Wydaje się duży?...to zdjęcia kłamią
Działkę mam jeszcze za białym płotkiem, ale w większości ugór nie licząc warzywniaczkaTo to się nie liczy bo nieogarniętei ne do ogarnięcia przez czas którym dysponuję
Gosiu na tarasie mam tylko ławkę i dwie donice. Wszystko zrobione przez e-ma. Do godziny 13-14-ej nie ma szans wyjść w taki upał na taras. Można się :ugotować niczym jajko na twardo.
Tak ,trochę od innej strony uchwyciła mój ogródWystarczy na chwilę wyjść do kuchni a już szalone ogrodniczki fotoreporterki łażą po krzakach-dobrze że nie po drzewach... a może ...kto to wie?(jabłonki na pierwszym planie...!
Pozdrawiam Anię z Dębowego...
Mam nadzieję Sylwia, że Ty też zawitasz kiedyś w moich skromnych progach,a też robisz fajne zdjęciaDrzwi do ogrodu otwarte...
Co to za kwiatek?
Bardzo ładnie zrobiło się wokół ławki. Świetnie ułożyłaś to podłoże
Masz bardzo ładne odmiany jeżówek
Super pomysł z tym okienkiem. Czekam na efekt końcowy
Dzień dobry. Wlasnie dolaczylam do grupy i od razu pisze do Panstwa prosbe o identyfikacje tego, co rosnie w mojej dracenie. Wyglada jak grzyb. Dodam, ze zmienilam dracenie doniczke i ziemie jakies 2 miesiace temu. Ma tez drenaz na spodzie. Czy ten 'obcy' jest dla niej grozny? Usunac?
Kiedy robiłam zdjęcia to raz słoneczko wychodziło to z powrotem chowało za chmury. Tutaj moje serce skradły hortensje Phantom w połączeniu z bluszczem.
Grześ dzisiaj nocował w domu, dzięki temu mogłam zrzucić zdjęcia z jego telefonu.
Iwonki ogród znajduje się 80km od Malborka w pięknej malowniczej okolicy na pograniczu Kaszub. Chyba tak dobrze umiejscowiłam. W każdym razie okolica piękna. Dookoła lasy, tego mi u nas brakuje. Bezpośredniej bliskości z naturą. Zbyszek wyczekiwał nas, skierował nas na wjazd drugą bramą. Powiem szczerze, że byłam zaskoczona. Wydawało mi się, ze działka jest o wiele większa od naszej. Mieści się na niej duży dom, wolnostojący garaż, warzywnik i przecież jeszcze ogród. Oto moja fotorelacja.
Od strony ulicy czyli wejście główne.
Na stanowisku gdzie jest pełne słońce Artropurpureum też da radę, gorzej gdy są przeciągi ale ta odmiana jest raczej dość wytrzymała i zdaje egzamin na wielu miejscach rabatowych w ogrodzie.
Zrób fotkę tego klonika i wrzuć u siebie na wątku chętnie popatrzę
pozdrawiam
Jan
MATANE!
ps. mój okaz jest jeszcze mały w rozmiarach i dopiero zaczyna nabierać "masy" swoimi przyrostami
Weeding piano zaskoczyła mnie w tym roku bardzo pozytywnie, jedynie trzeba dbać żeby usuwać brzydkie kwiaty, ale teraz co uczyniła to już trochę przesadziła wypuściła pędy mojej wielkości