Oj kwiecia jeszcze dużo i bardzo hortensjowo, ale i róże kwitną ale i wrzosy już i nawet jesienne marcinki. Upał pali wszystko, wieczorem ogród niezbyt wygląda bo wszystko takie umęczone tak jak i my zresztą.
Reniu piękne fotki.
Takie lekkie, subtelne, zwiewne.
Chyba taki sam przetacznik mam.
Nie wiedziałam ,że gaura taka delikatna w kwiatach
Pozdrówki zostawiam
Czas hortensji jest super U mnie bardzej hortensjowo się zrobiło niż liliowo Są piękne w tym roku bo też póki co ani ulewy ani gradu u mnie nie było. a teraz pięknie od trzech tygodniu w koncu pada ufff i ciesze się jak dziecko Codzienne podlewanie a już w niektórych miejsach susza i wysoka temperatura bo u nas 34C dała się we znaki.
On na tym zdjęciu, wygląda zupełnie inaczej.
Powiedziałbym,że to inny hibiskus
ciasta wiem,że dobre pieczesz.
Ale rojnikowego jeszcze nie znałam i nie widziałam.
Uhmmm,Hortensja Bpbo jest świetna, niższa, [pięknie trzyma kwiat.
Polecam,Ja jeszcze jedną mam z władnych odkładów .Ale tamta jeszcze mi nie zakwitnie,Na drugi rok może
Masz rację, to co wydałabyś na granie, to już kilka roślin sobie kupisz.
Grażynko, sprawdź pocztę. tam ci napisałam.Paczka jest już
Dziękuję bardzo . jeszcze nie widziałam.
Mój jeden z dwóch dzielżanów.
I trzecia i ostatnia sprawa...
Pisałaem, że teraz jest wielka akcja, bo 18 wpada rodzinka...porządki i wszelkie prace są więc robione tak żeby było wysprzątane, wypleione, ogarnięte...i ok...taka zagroda podoba mi się po wykonaniu w niej prac...ale na ile procent mi się podoba? Na 70%...bo siatka ogrodzeniowa za bardzo ozdobna nie jest, a kamienie które są u jej dołu ( a muszą być żeby kury nie przeszły...potrafią sobie wydrapać przejście) też muszą być...
I mam dylemat...czy siatkę i kamienie osłonić sadząc wspomniany już żywopłot? Czy może w przyszłym roku wymienić całe to ogrodzenie na płot ze sztachet? Czy może zrobić to częściowo-żywopłot od strony wydzielonego ogrodowego pokoju (widoczny dłuższy bok zagrody na zdjęciu), a krótszy bok zamienić na płot ze sztachet?
Trzecia sprawa, to sprawa tego niby ogrodzenia...nie mogę tego usunąć bo stawiał to sąsiad...więc babcia nie pozwala...zostaje mi to jedynie przysłonić...
Mówiłem o tych tujach...one na pewno skutecznie by to zasłoniły...ale z drugiej strony, gdyby tego płotu nie było, to nowy chciałbym z białych sztachetek...
Czyli chciałbym i sztachetki (których niby mieć nie mogę), i tuje …
I stąd narodziła się opcja...tuje przy samym ogrodzeniu sąsiada, a przed tujami postawię sobie biały sztachetkowy płot...ale nie jestem pewien czy nie będzie tego za dużo...tzn i żywopłot i płot...
Jeśli macie jakieś inne pomysły jak to zasłonić to ja chętnie wysłucham