Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pachnący różami, malowany bylinami

Pachnący różami, malowany bylinami

ewsyg 13:01, 19 cze 2026

Ewa777 napisał(a)
Jaki piękny malowniczy sweterek
Ogród masz tak bogaty w roślinność, że aż ciężko wymienić wszystkie rośliny, które mi się podobają. Na pewno irysy zwróciły moją uwagę. Czy cebulki irysów kupujesz i sadzisz jesienią?

Dziękuję Ewa za miłe słowa. Irysy bródkowe nie są roślinami cebulowymi, kupuje się kłącza. Kupowałam kilka razy i jesienią i wiosną.

Ewa tak bardzo mi się podobał u Ciebie krwawnik kichawiec. Kupiłam nasiona, wysiałam i w tamtym roku podobał mi się, bo nie był za wysoki. W tym roku wyrósł na 110 cm Dla mnie to szok. Muszę go zamienić na inne rośliny. Zależy mi na niższych, delikatnych w odbiorze.

Edenka

ewsyg 13:07, 19 cze 2026

Rojodziejowa napisał(a)
Ewa! Sweter jest niesamowicie piękny!!

Asiu, bardzo dziękuję

Lawendowe oczy

ewsyg 13:15, 19 cze 2026

kasiab napisał(a)
Ewo Twój ogród zachwyca mnie od pierwszych odwiedzin. Uwielbiam oglądać różne jego ujęcia. Widać ogrom włożonej pracy i cudowny efekt pięknie komponujesz róże z bylinami

Kasiu, bardzo dziękuję za tak miłe słowa. Jeszcze przed nami bardzo dużo pracy, ale i to cieszy.

Można już coś podjadać

Wafel 14:40, 19 cze 2026

Ewa, nie chcę grzeszyć, ale jest bosko! Moje róże w powijakach, ale powoli łebki się odkrywają a Ballerina w donicy ma mnóstwo pąków
Wzór na tym sweterku zmiótł wszystko
MagdaLenka 14:48, 19 cze 2026

Jak ja zazdroszczę talentu do dziergania! Moje zdolności manualne przydają się do machania szpadlem, ale nie do takiej precyzyjnej roboty.

Mam pytanko o dzwonek skupiony biały. Jak długo go masz i jakie rozmiary osiąga?
ewsyg 07:55, 20 cze 2026

Ulina napisał(a)
Jakie masz sprawdzone naturalne opryski?

Ula, jeszcze niczym nie pryskałam. Sąsiadka mi mówiła, że na mszyce stosuje wodę z octem, a na choroby grzybowe drożdże.
Muszę poszukać przepisów w internecie.

Ula, wadziłam, że Twoje borówki amerykańskie obrodziły na bogato. U mnie też będzie co podjadać.

mrokasia 08:08, 20 cze 2026

Ależ Ty masz tego dobra! Piękne to zestawienie maślanej róży i fioletowych bylin. Lubię takie połączenie .
Moja Balerina rozkręca się powoli. Sadzona w zeszłym roku. Może kiedyś będzie taka jak Twoja.
U mnie też borówki obrodziły. Mniam.
ewsyg 08:15, 20 cze 2026

daszum napisał(a)
Ewo u Ciebie bogactwo faktur, wzorów i kolorów.
Po prostu raj ogrodnika
Róże masz o wiele bardziej zaawansowane, u mnie dopiero nieśmiało zaczynają.

O tak Danusiu, teraz przebywając w ogrodzie , czuję się jakbym była w raju. Bardzo lubię czerwiec. Róże poczynają sobie coraz śmielej.

ewsyg 08:28, 20 cze 2026

Wafel napisał(a)
Ewa, nie chcę grzeszyć, ale jest bosko! Moje róże w powijakach, ale powoli łebki się odkrywają a Ballerina w donicy ma mnóstwo pąków
Wzór na tym sweterku zmiótł wszystko

Żyje się raz, trzeba grzeszyć, a takie grzechy , to nie grzechy

Będziesz Asiu zadowolona z Balleriny. Sweterek dziękuje za uznanie

Zaczyna Crocus rose

Schloss Eutin

i jej siostra Bremer Stadtmusikanten

ewsyg 08:35, 20 cze 2026

MagdaLenka napisał(a)
Jak ja zazdroszczę talentu do dziergania! Moje zdolności manualne przydają się do machania szpadlem, ale nie do takiej precyzyjnej roboty.

Mam pytanko o dzwonek skupiony biały. Jak długo go masz i jakie rozmiary osiąga?

Magda, ja lubię robótki ręczne, tylko z czasem trochę krucho, zwłaszcza w sezonie. ogrodniczym.

Ten dzwonek powinien być niższy, ale ja za bardzo wiosną nawiozłam rośliny.Ten biały mam już chyba trzeci rok.