Ta białą róża, bez nazwy urzekła mnie zapachem. Jest w złym miejscu do wąchania, chyba na jesień ją przesadzę. Nie mam chyba takiej drugiej , cudownie pachnącej.
Radziu ziemia pod trawe nie potrzebuje doglebnego przekopania tak jak na fotach. Nie musisz tez zrobic wszystkiego od razu po kawalku 20-30 m2. Nawet kilka taczek ziemi z pola przywiez wyrownaj i posiej trawe i bedzie lepiej niz to co jest. Wystarczy 5 cm wpusci korzenie nawet w te odpady ceglane czy szklo.
Rozsyp troche obornika i na to ziemie zobaczysz jak bedzie rosla.
U mnie od samego początku domek dla owadów w avatarze był i jakoś mi głupio zmieniać na co innego....
A dalie mam na fotkach , a jakże, dobrze, ze wczoraj przed wyjściem z domu foty zrzuciliśmy bo i te bym posiała....
To choroba grzybowa maczniak opryskaj rosliny wszystkie bo widze, ze mieczyki maja rdze, slaz i inne masz porazone. Zastosuj oprysk najpierw Topsinem a po 2 tygodniach Bravo lub jakims innym srodkiem.
Niestety ten rok obfituje w choroby grzybowe wiec trzeba pryskac. Zrob to wieczorem.
PięknyCzy to Ville de Lyon? Kupiłam takiego, był troche zabiedzony,ale jedyny w szkółce.Myślałam,że się szybko odżwięczy ( ja kot wzięty ze schroniska ) a on nic...jak zaklęty, nie rusza
mam dużą brzozę
chciałam ją czymś podsadzić i próbowałam perovskią
niestety ma tam za mało słońca i nie bardzo rośnie
co byście proponowały? myślałam o bergenii albo wrzosach (wrzosy mam do wykorzystania z innego miejsca)
(planuję tam nawodnienie)