Znalazłam zdjęcia tej pierwszej niskiej jeżówki z ostatnich 2 lat - jednak trochę kulka jest po rozwinięciu. Środek najpierw zielony a potem żółty.
2016
2017
I dla porównania 2018
Edit - jeżówka rozpoznana - kupowana jako Honeydew. Trochę jasna jest na razie. Czyżby traciła walory odmiany?
haha nic nie robie wlasnie. tylko ścinam wiosna. Teraz jeszcze zbieram ich siewki bo sporo ich i to bardzo silnych wiec mam zamiar je wykorzystać.
Takie były w 1015
Przekonałaś mnie - wezmę chyba ten ciemniejszy. Tą rabate na bieżąco odchwaszczam, więc chyba nie powinno być problemu. Zastanawiałam się jeszcze czy nie dac na początek gazet zroszonych wodą pod spód ? Tam nikt nie będzie po tym chodził (no, może z wyjątkiem psów).
Miałam wczoraj 17 07 2018 sympatycznych Gości Ania /Anabuko/ z Mężem .Aniu za krótko zdecydowanie .Dziękuję Ci bardzo za roślinki zaraz idę sadzić.Host takich jak dostałam nie mam tym bardziej się cieszę Pysznogłówki ---im muszę miejscówkę znależć a co jest jeszcze to muszę rozpakować .Wczoraj nie rozpakowałam paczuszki tylko podlałam i zrobiłam oprysk.Dziękuję że znależliście chwilę czasu żeby zajechać do mnie
Rano popsuł mi się aparat i nie mogłam zrobić zdjęć ale wieczorem rozłożyłam go i jesssst!!!!!!
Ale to zależy wszystko od cięcia . Ta na fotce nie była pewnie ścinana i dlatego takie drzewsko wyrosło. Ja swoją ścinam, w tym roku około 0,5 m nad ziemią.
Ślicznie uroczo. Świetna ta szklarnenka.
Stolik na nóżce też mi się bardzo podoba. Tże jesteś gadżeciara ogrodowa.
I mogę powzdychać do tych czarnych dalii, cudne są.