Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Przerwa na kawę... 07:19, 20 lip 2018

Do góry
A to dorosła 3-4 letnia u mnie wersja Phantoma klasyczna, nie na pniu. Kupowałam jako 3 patyki. Szybko rośnie i nie trzeba podpierać.
Przerwa na kawę... 07:15, 20 lip 2018

Do góry
zdjęcia nabytków. Najpierw Phantom dla Alicji. Ładne, niskie maleństwo. Na marginesie to katalpa ma szczepienie na 2.2 m.

Kwiat z bliska i listek

Wiem już też o co facetowi chodziło z tymi listkami. Na zewnętrznej stronie mają takie drobne, szorstkie włoski. Patrz na starsze, niższe liście. Jak dotkniesz ręką to jak taki papier ścierny. Oprócz tego są jakby dłuższe i węższe niż u limki. Ten w ręku listek to Phantom. Na krzaku limka. I na drugim zdjęciu w powiększeniu u góry to Phantom. Mam nadzieję, że widać te srebrzyste mini włoski.

Ogród Mirelli 07:11, 20 lip 2018

Do góry
MirellaB napisał(a)
Takie rośliny z pola posadziłam w ogrodzie

Ale czad. Po prostu poszłaś i wykopałaś?

Niezmiennie jak co roku zachwycam się hortkami ogrodowymi.

Wszyscy tu o jeżówkach i słusznie, bo piękne masz, ale mnie się bardzo podoba ujęcie anabelek z kulkami.
LeŚnicZaNka 06:30, 20 lip 2018

Do góry
Mirelko to BENGALI jest morelowa pozniej blednie non stop kwitnie
LeŚnicZaNka 06:23, 20 lip 2018

Do góry
Basiu dziekuję jesli chodzi o roze to ja namietnie polecam RozeOgrodowe.pl Grzegorz Hyży co do czerwonych odmian no to ja tylko mam Piano zadnej wiecej czerwonej niemam jest piekna i delikatnie pachnie
Ogród Małej Mi 2017 04:51, 20 lip 2018

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Ona zmienia kolor w miarę przekwitania .. i kształt. Taki kameleon. Na początku wygląda jak tradycyjna pomarańczowa gerbera.. potem uwypukla się koszyk i zmienia kolor na bardziej różowy. A potem blady róż. Stąd nie ma spójnych zdjeć.. szukam u siebie i nie mogę znaleźć. Wrzucam co mam Przy okazji po fotografuję kiedy
Teraz chyba dlatego nie robię tu zdjęć, bo mnie te rózwe obok denerwują ,a szkoda mi ich wykopać, bo maja ogromne kwiaty, taka udana siewka.. do przesadzenia ..od 2 lat

Dziekuje, na tej fotce zbiorczej nie widać takiej różnicy kolorów może dlatego u innych nie widzę
Ale to moje chciejstwo teraz

Rozchodnika zamowilam jeszcze przez neta

O rybci czytam na koniec...rzeczywiście wielka szkoda, masz tam wyjątkowe egzemplarze
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 03:17, 20 lip 2018

Do góry
Zana napisał(a)
Kasiu, gapię się i gapię na te Twoje kulki już chyba z godzinę. Tak jak Ewa napisała, one na razie są malutkie, ale kiedyś będą sporo większe a rabata nie jest wielka.
Nie wiem, takie coś mi się narysowało, dałabym chyba tylko trzy po jakby po linii łuku. Wybacz jakość rysunku, ale że ja w ogóle coś narysowałam, to jest osiągnięcie na miarę zdobycia kosmosu

No kochana, za ten misterny rysunek to Ci się co najmniej order z ziemniaka należy

A poważnie... godzinę? Wow, dziękuję :* A wiesz, że bardzo podobnie było pierwotnie, tylko że po poszerzeniu rabaty się te kulki "poprzesuwały". Nie wiem co jest, ale u mnie te buksy tak wolno przyrastają (albo tak je tnę), że zanim będą mieć słuszne rozmiary, to kilka lat minie.. dużo zmieni obecność bylin, może sama dojdę do wniosku, że za ciasno..albo znów przedłużę rabatę, a wtedy...tetris
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 01:46, 20 lip 2018

Do góry
I na zakończenie zdjęć...

Fauna

Floksy zwykłe zaczynają (coś nie utrafiłam z ostrością )

Wreszcie Pashmina mi coś pokaże więcej niż pojedyncze kwiatki

Dobranoc!
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 01:45, 20 lip 2018

Do góry
Nie trzeba panienki przedstawiać

Secret affair

I w wersji mutant o dwóch twarzach

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 01:40, 20 lip 2018

Do góry

Cherry fluff

Pastelka ponawia kwitnienie

Zresztą Queen of Sweden też zaczyna nieśmiało

I znów moje lelije Focę, bo to ostatnie lilie u mnie w tym sezonie
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 01:37, 20 lip 2018

Do góry
Kurcze, no normalnie zasypiam po położeniu dzieci gdzie popadnie a potem się budzę - tak jak teraz na kanapie o godz 1:30 A na kompie gotowe foty do wstawienia, wiec szybciutko wstawie, a jutro poodpisuję

mieczyk abisyński czaruje nawet w pąku

Energetyczna żurawka Fire island

Po porannym deszczu wszystko tak soczyście wygląda... kurcze, dopiero na fotce zobaczyłam małego ślimola, który objada liście, wrrr

Zwykle kropelki pokazujecie na przywrotniku - ja mam łubin

Ogród Małej Mi 2017 01:08, 20 lip 2018

Do góry
Co to? Nie rudbekia i nie słoneczniczek...
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 01:08, 20 lip 2018

Do góry
te fotki to to taka próba odkupienia grzechu ścięcia kwiatów w trakcie kwitnienia

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 01:04, 20 lip 2018

Do góry
Ogród Małej Mi 2017 01:00, 20 lip 2018

Do góry
Piekne jesienne zestawienie z miejskiej zieleni.. cmokalam nad rabata..
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 00:59, 20 lip 2018

Do góry
Pada, pada...
W ubiegłym tygodniu co chwilę z nieba leciał drobny kapuśniaczek - niestety tylko po wierzchu zwilżał niesamowicie wysuszoną ziemię.
To w sobotę biegałam z konewkami ratując co najbardziej było zaschnięte, omdlałe i padnięte... I chyba ktoś na górze to zobaczył bo od niedzieli zaczął padać prawdzwy deszcz
A od trzech dni leją się z nieba wręcz strugi deszczu. Zagrożenie powodziowe jest niestety.
Do ogrodu nawet nie wychodzę bo tylko woda chlupie a do tego dopadło mnie choróbsko.
W ubiegłym tygodniu temperatura na zewnątrz prawie 30 stopni a ja w dwóch swetrach pod dwoma kocami myślałam że się rozdygocę na amen. I do tego gardło. W sobotę trochę poczułam się lepiej to polatałam z konewkami i doprawiłam się na nowo. Wzięłam antybiotyk bo ileż można tak wegetować w lecie?
Dzisiaj zdecydowanie lepiej. Podobno słoneczna pogoda idzie

W sobotę powycinałam kwiaty funkii. Pewnie komuś narażę się tym stwierdzeniem, ale denerwują mnie. Wprowadzają chaos na rabatach a dodatkowo śmiecą okrutnie. Opadające kwiaty przyklejają się do liści i mnie to drażni, że takie upstrzone są Mam nadzieję, że deszcz skutecznie pięknie zmył liście funkii.
Przed ścięciem zrobiłam kilka fotek. W zbliżeniu całkiem ładne są

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 00:33, 20 lip 2018

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Najbardziej zauroczyły mnie te alejki z krzywymi drzewami, cudne. Cała reszta tez piekna i miło poogladac zarówno z wyjazdu jak i Twojego ogrodu.
Witaj Bogdziu! Jak miło Cię gościć Przyznam, że mi również bardzo spodobały się te klimatyczne alejki. Łatwo można było się w nich zgubić bo w całości stanowiły jakby labirynt wielu, krzyżujących się alejek. Niestety dwa razy zdarzyło mi się, że przypatrując się czemuś dokładnie czy fotografując znikła mi z oczu grupa i potem "odnaleźć" się wcale nie było tak łatwo

Niepozorny ale jakże wciąż jeszcze w ogrodzie cudnie pachnący wiciokrzew zostawiam

Ogród Małej Mi 2017 00:22, 20 lip 2018

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Jest problem, bo nie mam jak i kiedy bawić się w zbieranie siewek.. i jeszcze jakoś to przechować.. epoka rozsyłania tygodniowo po kilka paczek poszła w zapomnienie.. nie wyrabiam z niczym.
Jak się ogarnę to zapraszam po odbiór, ale teraz niczego nie obiecuję, bo i tak tego nie zrobię.. nie ma takiej opcji..

Jak je będziesz wyrywać to do jakiego dołka razem zakop i tyle i niech czekają
Dwa ogrody 00:21, 20 lip 2018

Do góry
Mira Oczywiście że i kolor ok, i wysokość.
W pochmurny dzień, kolor chyba wierny

Moja działka na Dębowym Lesie 00:17, 20 lip 2018

Do góry
alis napisał(a)
Aniu, piękne jeżówki masz, spotkanko widać udane.
Aga ma rację, w różnorodności odmian wiedziesz prym

Tak Alu niepotkanie była mega udane.
Halinka jest niesamowicie ciepłą, otwartą osobą.
Rozawiałyśy , jakbyśmy się ileś lat znały.A nie pierwszy raz na żywo
Dziękuję,Ty też masz cudne jeżówki, i te okazale hortensje.I te trawy.Pięknie asz to zestawione,Podziwiam
Pry w różnorodności ??
Oj lubię rózne i dużo i kolorowo

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies