 1 sztuka . Powód - ten sam co przy dereniu.
Powiem tak - nie będę teraz wywracać do góry nogami tej rabaty. Derenie będę mocno cięła, jak się okaże że jednak to potwory to wtedy je wymienię na Ivory Halo. To samo z perovskią.
Podłamałam się

Zobacz:

to jest gęsty szpaler ale pojedynczego krzaka spokojnie uformujesz jak chcesz, tak przynajniej myślę
Mirkowy ogród (początki) 12:52, 01 sie 2018

Do góry
Mirka napisał(a)
Fotki dla Mirelki
Za jej radą w tym roku przycięłam szałwie tak jak ona. Czyli same kwiatostany wycięłam. W zeszłym roku cięłam przy ziemi i nie zakwitła drugi raz.
Już zaczyna drugie kwiatnienie.

Mireczko ładnie zaczyna drugie kwitnienie. Podlej jeszcze florovitem
Czyli u Ciebie ten sposób cięcia też się sprawdza
Ogrodowe kreacje 12:07, 01 sie 2018

Do góry
No to teraz ta mniej przyjemna część z której powodu jest mi przykro i smutno
Jabłonie powiedziały w tym roku papa

Te gałęzie, które widać na tych zdjęciach jak jeszcze wiszą, to po wczorajszej burzy już są połamane doszczętnie
Za drzwiami do ogrodu... 12:01, 01 sie 2018

Do góry
Nikola,cieszy mnie biały płotek,a nasadzenia testuję na jego tle,niektóre jeszcze zmieniam lub modyfikuję
Ogrodowe kreacje 12:00, 01 sie 2018

Do góry
Rabata robiona na jesieni zeszłego roku z roslin, które były chore, marne, w tym roku odpowiednie opryski na grzyba, nawóz i ładnie się odratowały:

Cynie rosnące na niej pojedynczo bardzo mocne się zrobiły, natomiast te na innej gdzie rosną jedna obok drugiej słabsze - rywalizują, a tutaj miały swobodę

Ogrodowe kreacje 11:57, 01 sie 2018

Do góry
Rudbekia swój spektakl już w lipcu rozpoczęła

Liatry bardzo ładnie kwitły:

Przetacznik cały czas nowe kwiatostany wypuszczał:
Gutlandia 11:55, 01 sie 2018

Do góry
la_estrellita napisał(a)
Tak na szybko się pochwalę... . Z powodu nieznośnego upału dzisiejszą wycieczka została odwołana. Postanowiłam więc pojechać do sklepu celem zakupu soli i tabletek do zmywarki i... tak jakoś wyszło, że zostałam szczęśliwą właścicielką 1000l kory

około dwóch ton koziego obornika

O tabletkach i soli oczywiście zapomniałam .

Za to eM zrobił mi kolejny prezent

.

Do kompletu posiadam 100 kg mączki bazaltowej i trochę kompostu. Jak tylko upały zelżeją będę sądzić pierwsze krzaczory. Już się nie mogę doczekać.

No Psze Pani zakupy pierwsza klasa
Ogrodowe kreacje 11:54, 01 sie 2018

Do góry
Hortki się postarały i te słabsze i te mocniejsze ładnie kwitły:

Ogrodowe kreacje 11:53, 01 sie 2018

Do góry
Tak wyglądał szpaler dalii w połowie lipca przy warzywniku:

Ogrodowe kreacje 11:51, 01 sie 2018

Do góry
Witam po długiej nieobecności Pewnie już zapomnieliście, że taki wątek istnieje, postaram się trochę przypomnieć Ja cały czas wakacjuje - pierwszy taki rok mi się trafił, gdzie w lipcu ogród widziałam parę dni ...... i powiem wam, że teraz a szczególnie po wczorajszym dniu tego żałuję, bo wczoraj jakis kataklizm podobno przeszedł w moich okolicach i z ogrodu jest sieczka Jabłonie te stare , piękne, charakterystyczne połamane doszczętnie na razie widziałam to tylko na zdjęciach jutro dowiem się w realu jak to wygląda i w ogóle czy jest co zbierać

Na początek jednak zdjęcia z okresu, kiedy ładnie wszystko kwitło:
Taką gigantyczną dalię wyhodowałam
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 11:45, 01 sie 2018

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
Wieczorne widoczki na dzien dobry

Wiem, że to nie Laguna ale cuudne te jeżówki?

Cofnęłam się troszkę i Laguny nie widzę
Moje małe wielkie marzenie 11:28, 01 sie 2018

Do góry
alis napisał(a)
Hakonki coraz ładniejsze

Tłuścioszki się robią z nich
Ogród cudny
Mus owocowy w miejskiej dżungli 11:10, 01 sie 2018

Do góry
Trawka zaczyna kiełkować ( ma cztery dni)

Wzgórze chaosu 11:07, 01 sie 2018

Do góry
Ależ mnie wzięło na porównania No ale różnica jest ogromna ...

Nie ma już "oszczepów", skośnych kratek. Hortensja pnąca jest, ale bardzo mocno przy ziemi przycięta. Mam nadzieję, że odbije. Trudno było cokolwiek zrobić w tym kącie bo tyle miejsca zajmowała. Zachowałam jej piękny pień, coś z niego wykombinuję

Ogrod stewardessy 11:03, 01 sie 2018

Do góry
Nasz nowy członek rodziny: mała kotka... póki co bezimienna. Znajda. Znaleziona w krzakach przy ulicy.

Wystraszona ale przekochana. Bedzie prezentem urodzinowym dla mlodszego syna.

Mam tylko nadzieję, że moja dorosła kotka ją zaakceptuje.

Ja to bym adoptowala wszystkie koty świata.

Do raju daleko - u Ewy 11:01, 01 sie 2018

Do góry
Basinkowo napisał(a)
Dziękuję za szybką odpowiedź. Twoja uwaga o podwójnym hamaku cenna bo z pewnością jest wygodniejszy

Polecam podwójny Jeżeli jeszcze nie kupiłaś, to watro się nad tym zastanowić. W dwie osoby bardzo fajnie się leży, a i pojedynczo jest bardzo wygodnie

Hortensje Schloss Wackerbarth dopiero u mnie zaczynają dostawać koloru.

Wzgórze chaosu 10:52, 01 sie 2018

Do góry
Kolejne porównanie Na pierwszym zdjęciu jedynie wyśmienite towarzystwo jest nie do ruszenia Reszta prawie cała zmieniona

Ranczo Edy 10:48, 01 sie 2018

Do góry
witajcie dziękuję dziewczynki prawda że piękna porę roku mamyyy

nie nie to hosta może efekt światła taki wyszedł

buziaki Ana Aga i Sylwuś wszystkim miłego dniaaa

Wzgórze chaosu 10:42, 01 sie 2018

Do góry
Monia81 napisał(a)
Iwonko altana w jasnym kolorze wygląda super, jest już kolosalna różnica między tym co było a teraz rozjaśniło pięknie ten zakątek i te funkie na tle tej altany fajnie są wyeksponowane miałaś tego szlifowania, oj miałaś, ale mebelki bardzo dobrze wyglądają, ja z kolorkiem nie pomogę, zawsze jakoś na żywo lubię obejrzeć, bo kolorki na zdjęciach czasami przekłamują buziaczki Iwonko, brawo TY

Mnie też coraz bardziej podoba się ta altana Cudów wielkich nie ma ponieważ jak to przy przeróbkach, zwłaszcza tych niskobudżetowych, zawsze musi być jakiś kompromis... Ale na pewno jest jaśniej i przyjemniej. Z farbami nigdy nie jaest łatwo, na razie pozostaje opcja nie malowania Wrzucam kilka zdjęć dla porównania

Gożdzikowa - wiejski ogród 10:40, 01 sie 2018

Do góry
Chwila odpoczynku i ruszam do pracy...nie ma tak dobrze

serdecznie pozdrawiam

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies