Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Blaski i cienie nowego życia 22:46, 03 lip 2018

Do góry
Urszulla napisał(a)

Tam jest jasno bo to południowe słońce świeci. Tylko lewą stronę przysłania drewutnia. Ja chyba zdjęcie robiłam o jakiejś dziwnej porze

Co do ukorzeniania róż to tego nie praktykuję ale sąsiadka próbuje. O odwracaniu nic nie słyszałam.

Moje kolory to biały, seledyn ( trochę zółci w różach i liliowcach )i fiolet.

Szukam roślin o jaskrawej zieleni. Jako nowość mam aralię sercową sun king do ciemnego zakątka.

Dzięki za pochwałę własnej twórczości. Ogród dla mnie jest sposobem na życie. Sąsiadka za płotem ma "zwierzyniec" a ja rośliny ozdobne lubię sobie tworzyć przestrzeń i widzę oczami wyobraźni kształt rabat. I ciągle mam niedosyt że mi to wolno idzie

Ula jaskrawą zielenią świeci cały sezon lespedenza dwubarwnaA do tego jest delikatna i zwiewna
To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:41, 03 lip 2018

Do góry
Brzozowadziewczyna napisał(a)
O, wróciłaś Zaglądałam. Na Towim miejscu chyba byłabym zadowolona, że nic się nie zmienia, bo jest pięknie.Pozdrawiam ciepło.

Cicho jest. Sąsiedzi rozjeżdżają się na wakacje. A ja sobie trochę czytam- mam wreszcie cały dzień cień na tarasie. Wiklinowe rolety dobrze się sprawdzają.

Trawki mi szumią, ptaszki świergolą.

W ramach aktywności ruchowej wyciepałam jałowca Blue carpet. Bardzo się rozrósł i utrudniał pielęgnację rabat. Przycięłam przywrotniki. Porobiłam trochę kancików, bo od wiosny pozarastały. Miły lipcowy dzień.

Słoneczny Ogród 22:41, 03 lip 2018

Do góry
AgataM napisał(a)

Hortensje robią wrażenie Super ta żwirowa wstążka z równiutko przyciętymi krzewami ( bukszpany)?)

Dzięki
Tak to bukszpany. Jeszcze wstążka, ale może w przyszłym roku... zamiaruję zrobić kąt prosty.

Przedziwny Ogród 22:40, 03 lip 2018

Do góry

Ogródek Ewy 22:39, 03 lip 2018

Do góry
marba napisał(a)
Ewuś, Twój ogród tętni życiem, nie tylko roślinnym ale i zwierzęcym. Śliczny ten motylek na hortensji.

Basiu na Jeżówkach i Hortensjach owadów jest bardzo dużo i pięknie pozują.

Słoneczny Ogród 22:38, 03 lip 2018

Do góry
effka napisał(a)

Super sadzonki, już spore. Moje przetaczniki jutro przyjdą, ciekawa jestem jakie wielkości.
Z czasem u mnie tez krucho, za dużo naraz robię w ogrodzie, zamiast pokolei i w ogóle w domu mnie nie ma. Całe szczęście, że mundial teraz to eMek cicho siedzi.
Dobrej nocki

No nie wyrobie ja u Ciebie a Ty u mnie o przetacznikach
Zobacz przyszły z miesiąc temu takie malutkie...

NOm , ten czas... pomocnik by się jakiś przydał do kopania...
Wśród brzóz i dębów 22:37, 03 lip 2018

Do góry
Ivvvona napisał(a)

Aleś dała czadu z tym rowem Pięknie..... Świetny pomysł.....
Bogactwo kolorów kwiatów też mi się podoba

Ogródek Ewy 22:34, 03 lip 2018

Do góry
ryska napisał(a)
Piękne portrety roślin. Co dzisiaj przesadzałaś?

Przesadzałaś kiedyś kwitnące Jeżówki? nie? a ja tak, ale fotek nie robiłam.

To na dowód że zlikwidowałam ten paskudny sznurek.

Japoński ogród Reni i Matiego 22:33, 03 lip 2018

Do góry
Ogród pod lasem 22:33, 03 lip 2018

Do góry
UrsaMaior napisał(a)
Jeśli ktoś zainteresowany nowym rabaciskiem

Dziś od pomocników się roiło - trzech widać, czwarty się po krzakach chowa.

o .....tacy pomocnicy też by mi się przydali
śliczne te dalsze kadry lubię Twój ogród i wszystkie Twoje zakupy
Słoneczny Ogród 22:33, 03 lip 2018

Do góry

Hortensje robią wrażenie Super ta żwirowa wstążka z równiutko przyciętymi krzewami ( bukszpany)?)
Słoneczny Ogród 22:31, 03 lip 2018

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
effka
Oj przeginają i to to jeszcze jak, ja tez patrzę na ceną i potrafię się oprzeć i nie naciągnąć.
Nie raz jest tak, że sadzonki chodzą w jakiejś cenie, ale różnica pomiędzy nimi jest kolosalna. Cena za sztukę ale czasami jakosć ma wiele do życzenia.
Ostatnio widziałam przetaczniki ale liście takie plamiste, chore, suche i chude i niby takie same jak moje , ta sama odmiana. Ja narzekałam , że takie maleństwa a one tak pędzą i już prawie kwitną.
Rozchodniki rozdzielałam w tamtym roku, w tym roku miałam dalej dzielić ale już czasowo nie wyrobiłam.
Takie mam przetaczniki, a miesiąc temu dostałam takie tyci-tyci.

Super sadzonki, już spore. Moje przetaczniki jutro przyjdą, ciekawa jestem jakie wielkości.
Z czasem u mnie tez krucho, za dużo naraz robię w ogrodzie, zamiast pokolei i w ogóle w domu mnie nie ma. Całe szczęście, że mundial teraz to eMek cicho siedzi.
Dobrej nocki
Blaski i cienie nowego życia 22:31, 03 lip 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Urszula kazdy watek ktory otworzysz u Zagajanki to jest o rozach.

Wpisz w szukaj Zagajanka i wyskocza jej watki

Portrety rozane, top lista 2016, 2017 i ogolny watek.

Ok

Mój zakątek - początki 22:27, 03 lip 2018

Do góry
natka098 napisał(a)
Chciałam pokazać monego ogromnego kwiatka Anabelki i nie wiedziałam do czego porównać więc tak ogrodowo co miałam pod ręką baniaczek 5l.

Toż to pottforrr!
To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:27, 03 lip 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Gruszko, poczytałam. Jestem z przetworami w tyle (ale jeszcze zdążę włączyć się do maratonu).

Zauważam jednak, że bardzo szybko przycięłaś swoje drzewka owocowe. U Ciebie ogród troszkę pędzi i dobrze, że lipiec go trochę przytrzymuje.

Wiśnie i czereśnie zawsze przycinałam po zbiorach. W normalnych warunkach był to koniec czerwca dla czereśni i koniec lipca dla wiśni. W tym roku wszystko jest wcześniej. Dojrzewa aronia, kalina koralowa ma czerwone korale, jarzębina też.
Lipiec jest dla mnie zawsze lekkim szokiem. Po orgii barw w czerwcu, nagle takie wyciszenie. Ale tak to jest, kiedy się nie ma rabat stricte bylinowych.

Od miesiąca obserwuję niezmienny w wyglądzie duet krwawnika kichawca i stipy. I nachodzi mnie myśl, że gdybym miała wielkie połacie ogrodu, to z tych dwóch roślin zrobiłabym potężną rabatę.

Słoneczny Ogród 22:23, 03 lip 2018

Do góry
effka
Oj przeginają i to to jeszcze jak, ja tez patrzę na ceną i potrafię się oprzeć i nie naciągnąć.
Nie raz jest tak, że sadzonki chodzą w jakiejś cenie, ale różnica pomiędzy nimi jest kolosalna. Cena za sztukę ale czasami jakosć ma wiele do życzenia.
Ostatnio widziałam przetaczniki ale liście takie plamiste, chore, suche i chude i niby takie same jak moje , ta sama odmiana. Ja narzekałam , że takie maleństwa a one tak pędzą i już prawie kwitną.
Rozchodniki rozdzielałam w tamtym roku, w tym roku miałam dalej dzielić ale już czasowo nie wyrobiłam.
Takie mam przetaczniki, a miesiąc temu dostałam takie tyci-tyci.
Przedziwny Ogród 22:18, 03 lip 2018

Do góry

Przedziwny Ogród 22:17, 03 lip 2018

Do góry

Przedziwny Ogród 22:15, 03 lip 2018

Do góry
basia3012 napisał(a)
Agatko, przyszłam się przywitać i pospacerowałam po Twoim ogrodzie. Podoba mi się w nim wszystko. Podwyższone rabatki i murki cudne. Dekoracje ze stali mistrzostwo. Płynąca woda, mostki- raj na ziemi. Bardzo piękny masz ogród. Pogratulować i pozazdrościć talentu mamie i synowi .
Dobrej nocy.

Basieńko Kochana Dziękuję Ci bardzo za tyle miłych słów. Cieszę się że Ci się podoba. To miód na moje serce Pozdrawiam gorąco

Moja działka na Dębowym Lesie 22:11, 03 lip 2018

Do góry
Clematis Błękitny Anioł w ostatnich kwiatkach

E.V. ten przy furtce

róza Elmshorn nie zawodna.Kwitnie z małą przerwą cały czas,ąz do przymrozków
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies