Planuj, planuj....Widzisz jak Ogrodowisko, na nas wpływa? Zaraz chce się wszystko zmieniać. Na spokojnie przemyśl i stwórz swoją wizję ogrodu z tym co już masz. Może za miesiąc kolory się Tobie już znudzą ?
Pozdrawiam
Co słuchać?.... Różę prawie wszystkie przekwitły, więc przycięłam. Już wypuszczają nowe zawiązki. Bedę obcinać ostróżki i orliki. Może wreszcie przytnę moje kulki, bo się ochłodziło i nie będą przysychać. Rosną cynie, pojawiają się pierwsze kwiaty. Czekam na kwitnienie dalii. Hortensje na razie rosną
Pozdrawiam
Dasz radę i za jakiś czas będziesz dumny z domu i ogrodu.
Ty masz piękny jarmuż, a ja w tym roku obłędne bakłażany. Szkoda, że mamy za daleko na wymianę sąsiedzką.
Bakłażany już zawiązały owoce.
Witaj.
Rzeczywście lawenda jak wyrośnie będzie wyższa sporo od kulek, chyba lepiej by było odwrotnie, najpierw kule a za nimi lawenda. Przed kulki możesz dać jakieś niskie trawki lub żurawki, nie wiem co ci się podoba.
Nie kombinowałabym już z niczym szczepionym, taki minimalizm przy wjeściu jest sprawdzony. Ewentualnie żeby łyso nie było wiosną, wsadź cebule czosnków jesienią. Będą fajnie górować nad kulkami.
Załóż swój wątek i tam wklejaj zdjęcia ogrodu, będziemy kombinować
Wiec i ja chcialabym sie podpytac. Za kazda rade dziekuje stokrotnie. Posadzilam kulki bukszpanowe z lawenda, rabata przed wejsciem. Wyglada ladnie, ale jednak czekos brakuje, jakiegos zakaczenia. Pozatym czy lawenda nie jest posadzona za gesto badz za blisko tych kulek? Przegladam zdjecia w internecie i czesto gesto jest odwrotnie - pierw kulki a za nimi lawenda. Czy wedlug Ciebie w rog (tam gdzie lampa) pasowal by jakis wysoki bonsai, iglak szczepiony?
Zapomnialam dodac - jestem poczatkujaca ogrodniczka na poczatkujacym etapie prob i bledow i kupowania bez opamietania roznych zielonych pieknosci, nieraz zupelnie bez sensu (ale takie ladne w sklepie. hmm).
Znalazłam takie bajkowe,piękne widoki ogrodowe
Lilie piękne. Widzę kilka takich samych mamy.
Czytam o planowaniach nasadzenisch nowych roślin.
Człowiek to ciągłe coś tylko kombinuje.
Ja już też pewne rzeczy planuję Ale czasu na razie brak.
Pada, rewolucje można kończyć (albo kontynuować). Deszcz był potrzebny, a ja zaczynam się martwić o pomidorki. Komunikat o zarazie ziemniaczanej w mojej gminie jest już aktywny od kilkunastu dni.
bardzo podoba mi się opcja 3 trzmieliny zielono białe i lawendy dołem podsypane jakimś ładnym kamyczkiem bo w pierwszej wersji właśnie o lawendach myślałam żeby tam były )) i chyba na to się zdecyduję
na tym moim maziaju nawet podobny klimat chciałam uzyskać bo też tam upakowałam lawendy i coś bialo zielonego ;-D tylko oczywiście bez ładu i składu Toszka baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo dziękuję za wszystkie cenne rady <3 oczywiście przygotuję donicę według zaleceń mam mieć jeszcze 2 takie donice przy schodach na tarasie
myślisz Toszka że taką samą kompozycję mogłabym tam dać ( bo wiem że powinno się powtarzać rośliny i kompozycje tylko czy to będzie tam pasować ?