Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "GARDENARIUM"

Zieleń to Życie 2015 19:03, 30 sie 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Tess radzę ci jeździć na Chelsea i inne światowe wystawy do Anglii, USA i Francji i nie wiadomo gdzie jeszcze. Ema też ze sobą weź. Ja już byłam 12 razy na CHFS plus inne typu Hampton. Birmingham - więc na pewno nie będziesz zawiedziona. Nie spodziewaj jednak się CHFS w Warszawie, to pewne, może kiedyś

Dzięki za rady, ale nie skorzystam
Znam ciekawsze i pożyteczniejsze sposoby spędzania czasu wolnego. A na "Zieleń to życie" szkoda mi czasu - po prostu.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 19:03, 30 sie 2015

Do góry
ele2001 napisał(a)
Ja jescze bardziej polubiłem jesień kiedy pokazywałaś migawki "nowego" ogrodu z lustrem, berberysy i derenie kolory na tle białej kory brzozy, patrzyłem na nie ciągle..

Tak, to jest kolorowy pod tym względem ogród
Ja lubię jesień na zdjęciach Obstaję przy tym. Jesień lubię w holenderskich ogrodach,, bo lubię tam jeździć w październiku
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 18:38, 30 sie 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Trawnik wygląda na nie uwałowany i nie przegrabiony przed wałowaniem, Czy był wałowany??

To mały kawałek. Byl udeptany przegraniony i znowu
Po wysiewie byl trochę przypruszony ziemia i tak zostało
Kompozycje z trawami w roli głównej 18:00, 30 sie 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Na Twój piasek...użyźnij nieco glebę, podsyp kompostu, nie wierzę, że sadzisz w piasek w dołek chyba coś dajesz, jeżówki na takiej glebie urosną, ale dołki pozaprawiaj.

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/397-sadzenie-bylin

Danusiu dziękuję nie sadzę w piasek..NIE;w dołek zawsze daję dobrą ziemię oraz kompost..;bardziej chodziło mi o nasłonecznienie...czyli prawie patelnię.
Wiele porad dotyczących sadzenia tu znajduję i dalej się uczę;parę dni temu zajęłam się floksami,które kilka lat nie były "ruszane"..może stąd choroby grzybowe..i już odbijają ku mojej uciesze.

Ogród Cioci cz. 3 17:45, 30 sie 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Witaj w nowym wątku, życzę kolejnych wspaniałych chwil wśród ludzi których pokochałaś No i w coraz piękniejszym ogrodzie.

No a jak Was nie kochać? Człowiek doła ma, wszyscy biegną pocieszać. Cieszy się, wszyscy się z nim cieszą i to szczerze. Problem jest, wszyscy rozwiązania szukają.
5 lat już ten cud trwa dzięki Tobie Danusiu. Ogród coraz piękniejszy też dzięki Tobie Ja nie wiem jak mogłam żyć bez hortensji, traw i werbeny To że uczysz nas piękna, pokazujesz co z czym połączyć to zasługuje na medal. Nie wiem dlaczego jeszcze nie dostałaś nagrody za wybitne zasługi na rzecz upiększania Ojczyzny
Ba, nawet nie tylko Ojczyzny bo i wiele osób z poza Polski
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 17:39, 30 sie 2015

Do góry
Trawnik wygląda na nie uwałowany i nie przegrabiony przed wałowaniem, Czy był wałowany??
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 17:38, 30 sie 2015

Do góry
Kasya napisał(a)
Czy podlewac rownież w południe ? Podlewam teraz rano i wieczorem

Z mojego doświadczenia w tym roku - nie podlewać w południe przy temp. powyżej 30 stopni, bo trawa zagniwa, bo się "gotuje".

Podlewać natomiast gdy jest pochmurno, jeśli trawa nie wzeszła albo kiełkuje. No i oczywiście gdy jest sucho, bo jak mokro to nie podlewać.
Nawożenie, zasilanie trawnika 17:34, 30 sie 2015

Do góry
maki napisał(a)

Nieprawidłowo wykonana opaska, zbyt wiele betonu ulane tam jest. Brukarze pewnie za bardzo zadbali o umocnienie. Trzeba dołozyć ziemi, przegrabić, dosiać i dolewać wody.

Beton wypija wodę albo jest go za dużo i na nim trawnik nie urośnie.

Odnośnie koszenia - nie da się kosić "na zapas" - że niby nisko to potem długo nie trzeba kosić, nic bardziej mylnego - kosić trzeba i nie da się na tym zaoszczędzić. Powstanie rżysko, bo ścinasz trawce to, co ma najładniejsze czyli zielone "piórka".Nie będzie miała siły odrastać.
Ogród Cioci cz. 3 17:31, 30 sie 2015

Do góry
Witaj w nowym wątku, życzę kolejnych wspaniałych chwil wśród ludzi których pokochałaś No i w coraz piękniejszym ogrodzie.
Nowa funkcjonalność: Zmiana loginu 17:22, 30 sie 2015

Do góry
Tzn chcesz się nazywać "w stanisłąwowie" ?? nazwą wątku ogrodowego, w dodatku nazwa miejscowości przez małę "s" ???

Takie imię?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 17:17, 30 sie 2015

Do góry
To jest Thuja plicata, gdybym wtedy miała ładniejsze ogrody po sąsiedzku ...wtedy, teraz mam ładniejsze- to byłby cis, teraz już tego nie zmienię.
Moja codzienność - ogród Oli 16:26, 30 sie 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ja też lubię tu zaglądać i muszę powiedzieć, że jesteś mega pracowita Normalnie szok.

ogromnie cieszą mnie Twoje słowa i nie ukrywam, że lubię pracować w ogrodzie
fajnie, że zajrzałaś
Kompozycje z trawami w roli głównej 14:52, 30 sie 2015

Do góry
Wtedy i piasek niestraszny
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 14:44, 30 sie 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Juz wiem, ze gdy mi białe pelargonie przekwitną wsadze do donic cyklameny

Myślałam, ze z zawilcami i cyklamenami kupiłaś Morning Ligt ale kupialś jakąs mała trawkę. Czy to Everest?

Nie Everest, ta jest bardziej żółta. Nie znam nazwy. Przypomina 'Goldband' ale czyt to ta? nie wiem. Poszukałam nieco w necie i raczej jest dużo węższy.
Everest ma białe paski i jest miękka, a ta jest sztywna i ostra.

Cyklameny sadzę od kilku lat. Polecam Marzenko burgundowe, będzie bosko w Twoim ogrodzie.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 14:18, 30 sie 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ja jesieni nie lubię, a zimy nie cierpię, choć jedna i druga mnie zachwyca gdy robię fotki jesiennych krajobrazów.
Dlatego moje aktualne kompozycje są bardziej świeże i jakby "wiosenne" "P

Nie lubię jesieni z powodu pory roku, schyłku sezonu, dlatego że przebywanie w ogrodzie nie będzie już takie przyjemne i ekscytujące, dlatego że znowu trzeba będzie czekać, dlatego że robi się coraz zimniej, coraz bardziej pusto i liście spadną.

Tego nie lubię i jeszcze paru rzeczy, o których pewnie zapomniałam

Danusiu jak ja doskonale Ciebie rozumiem. Też jesieni nie lubię bo suche liście włżą wszędzie gdzie najtrudniej posprzątać a zima kojarzy mi się niezmiennie z breją śniegową, brudnymi przydrożnym zaspami, mokrymi butami itd., itp.
Nie myślę jednak o tym patrząc na Twoje cudowne kompozycje. Jest jeszcze lato i Twoje widoczki
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 14:11, 30 sie 2015

Do góry
A..jeszcze najbardziej nie lubię jesieni z powodu zmiany strefy czasowej, przez co bardzo wcześnie jest już ciemno..normalnie aż dreszczy dostaję z tego powodu, otrząsnąć się trzeba i cieszyć, że jeszcze jest dość długo jasno/widno.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 14:08, 30 sie 2015

Do góry
Ja jesieni nie lubię, a zimy nie cierpię, choć jedna i druga mnie zachwyca gdy robię fotki jesiennych krajobrazów.
Dlatego moje aktualne kompozycje są bardziej świeże i jakby "wiosenne"

Nie lubię jesieni z powodu pory roku, schyłku sezonu, dlatego że przebywanie w ogrodzie nie będzie już takie przyjemne i ekscytujące, dlatego że znowu trzeba będzie czekać, dlatego że robi się coraz zimniej, coraz bardziej pusto i liście spadną.

Tego nie lubię i jeszcze paru rzeczy, o których pewnie zapomniałam
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 13:52, 30 sie 2015

Do góry
Miłej niedzieli i spokojnego odpoczynku w ogrodzie

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 13:52, 30 sie 2015

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 13:51, 30 sie 2015

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies