Ogórki prawdziwie domowe, chyba nie zdążysz ich wyprowadzić do ogródka, bo urosną i zostaną przerobione na mizerię albo inne danie. No, niesamowita jesteś.
Łąka na pewno będzie piękna, będziemy podziwiać.
Miłego świętowania życzę.
Kochana Basiu, Haniu , Bożenko i Basiu, bardzo pięknie dziękuję za życzenia i wszystkie miłe słowa i cieszę się, że mnie pamiętacie♥️
Ogród żyje, choć z braku czasu i sił nic w nim nie robię.
To moja wiosna, też o mnie nie zapomniała
Odsuń korę z nasady pnia. Masz tam włókninę? Jeżeli tak to zdejmij. Może drzewo się dusi? Za bardzo przysypane, za głęboko posadzone? Sprawdź. Jak później rusza niż inne, to coś mu przeszkadza.
Dla drzewa przysypane nasady pnia to jak dla nas zatkanie nosa i ust.
Daj znać.
Tak, w tym roku to pogoda przesadziła z temperaturą. Chociaż lepiej lato niż zima
Świdośliwy chyba szybko przekwitną...
Wszystkie 4 kwitną. Na żywo to fajnie wygląda ale zdjęcia nie umiem zrobić.
Zdjęcia z wczoraj a dziś jeszcze ładniej.
A te zielone kulki na ostatnim zdjęciu to zadrzewnie bezogonowe, jedna przycięłam eksperymentalne. Już są całe zielone, a ostatnie zgubiły liście
U mnie zostały dwie kępki tulipanów, a miałam takie co co roku kwitły, buu, reszta zjedzona. Jesienią posadzę w doniczkach. Narcyzów nornice nie zjadły więc może jakieś dosadzę? Co do kory za magnolią, pisałam wyżej
Moja wiosna.
Barwinkowy busz cieszy oko, ale czekam aż przekwitnie i wtedy przeprowadzka. Jest tu tak ekspansywny, że przerasta bryły korzeniowe innych roślin i je zadusza.
Kocimiętka też wyrywna ruszyła z kwiatami
Rozchodniki Stardust coraz bardziej pękate.
A z tymi tulipanami to nie wiem o co chodzi-to nie są botaniczne, a takie mikrusy juz zakwitły..czy one urosną w górę?czy to mormalne zachowanie tulipanów? Mój pierwszy rok z nimi i rozczarowanie...