Dzięki za rady, ale nie skorzystam
Znam ciekawsze i pożyteczniejsze sposoby spędzania czasu wolnego. A na "Zieleń to życie" szkoda mi czasu - po prostu.
Tak, to jest kolorowy pod tym względem ogród
Ja lubię jesień na zdjęciach Obstaję przy tym. Jesień lubię w holenderskich ogrodach,, bo lubię tam jeździć w październiku
Danusiu dziękuję nie sadzę w piasek..NIE;w dołek zawsze daję dobrą ziemię oraz kompost..;bardziej chodziło mi o nasłonecznienie...czyli prawie patelnię.
Wiele porad dotyczących sadzenia tu znajduję i dalej się uczę;parę dni temu zajęłam się floksami,które kilka lat nie były "ruszane"..może stąd choroby grzybowe..i już odbijają ku mojej uciesze.
No a jak Was nie kochać? Człowiek doła ma, wszyscy biegną pocieszać. Cieszy się, wszyscy się z nim cieszą i to szczerze. Problem jest, wszyscy rozwiązania szukają.
5 lat już ten cud trwa dzięki Tobie Danusiu. Ogród coraz piękniejszy też dzięki Tobie Ja nie wiem jak mogłam żyć bez hortensji, traw i werbeny To że uczysz nas piękna, pokazujesz co z czym połączyć to zasługuje na medal. Nie wiem dlaczego jeszcze nie dostałaś nagrody za wybitne zasługi na rzecz upiększania Ojczyzny
Ba, nawet nie tylko Ojczyzny bo i wiele osób z poza Polski
Nieprawidłowo wykonana opaska, zbyt wiele betonu ulane tam jest. Brukarze pewnie za bardzo zadbali o umocnienie. Trzeba dołozyć ziemi, przegrabić, dosiać i dolewać wody.
Beton wypija wodę albo jest go za dużo i na nim trawnik nie urośnie.
Odnośnie koszenia - nie da się kosić "na zapas" - że niby nisko to potem długo nie trzeba kosić, nic bardziej mylnego - kosić trzeba i nie da się na tym zaoszczędzić. Powstanie rżysko, bo ścinasz trawce to, co ma najładniejsze czyli zielone "piórka".Nie będzie miała siły odrastać.