Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Mój wymarzony ogród 14:37, 28 maj 2014

Do góry
Myślę, że dwie choiny kanadyjskie będą ok oczywiście nieformowane
Kwiatki i rabatki u Elizy 13:45, 28 maj 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Pięknie jest - wszystko tak zadbane, że na pewno miło się siedzi w takim miejscu Tylko nie wiem czy przy tak wygłaskanych roślinach masz na to czas

Sebek, miło się siedzi w każdym z naszych ogrodów, bo przecież to lubimy najbardziej i z niecierpliwością czekamy na wiosnę i lato
Ogród nie jest dopieszczony tak jak bym chciała, a po wizycie u Bogdzi stwierdziłam, że jeszcze za mało kwitnący
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 13:34, 28 maj 2014

Do góry
jula81 napisał(a)

Twoje rady bezcenne ... a zdjęcia cudowne

Dzięki, lata praktyki robią swoje
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 13:33, 28 maj 2014

Do góry
Mirka napisał(a)
Sebek dajesz florowit za każdym za każdym razem jak podlewasz? pozdrawiam deszczowo z Mazowsza

Skądże Może raz w miesiącu, nie częściej Pozdrawiam burzowo z Małopolski
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 13:22, 28 maj 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

No to trzymam kciuki, żeby krzaczki były piękne Miejsce najlepiej znajdź im w półcieniu - chociaż na moje słońce świeci gdzieś od 10 do wieczora i dają radę

Twoje rady bezcenne ... a zdjęcia cudowne
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 13:13, 28 maj 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

Tym zwyczajnym, uniwersalnym Działa świetnie
Sebek dajesz florowit za każdym za każdym razem jak podlewasz? pozdrawiam deszczowo z Mazowsza
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 12:29, 28 maj 2014

Do góry
dorciabe napisał(a)
Sebek, a hortensje podlewasz florovitem tym zwykłym, czy do kwaśnych?

Tym zwyczajnym, uniwersalnym Działa świetnie
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 12:28, 28 maj 2014

Do góry
jula81 napisał(a)
Kupione
4 szt. Teraz tylko czekać na przesyłkę a potem na fotki. Napewno zrobię i się pochwalę
Na początku zamierzam je chodować w donicy za nim znajdę dla nich miejsce na ogrodzie .to musi być przemyślane - nie tak -ot byle gdzie

No to trzymam kciuki, żeby krzaczki były piękne Miejsce najlepiej znajdź im w półcieniu - chociaż na moje słońce świeci gdzieś od 10 do wieczora i dają radę
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 11:53, 28 maj 2014

Do góry
Sebek, a hortensje podlewasz florovitem tym zwykłym, czy do kwaśnych?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 11:24, 28 maj 2014

Do góry
Olena - również pozdrawiam

Julka - zdjęcia się zgadzają, moje też mają na czerwono wybarwione łodygi, więc to mogą być one Sadzonki również są dorodne jak za tą cenę - decyzja teraz należy do Ciebie
W miniformacie 09:38, 28 maj 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Po prostu bosko Te zastawienia roślin zachwycają, ale wg mnie po prostu są nie do podrobienia I chyba to jest najlepsze w CHFS... Ale zawsze fenomenem dla mnie jest to, że te ogrody mają tydzień, a potem są rozbierane

Wszystkie wykonane były z taką dokładnością i pieczołowitością.
Rośliny najwyższej jakości i kwitnące w tym samym czasie.
Nie do podrobienia, ale inspirujące.
Jedno jest pewne - ogrodowy zawrót głowy.

Ogród u stóp klasztoru 09:29, 28 maj 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Foch! Następnym razem piszcie, że jest jakieś spotkanie blisko, bo mogłem przyjechać.... Ale cóż zrobić - pomacham i tyle

Niom spotkali się po kryjomu
W miniformacie 09:24, 28 maj 2014

Do góry
Po prostu bosko Te zastawienia roślin zachwycają, ale wg mnie po prostu są nie do podrobienia I chyba to jest najlepsze w CHFS... Ale zawsze fenomenem dla mnie jest to, że te ogrody mają tydzień, a potem są rozbierane
Ogród u stóp klasztoru 09:19, 28 maj 2014

Do góry
Foch! Następnym razem piszcie, że jest jakieś spotkanie blisko, bo mogłem przyjechać.... Ale cóż zrobić - pomacham i tyle
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 09:15, 28 maj 2014

Do góry
Po prostu prześlicznie - nie mogę się doczekać, aż panowie skończą Na pewno do tego momentu jest bliżej niż dalej
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 08:49, 28 maj 2014

Do góry
jula81 napisał(a)

Właśnie ja takich nigdzie nie widziałam poza Twoimi Sebku i na realizacjach Gardenarium p. Danusi .
A jak by się miał Silver do donic przed domem? Pewnie donice spore potrzebne byłyby. Do jakiej wysokości rośnie?
Pozdrawiam i miłego dnia życzę
(uciekam już do pracy ) w ogrodowisku tak szybko czas leci

Do donic... Hmm... Na pewno by rosły, ale dużo lepiej w donicach wyglądają hortensje ogrodowe - i te gigantycznych donic nie potrzebują
Wysokość hortensji bukietowych zależy od cięcia - moje w zeszłym roku pewnie mniej więcej miały 1,2 cm - w tym roku na pewno będą niższe, bo są mocno ścięte - na razie mają koło pół metra. Również pozdrawiam
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 08:46, 28 maj 2014

Do góry
Napia napisał(a)
Czyli zaczynam polowanie na carexy i miskanty oczywiście w dobrych cenach w końcu takie ryneczki są wszędzie, a mnie się nie spieszy

Sam się zdziwiłem tą ceną, potem jeszcze raz dokupiłem tam kilka traw
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 08:37, 28 maj 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

Gosiu - to sumak octowiec Tiger Eye
Inna fotka tu
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2045-zielono-mi-czyli-zielone-pluca-czarnego-slaska?page=517

Ty to masz jakąś ewidencję, co kto ma gdzie? To jak będę szukać we własnym wątku, to rozumiem, że mogę na Ciebie liczyć? Bo ja już tego sama nie ogarniam

Pozdrawiam serdecznie
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 08:36, 28 maj 2014

Do góry
malkul napisał(a)

Anitko zapisałam sobie to zdjęcie na pulpicie i próbuję rozszyfrować co to za drzewo?

Jest piękne

Sebek mnie już wyręczył, tylko skąd on wie, gdzie co na której stronie jest, jak ja sama tego nie ogarniam w ogóle

Sumak octowiec odm. 'Tiger Eye'
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 08:02, 28 maj 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

Silver Dollar w zeszłym roku się gięły, bo je malutko przyciąłem i kwiatów było dużo Wbiłem jednak do każdej tyczkę bambusową i obwiązałem wszystkie krzewy - no i potem już stały mocno

Te hortensje przyjechały z Warszawy, Danusia mi je kupiła i wysłała - wtedy one dopiero wchodziły na rynek, u nas nadal ich nie widziałem

Właśnie ja takich nigdzie nie widziałam poza Twoimi Sebku i na realizacjach Gardenarium p. Danusi .
A jak by się miał Silver do donic przed domem? Pewnie donice spore potrzebne byłyby. Do jakiej wysokości rośnie?
Pozdrawiam i miłego dnia życzę
(uciekam już do pracy ) w ogrodowisku tak szybko czas leci
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies