Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 18:24, 15 wrz 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Nic jej nie będzie, możesz ciągle ją ciąć. Mam ją w niepolecanych i od 20 lat nie sadzę.

to mnie pocieszyłaś
uparła się na nią moja gorsza połówka poczekam aż wypadnie i posadzę tam coś innego może coś z ciemnymi listkami

Kasiu Tobie również dziękuję za informację
Ogrodowy song 17:34, 15 wrz 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
A czy ty masz plan całej działki?

Żeby nie strzelać jak kulą w płot? Przecież ogród planuje się kompleksowo, zawsze tak robię.. a nie wycineczki kombinować.

A właściwie dlaczego placyk zaplanowałaś kwadratowy czyli kanciasty, skoro wszystkie linie masz owalne?

nie mam planu..może mąż się zlituje i coś wyrysuje..;z lewej od huśtawki za iglakami mam ogród sąsiadowy..

Z tym prostokątem sama nie wiem..chciałam przełamać krągłości..możemy poprawić.

buczki przepiękne i najpiękniejsze jakie widziałam

Ogrodowy song 17:25, 15 wrz 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Taka ławka jest do .. Z tym dachem wygląda jak lotnisko, wybacz szczerość, ale wyobraź sobie tam inną łąwkę, bez tego okropnego daszku Bujawki są niemodne, kup albo wykombinuj z przeceny w obi jakąś drewnianą, aby bez tej falbanki.

Białe meble plastiki wyrzuć, takie stawiało się po okrągłym stole czyli w 1980 roku czy one są potrzebne? A jeśli potrzebne to inne, podobne do ławki wstaw.

Postaw mniej więcej taką ławkę, bordery drewniane też wywalaj. Alem siem rozhuśtała No ale skoro masz mieć ładnie, to miej.

Niedroga a niezła ławka drewniana - można ją ewentualnie pomalować na dowolny kolor.

Nooo... nie wygląda to zbyt ładnie, ale może być już tylko lepiej.

Danusiu...potrzebna mi szczerość...skoro ma być ładnie)
huśtawka ..wiem..jej tu nie będzie-kupiona kilka lat temu i nie chce się rozwalić)

białe meble lądują na gabarytach..ponoć niedługo u nas biorą...czasem są potrzebne..mogę coś dokupić.

Ławka numer 1 podoba mi się..pomyślę i nie jest droga.

Muszę Cię jeszcze rozhuśtać..aby więcej pomysłów się zrodziło)

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 17:19, 15 wrz 2015

Do góry
Kasya napisał(a)
A które z bordowych dadzą radę na słońcu ?

‚Sparkling Burgundy’ - ma białe kwiaty, albo 'Midnight Burgundy'. Nie wiem tylko po co ten świerk, tylko na kłopot posadziłaś ??
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 17:08, 15 wrz 2015

Do góry
Ewentualnie zamiast ostnicy miskanty 'Variegatus', Przy lawendzie, niższe rośliny na brzegu .
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 17:04, 15 wrz 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)

A co to emigracja? Ja tam nie mam konta, bo nie mam takiego telefonu. Przedpotopowa jestem

Na insta czuję się bardziej anonimowy z powodu zawężonego grona odbiorców, a prywatność aktualnie cenię sobie bardzo... Podziwiam ludzi, którzy potrafią wrzucić na Fb swój dom, samochód, dziecko i wszystko inne... Zmieniając ostatnio swoje profilowe na fb zablokowalem nawet możliwość otwarcia go To dopiero przedpotopowe podejście A na insta widnieje głównie moja twarz, wiec za dużo do podziwiania nie ma
Ogrodowy song 16:57, 15 wrz 2015

Do góry
Jakby co wrzucam żywopłociki z buka, najśliczniejsze

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 16:55, 15 wrz 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Uff, doczytałem wszystko Ciekawe czym nas wiosna zaskoczysz

Sebek, niczym, ja już niczym nie mogę zaskoczyć
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 16:54, 15 wrz 2015

Do góry
Agatek napisał(a)
Danusiu, a czy można jeszcze podciąć wierzbę hakuro, strasznie się rozszalała i ciut ją ścięłam i nie wiem czy dobrze zrobiłam

Nic jej nie będzie, możesz ciągle ją ciąć. Mam ją w niepolecanych i od 20 lat nie sadzę.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 16:54, 15 wrz 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Czekam na wasze propozycje co dosadzić z tyłu za lawendą

Bordowe żurawki, jeżówki i ostnicę.
Mały ogród Kasi 16:52, 15 wrz 2015

Do góry
kasia_w napisał(a)
Danusiu dziękuję Ci bardzo za rady drzewne. Nie będę Cię już męczyć, ale jeszcze jedno pytanko- co sądzisz o wiśni tybetańskiej? warto kupić? Widziałam piękne dorodne egzemplarze Prunus serrula Branklyn w dobrej cenie. Myślę o innym miejscu w ogrodzie, nie ten narożnik

Dobrze myślę o tej wiśni.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 16:48, 15 wrz 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Zapraszam na instagram Na fb mało co wrzucam

A co to emigracja? Ja tam nie mam konta, bo nie mam takiego telefonu. Przedpotopowa jestem
Ogrodowy song 16:47, 15 wrz 2015

Do góry
A czy ty masz plan całej działki?

Żeby nie strzelać jak kulą w płot? Przecież ogród planuje się kompleksowo, zawsze tak robię.. a nie wycineczki kombinować.

A właściwie dlaczego placyk zaplanowałaś kwadratowy czyli kanciasty, skoro wszystkie linie masz owalne?
Ogrodowy song 16:40, 15 wrz 2015

Do góry
Podobna do mojej ale oczywiście nie tekowa, ale niezła.
Ogrodowy song 16:39, 15 wrz 2015

Do góry
Taka ławka jest do .. Z tym dachem wygląda jak lotnisko, wybacz szczerość, ale wyobraź sobie tam inną łąwkę, bez tego okropnego daszku Bujawki są niemodne, kup albo wykombinuj z przeceny w obi jakąś drewnianą, aby bez tej falbanki.

Białe meble plastiki wyrzuć, takie stawiało się po okrągłym stole czyli w 1980 roku czy one są potrzebne? A jeśli potrzebne to inne, podobne do ławki wstaw.

Postaw mniej więcej taką ławkę, bordery drewniane też wywalaj. Alem siem rozhuśtała No ale skoro masz mieć ładnie, to miej.

Niedroga a niezła ławka drewniana - można ją ewentualnie pomalować na dowolny kolor.

Nooo... nie wygląda to zbyt ładnie, ale może być już tylko lepiej.
Ogrodowy song 15:07, 15 wrz 2015

Do góry
Zrób szersze ujęcie, bo nie widać nawet co jest tam dalej.
Ogród...może kiedyś... 15:05, 15 wrz 2015

Do góry
Posadź na środku albo asymetrycznie purpurowego buka kolumnowego, pod nim kilkanaście hortensji bukietowych 'Vanille Fraise' i leciutko na brzegu porozrzucaj kuleczki z karłowego berberysu 'Bagatelle' nie tak dokoła, tylko nierównomiernie...plus Carex testacea 'Prairie Fire' plus czosnki fioletowe.

Na wiosnę zaplanuj cebulowe, teraz sadź - wysyp na brzegi 100-200 krokusów białych.

I koniec, to wszystko.

Ewentualnie Stipa tenuissima kilka szt, żeby powiewało na beżowo.
Jak przenieść wątek do innej grupy tematycznej 15:01, 15 wrz 2015

Do góry
Jest tutaj https://www.ogrodowisko.pl/watek/5976-nowego-poczatki
Ogród...może kiedyś... 14:58, 15 wrz 2015

Do góry
Witajcie i zabierajcie się do pracy, bo czeka was praca, ale jakże przyjemna
Polecam moją książkę o projektowaniu i zakładaniu ogrodu.

http://www.multicobooks.pl/hobby/ogrod/jak-zaprojektowac-ogrod-marzen_9140.html

I oczywiście artykuły na stronie głównej pisane przez te 5 lat. Mnóstwo inspiracji znajdziecie, jak każdy, kto tutaj przybywa

Ogród...może kiedyś :) 14:54, 15 wrz 2015

Do góry
Macie wątek tutaj, niepotrzebnie zakładasz kolejny

https://www.ogrodowisko.pl/watek/6151-ogrod-moze-kiedys

Tamten przeniosę z powitań, bo są wyświetlenia i odpowiedzi już.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies