Połaziłam troszkę po Twoich włościach,mam nadzieje,że burza dużo szkód nie wyrządziła.
Pashminy wspaniałe, właśnie czekałam na ten show 5sztuk
Zakwitł mi jeden piękny,pełny mak.
Chyba od ciebie,bo innych nie miałam. Inne nasiona nie wiem gdzie posiałam, odreagowywałam zmartwienia w ogrodzie i jak się obcięłam,nasiona były wysiane,torebki puste poskładane,ale gdzie i co posiałam nie pamiętam.
Nawet zdobyczne firletki biało-różowe gdzieś zamotałam.
Jak ujarzmiasz perłówkę,moja się bardzo rozkłada.Musiałam związać.
Dalie masz piękne,moje cały czas w pąkach.
Kasia trzmieliny oskrzydlone zaczynają łapać czerwienie, tawuły też w barwach jesiennych. Część traw kwitnie.
Zobacz sama
trzmielina
machonia
grzyby
trawy
Mikołajki mam w 3 miejscach.I chyba wszędzie obok Lili, liliowców.
Przyznam,że nic nie robiłam koło nich.Żadnej ziemi im nie zmieniałam.
Bo nawet tam podlewam.I żyją, rosną i zobią obok rośliny.
to ja bawię się w fryzjera.
Może wysoki póki to nie są .Ale najważniejsze,że przycięte.a ja uczę się kolejny rok
Powojnik Ville de Lyon- jeden z piękniejszych clemków.
Twardziel.wytrzymały, dobrze rośnie, obficie kwitnie
Clematis Ernest Markham- mlody tegoroczny wiosenny zakup i nasadzenie.- przy siatce.
powojnik atragene -Maidwell Hall.Kwitł w kwietniu.I sobie ponownie zakwitnie jednym kwiatkiem
No wiec robie kolejne podejście do fotek,wczesniejsze umiesciłam u Izy
Krwawniki.W miarę zmiany przebarwienia okaże sie co im dosadzić.Na razie kosmowy.Red baron przy okazji
i reszta takietamow skoro biegałam z aparatem po ogrodzie
Halinko,witaj!
Tak moja gipsówka rośnie na pełnym słońcu.nic, a nic jej to nie przeszkadza.
MA pokrzywa ja podlałaś ??
Najgorzej jak właśnie takie jakieś niemrawe rośliny się trafiają .
I siedzą i nie wiadomo co chcą,żyć czy umierać.Ja miałam takie 2 hosty,chyba z 5 lat i nic a nic, nie przyrosły.Przesadziłam je.Jedna poszła do góry , a druga zdechła.
Jeszcze taki powojnik mam, i parę róż.
także trudno mi dobrze ci doradzić, co z nią zrobić.Podlewaj czymś, może biohumus. może...nie wiem. no nie wiem..
I takie tez mam
Tak, dość ciekawie ten mikołajek wygląda w ogrodzie.I ładnie kontrastuje z roślinami.
dla nie wszystkie owoce własne są najpyszniejsze.a jeszcze takie prosto z krzaczka, czy drzewa, ..pychota
Lilie liliowce , to też rośliny, które bardzo lubię.I mam już ich sporo
Bardzo dziękujemy za wspaniałe spotkanie. Zawsze byliśmy zauroczeni Twoim ogrodem a przede wszystkim klimatem intymności i tajemniczości. Wspaniały ogród stworzyłaś!