Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 11:06, 06 wrz 2015

Do góry
Doranma - dziękuję i witam. Jeśli kiedykolwiek wystąpię z poważnym wykładem, do którego przygotowałam około 600 zdjęć, będzie to u mnie i czas będzie nieograniczony. Smutno mi i przeżywam to cały czas, że nie zdążyłam pokazać finału.
Obsługa wystawy zapewniła że dwóch informatyków podłączy mój komputer.

Oznacza to, że nie wystąpię już na żadnej wystawie.
Dąb blisko domu -co zrobić z dębem w ogrodzie 10:23, 06 wrz 2015

Do góry
Pokaż zdjęcie drzewa jak to się ma do domu. O wszelkie pozwolenia i co można zrobić z dębem, pytaj we właściwym dla miejsca zamieszkania urzędzie. Mają obowiązek poinformować o tym, co możesz a czego nie możesz zrobić.
Spotkanie w ogrodach Kapias 14.06.2015 10:08, 06 wrz 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ewcia to przybądź do Szmitów Będziesz?

Danusiu, marzyłam o spotkaniu u Szmitów, zadeklarowałam chęc i przez małe niewinne skręcenie stawu skokowego lewej nogi wszystkie plany legły w gruzach. Do tej pory ciagle sie rehabilituje, a moja aktywność ogrodowo-towarzyska zmalała ogromnie.
Mam nadzieje sie poprawić i wrócic do formy. Pozdrawiam serdecznie
Moja codzienność - ogród Oli 20:08, 05 wrz 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
A propos seslerii:

Żółte berberysy, za sino tutaj.

W projekcie czasem nie dałam ci więcej tych bordowych berberysów?
Jeśli nie to dodaj bordowych więcej a zamiast seslerii żółte.

Z seslerią jest zbyt smutno i banalnie

Krzywo mi wyszło ale na pewno zrobisz to ładnie No i kolory będą nie takie jaskrawe

Danusiu masz rację sesleria w tym zestawieniu smutna

Na zdjęciu jest tylko fragment rabaty przy podjeździe, w zeszłym roku była już o niej dyskusja
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3458-moja-codziennosc-ogrod-oli?page=265 ale nie obsadzałam bo słupki bramowe będą wykopywane i tak stoi i czeka może to i dobrze jest czas na przemyślenia

Lubię kolory ale obawiam się, że bordowy i mocny żółty razem w większej masie może mnie drażnić, wolę otulone zielenią
Mocne żółte akcenty to u mnie cyprysiki i wrzośce chyba nie chcę wprowadzać następnych gatunków. Może połączyć bordo z kremem będzie łagodniej ale też kolorowo ?

zielone - graby
bordowe - berberysy
kremowe - carex Evergold
zielone przy bramie - rozplenica Hameln

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 18:02, 05 wrz 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Rabata jest cała sina i zielona, każda roślina prosi - "spójrz na mnie", a dla mnie gwiazdą tej rabaty jest niebieski niwaki i on powinien zaistniec tutaj jako gwiazda, chociaż jest trochę za mały na tak wielkie miejsce. Pokaż potem. Albo najpierw schemat nasadzeń co tu masz.

Danusiu..dodatkowe foty

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 09:34, 05 wrz 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Ja bym dała mocniejszy kontrast Waldziu - jakieś granaty a przynajmniej niebieską perowskię

To byłby piękny zestaw
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 09:27, 05 wrz 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Ja bym go opisała właśnie jako śliwkowy, żółtawe ma te kółka jak jest w pąku Ślicznie to wygląda. Mój dzielżan już rośnie w poczekalni bylinowej
Wszystkie roślinki rosną, podlane, Wicio wczoraj posadził Kochany jest.

dla mnie to ma kolor burgundowy
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 09:14, 05 wrz 2015

Do góry
waldek727 napisał(a)
Cantaloupe piękna.
Ciekawe jakby wyglądała posadzona w towarzystwie Green Jewel.

Ja bym dała mocniejszy kontrast Waldziu - jakieś granaty a przynajmniej niebieską perowskię
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 09:11, 05 wrz 2015

Do góry
mira napisał(a)

Helenium autumnale 'Helena Red'

Danusiu jaki kolor ma ten dzielżan - na fotce śliwkowy a w opisie czerwono żółty - ten z fotki cudowny

Ja bym go opisała właśnie jako śliwkowy, żółtawe ma te kółka jak jest w pąku Ślicznie to wygląda. Mój dzielżan już rośnie w poczekalni bylinowej
Wszystkie roślinki rosną, podlane, Wicio wczoraj posadził Kochany jest.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 23:08, 04 wrz 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Moje rośliny zakupione i jak mówiłam po ostróżce dostaliśmy w prezencie z tej szkółki, którą mogę polecić, bo super stoisko i rośliny

Helenium autumnale 'Helena Red'

Echinacea 'Eccentric'

To jest super szkółka z Wipsowa p/Olsztynem a Ogrodowisko zna od najmniej 3 lat i jest dla wszystkich jej członków bardzo przychylna, robię u nich zakupy ostatnio byliśmy tam z Markiem też polecam
Ławka w ogrodzie 22:52, 04 wrz 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Można przycinać i będzie świetnie wyglądał.

Dziękuję za szybką odpowiedź. Pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies