Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Do raju daleko - u Ewy 22:20, 22 cze 2018

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Niezawodny Leonardo da Vinci

[/img]

Ewka, jaki on wysoki u Ciebie ?
Trzmielowy ogród 22:19, 22 cze 2018

Do góry
Szpaler róż mojej mamy:

oraz kwiat róży Lemon Rokoko, niestety zaatakowany przez wciornastki:

które zostały spryskane i wygląda na to, że już po nich
W moim małym ogródeczku - Dorota 22:15, 22 cze 2018

Do góry
Urszulla napisał(a)

Jak długo i jak pięknie u Ciebie kwitną róże. Napisz które to odmiany tak szaleją.
Garden of roses kwitnie nieprzerwanie Voyage też nie przestaje.

Poniżej Larisa

Piano swym kolorem czaruje.

Kwitnie jeszcze śliczna Gemma

Gutlandia 22:13, 22 cze 2018

Do góry
Dziewczyny, dzięki za tojeść. Mam nadzieję, że zanim te moje trzy koślawe patyczki się rozrosną zdążę przygotować jakąś rabatę.

Ewo, dzielne drzewo. Nie widać, że po przejściach .

Aniu nie przypominam sobie, żebyś u mnie pisała o swoim braku miłości do iglaków ale jakby co, to możesz się powtarzać. Będę miała wrażenie, że jest nas więcej . Nie wykluczam, że kiedyś jakieś "choinki" posadzę. Może jak się napatrzę na ładne i zadbane to mi się zmieni .

Gosiu zgrubienia na pniu mogą być ciekawe ale te jeżyki dookoła już nie. Jak będziesz jechała przez Wołczkowo to przyjrzyj się na Lipowej jak to wygląda.

Toszko cisy sadził dawno temu jego ojciec. Sąsiada leniem na pewno bym nie nazwała. Ma inne priorytety niż estetyka cisów . Wymówek nie szukam ale jak mają mi się podobać jeżeli nie widziałam jeszcze porządnie zadbanych starych cisów. Po Twoim wpisie zastanawiam się czy przypadkiem nie wymagają zbyt wiele pracy. Zwłaszcza systematycznej. Gdzieś mi się obiło, że wymagają cięcia w ściśle określonych porach a ja czasem nagle zostaję uziemiona na miesiąc lub dłużej. I jak tu przyciąć na czas 230 metrów cisowego żywopłotu?
. Maję obejrzę, zajrzę do Joanny, może kiedyś zmienię zdanie i posadzę kilka .

Mało mnie ostatnio ale życie pozaogrodowe upomniało się o mnie i czasu brak. Jedyne co robię to sprawdzam jak głęboko podało bo padało i wczoraj i dziś. Tak sama w to nie wierzę. Nawet szambo na deszczówkę zebrało całkiem sensowną ilość wody

Mirkowy ogród (początki) 22:11, 22 cze 2018

Do góry
Mirka napisał(a)
Jakoś bylinowo się u mnie robi.

Ach, te kolory

Na pierwszej fotce w tyle fioletowe wiechy...jak to się zwie ? mam za płotem.
Mirkowy ogród (początki) 22:09, 22 cze 2018

Do góry
Jakoś bylinowo się u mnie robi.

Trzmielowy ogród 22:09, 22 cze 2018

Do góry
Na początek lilie, (niestety nie pamiętam nazwy):

rosną w tym miejscu tymczasowo, będą przeniesione na jesień
Moja działka na Dębowym Lesie 22:07, 22 cze 2018

Do góry
I widok z tarasu

W moim małym ogródeczku - Dorota 22:05, 22 cze 2018

Do góry
ewsyg napisał(a)
Witaj Dorotko. Fajne spotkanie odbyłaś. Powiem Ci, ze Twój ogród się zmienił od czasu kiedy ja tam byłam. Bardzo lubię białe rośliny, a Twoje petunie są boskie.
Witaj Ewo.
Spotkania ogrodowiskowe zawsze są bardzo ciekawe. Mój ogródek ciągle się zmienia, przychodzi jakiś pomysł i wkrótce jest realizacja. Tylko ta susza ciągle dobija mój ogródek. Muszę ciągle o niego walczyć, a walka jest nierówna. Nawet dziś dokonałam drobnej zmiany. Miałam kilka hortensji w doniczkach i właśnie dwie wysadziłam obok altany. Na efekt trzeba poczekać do przyszłego roku, pomimo wysadzonych kwitnących anabelek. Zauważyłam, że białe kwiaty dodają takiego romantycznego i eleganckiego smaczku. Surfinie kupiłam ślicznie ukwiecone, ale panujący cień w altance i wokół niej nie za bardzo im służy. Mają coraz to mniej kwiatków mimo systematycznego nawożenia.

Gożdzikowa - wiejski ogród 22:04, 22 cze 2018

Do góry
gobasia napisał(a)
Oj tak Izabelo ..kilka minut i można zostać bez dachu nad głową..

Byliśmy przerażeni..ale tak szybko to szło ,że zdążyliśmy tylko okna pozamykać i sprzątnąć doniczki z balkonu..

gałęzie leciały pod sam dom

i fruwały po ogródku

Tego przy tych wichurach obawiam się najbardziej, o dach lub o moje drzewa, gdzie spadną?
Trzy lata temu jedna z sosen po prostu została wyrwana na szczęście na końcu ogrodu, upadła na ogrodzenie i pole.
Gożdzikowa - wiejski ogród 21:57, 22 cze 2018

Do góry
Basiu okropne widoki , strasznie musiało być, żeby takie wielkie drzewa wywalać. U nas też bez deszczu, może się wreszcie doczekamy .
Liliowiec niesamowity .

Basiu a ten czosnek Co Ci cebulkę posłałam rośnie? - u mnie one osiągają duże rozmiary - to moje ulubione jeśli Ci się podzielił to rozsadź go .

gobasia napisał(a)

temu też upał nie straszny

Basiu czy to Polish Spirit i zdjęcie kolor przekłamuje czy inna odmiana?
Przepiękny jest
Księżycowy... 21:57, 22 cze 2018

Do góry
Na tą rabatę już właściwie nie wchodzę by pielić, ogarniam tylko pierwszy plan i plecy z żywopłotem. Dzisiaj wycinałam chabry, jutro muszę prysnąć na mączniaka (floksy) i tyle. Czekam, kiedy reszta bylinowych rabat dojrzeje na tyle, żeby poziom prac był podobny w sezonie letnim. W końcu będzie więcej czasu na warzywny.

Mój nowy floks nn. Kocham ten zapach

Pod bosymi stopami 21:55, 22 cze 2018

Do góry
Asiu nie wiem dlaczego nie wpadłam na to żeby hortensję po rynnie puścić Tyle że tam w kąciku jest cień (tuja) a rynna w pełnym słońcu. To może jakaś róża albo clematis?
Co do cisa to fajnie ale czy on się tam zmieści? Muszę to jeszcze przemyśleć Dziękuję

Mam brzozy. I buka kolumnowego też mam. Rozstawiliśmy patyki, może ktoś będzie się miał ochotę wypowiedzieć

Tu wersja z pięcioma

Patyk po lewej to buk
Księżycowy... 21:53, 22 cze 2018

Do góry
Tak, jak tutaj: lewa bylinowa założona w ubiegłym roku. Biały przegorzan wyrósł na wielkoluda, jest wyższy ode mnie, sadziec go ledwie dogonił. Floksy też do najmniejszych nie należą.

Księżycowy... 21:49, 22 cze 2018

Do góry
Wiem, że jakość moich zdjęć nie jest w stanie pokazać dobrze rzeczywistości, ale chciałam pokazać rabatę piwoniową stworzoną w tym roku. Teraz wszystko jeszcze małe i słabo kwitnące, ale w przyszłym roku zapewne będzie już busz.

W moim małym ogródeczku - Dorota 21:49, 22 cze 2018

Do góry
AgataM napisał(a)
Piękne masz róże... U mnie powoli przekwitają...
Za to rozpasały się jeżówki.
Mam jeszcze kilka róż, które nadal pięknie kwitną i to bardzo mnie cieszy. Jeżówki i u mnie ładnie się rozkręcają, Szkoda, że nie zachowały koloru matecznika. Miały być czerwone. Zrobiły mi psikusa jest tylko jedna czerwona jeżówka.

W moim małym ogródeczku - Dorota 21:42, 22 cze 2018

Do góry
Waclaw napisał(a)
Pospacerowałem.
Kiedy u mnie będzie tyle kwiecia???
Rośliny piękne. Zdjęcia super
Ja gromadziłam rośliny przez dziesięciolecia, a Ty chciałbyś już , natychmiast. Nie ma tak, ogrodnictwo uczy cierpliwości.
Rośliny ratuję, podlewam, nawożę, pryskam, ale trawnik jest w opłakanym stanie. Za pochwały bardzo dziękuję.

Cis - Taxus 21:37, 22 cze 2018

Do góry
No i po 2,5 m-ca od posadzenia wygląda to tak:

Będą niestety konieczne wymiany, bo mimo iż część przyschła częściowo:

i część gałązek ma zielone i wiotkie, to część jest sucha jak pieprz...:

Na chwilę obecną, wygląda że odpadnie ok. 10-15%
Pszczelarnia 21:35, 22 cze 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Miałam pokazać Ci kolejne lipy. Lipa Nr 1, ta najstarsza.

Potężne drzewo. Piękne. Muszę dobrze przemyśleć odległości... Nie pomyślałam o korzeniach... Ehhh dużo tego myślenia mnie czeka... .
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies