Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miłkowo - sezon 2016-2022 07:48, 06 cze 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Witam Milus. Zrobilam rabatke w sosnach ale sie urobilam nie wiem czy dobrze najwyżej będę przesadzać. Jeszcze chodnik zrobie z plyt granitowych mam w poblizu kamieniarza, ale to juz jesienia bo ten upal przynajmniej dla mnie nie do zniesienia.

Jak zwykle u cjebie wszystko pieknie kwitnie i jest na swoim mjejscu nie spaceruje w nocy.

Ten powojnik w biale kwiatuszki to powojnik mandzurski nawet go trzeba ciac.
Tez go mam kupilam w zeszlym roku posadzilam między jalowcem a jodla niech sie pnie.
Na wiosne scielam 10 cm od ziemi i rosnie nie samowicie ma paczki kwiatowe to zrobie fotę.
Jakie przyspieszenie maja rosliny powinien kwitnac w lipcu a jest czerwiec.

Pozdrawiam

Elu, wpadnę i zobaczę.
Nie spaceruje, bo pogoda nie sprzyja przesadzaniu, czekam na pochmurne dni.
To nie ten powojnik, u mnie jest Summer Snow i tego generalnie się nie tnie, ale że u mnie tak szaleje, muszę go ciut ograniczać.
Przyśpieszenie totalne, kwitną mi trawy i złocienie się szykują, normalnie koniec sierpnia i wrzesień, miało to miejsce, co dalej będzie??Buziaki

Ogród, mydło i powidło. 07:44, 06 cze 2018

Do góry
katel napisał(a)

Szalona...toż to potwór różany jest.Piękny okaz.
Skarbonkowy ogródek 07:42, 06 cze 2018

Do góry
JoannaDe napisał(a)
Zanabyłam kolejną roślinę wg planu

Na razie zadołowane bo czekam na hortki.

Nie wiem czy dzielić teraz czy czekać do jesieni. Kupilam dwie a potrzebuję przynajmniej cztery.

Twarda jesteś-jak tylko planowe zakupy. Ja też trzymam się planu-choć w ogrodniczych nie raz ręce się wyrywają do piękności różnych. Na jakie hortki czekasz?
Ogród pod lasem 07:40, 06 cze 2018

Do góry
Widoczek z wczorajszego wieczora zostawiam Z lewej nowy jaśminowiec, super pachnie poziomkami i ma małe, limonkowe listki. Obawiam się, że listki to przez ciasnotę w donicy, ale zobaczymy.

Podmiejski ogródek 07:38, 06 cze 2018

Do góry
makadamia napisał(a)

Kochana! Nie ma takiej opcji!
Rabaty zrobione według projektu, z zachowaniem proporcji i tym podobne dyrdymały

Co prawda, część planu jeszcze czeka na realizację (taras) a w części mąż nieco poszedł na skróty przy kładzeniu krawężników ale nie zmienia to odbioru całości. Tutaj wyszło dobrze i nie chcę nic zmieniać tylko dlatego, że paru kwiatków zachciało mi się posadzić.

A tak na serio: mogłabym jeszcze zabrać z pół metra i poszerzyć tą rabatkę, co teraz pokazałam, ale to mi i tak średnio rozwiązuje problem, bo na tej rabacie mogę sadzić tylko rośliny, które mają "kotkowe" kwiatostany, a nie "koszyczkowe" - bo mi się do słońca odwracają

Tutaj trzeba bardziej drastycznego rozwiązania, czyli wyciepania tego świerka ze środka działki. Ale o tym to cicho sza - na razie przygotowuję grunt pod wycięcie tuj

Bardzo dobry plan...rozpatrzone wszystkie za i przeciw
Miłkowo - sezon 2016-2022 07:33, 06 cze 2018

Do góry
elka_ napisał(a)
Czarujący zakątek z zegarem.
Cały ogród oszałamiający
Spotkanie z Ireną i jej spojrzenie na Twój ogród - nic dodać nic ująć

Twoje rodki na pewno zagoszczą też u mnie

Irenko zaskoczyłaś mnie cięciem magnolii. Czy każdą można ciąć?

Elu dzięki
Obecnie nadal kwitnąco, ale przy tej suszy mam siano, zamiast trawnika, ale wolę inne rośliny ratować, bo trawa zawsze odrośnie
Te rodki akurat dobre odmiany, polecam.
Tnę wszystko, rodki też, bo mi zarastają ścieżkę komunikacyjną. I jak na razie nie widzę aby im to szkodziło.
Myślę, że każdą, najlepiej bezpośrednio po kwitnieniu, choć mnie i w późniejszym czasie się zdarza. Pozdrawiam serdecznie

cudo NN

Ogród wśród pól i wiatrów 07:24, 06 cze 2018

Do góry
jolka napisał(a)

Paulinka, jedyne co bym zrobiła, to bym sprawdziła, czy nie są za głęboko posadzone. Jeśli nie to chyba bym nie ruszała... Mogłabyś ją może czymś podkarmić?? Obornik, gnojówka z pokrzyw, skrzypu, może florovit jak nie lubisz się ciaprać z przyrządzaniem ek-środków. Tyle mi przychodzi do głowy..

Zieloności zostawiam i buziaki

Nie wiedziałam, które zdjęcie zacytować, wszystkie są tak cudne,że aż brakuje słów u mnie już po piwoniach ostatnia burza skutecznie usunęła im kwiaty teraz czas na róże, a Twoja MW szaleje strasznie ja wciąż czekam chociaż na jeden kwiat, ale już tuż, tuż biała szałwia cudna, u mnie też szaleje strasznie, oczywiście jest zestawiona z różami i pewnie znów się miną z kwitnieniem
Wielicka przygoda ogrodowo / remontowa 07:21, 06 cze 2018

Do góry
Zauważyłam że trend ogrodów naturalistycznych sięgnął też Genewy.
Mi się podoba. No i owady są zadowolone
Miłkowo - sezon 2016-2022 07:21, 06 cze 2018

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Nie stresuj się byle chwaścikiem, przyjdą lżejsze dni to się sprzątnie. No nie samo, ale nie na "urwanie głowy".
Delektuj się czasem z rodziną. To rzadkość w dzisiejszych czasach - młodzi zagonieni robotą, a starzy w przychodniach czas spędzają. Buziam, ściskam, i zdrowia dla Was!

Haniu, chwastami aż tak się nie zamartwiam, najtrudniej zwalczać mi szczawik i chwaśnice, ale gorzej z cięciem, to już mnie przerasta siłowo.
Delektuję się,póki lato trwa i dzieci chcą być. A jutro wybywam ja w gości na 2 dni.
Dziękuję i buziaki dla Ciebie

Podmiejski ogródek 07:16, 06 cze 2018

Do góry
makadamia napisał(a)
tak na marginesie: jak się przycina hortensje ogrodowe? i czy w ogóle?
Bo mam jedną na takiej tyciej rabatce i jakoś nie chce trzymać przewidzianych dla niej rozmiarów

to samo pytanie dotyczy zresztą również hortensji dębolistnej
ogrodowych się nie tnie ogólnie bo kwitną na zeszłorocznych pędach chyba że masz odmianowe z serii np. you and me i to nie wszystkie z tego co pamiętam - te potrafią na jednorocznych. Jak nie wiesz co masz za odmianę - nie tniesz bo kwiatów nie będzie po prostu.
Miłkowo - sezon 2016-2022 07:03, 06 cze 2018

Do góry
BKosimkArt napisał(a)
Naprawdę bajkowo u Ciebie zwłaszcza w niebieskim zakątku!
Piękne kwitnienia!

Basiu dzięki tylko ta susza, można się zmęczyć podlewaniem.

Anna i Ogród 06:58, 06 cze 2018

Do góry
Makao_J napisał(a)
I taką oto pracę wykonaliśmy w weekend

Teraz poszukuję czegoś co szybko tą budowlę obrośnie. Najlepiej powojnika. Rozważam Rubensa. Szkoda tylko że kwitnie krótko ale jestem gotowa się skusić.
Czy macie może inne propozycje w słońce przez cały dzień?

Dobra robota.
A może wisteria? Na wiosnę piękne zwisające kwiaty, przez cały sezon piękna zieleń.
Rododendronowy ogród II. 06:56, 06 cze 2018

Do góry

Miłego dnia wszystkim, ja dzis mam zamiar nadrobic zaległosci w ogrodzie bo wczoraj i dzis ma byc chłodniej wiec trzeba zrobic co dotąd czekało ale i tak wszystkiego nie zdążę.
Miłkowo - sezon 2016-2022 06:53, 06 cze 2018

Do góry
zoja napisał(a)
milo czytac, ze zamiast ryc w ogrodzie spedzasz czas z rodzinka
Zdjecia jak zawsze piekne - faktycznie raj

Kiedyś trzeba, bo i tak nie zrobię idealnie, mimo iż staram się. Za dużo roślin, cięcia i mimo suszy chwasty szaleją.
Dzięki Zoju

nowa piwonia, w tym roku 2 kwiaty, czyli jest szansa iż co rok będzie lepiej, w pobliżu druga nadal nie kwitnie.

Rododendronowy ogród II. 06:50, 06 cze 2018

Do góry
Waclaw napisał(a)
Bogdziu,
obiecałem Ci zdjęcia moich lili złotogłów. Są u mnie na stronie 61. Czy to te o które pytałaś?
Pozdrawiam

Byłam widziałam, piekne.

Rododendronowy ogród II. 06:47, 06 cze 2018

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Tez obejrzałam filmik... ptaki lepiej szyją niż 50% społeczeństwa

A z różami mamy podobnie.. i z suszą też.. tyle, że mam glinę wiec jak się napije to dłużej wytrzyma.. ale jak na razie to wszytko leci bokiem..

Ptaszek (krawczyk się nazywa) świetny, film cudnie nakręcony.Twoja glina dla róz dobra ale i u mnie jakies kwitna a jedna to olbrzymka , żadne podpory jej nie wystarczają, a niech sobie rośnie , przynajmniej jednej u mnie dobrze.

Przedogródek pod dębem 06:24, 06 cze 2018

Do góry
Waclaw napisał(a)
Bogdzi obiecałem zdjęcia lili. Prosze bardzo:

Czy to te?

Tak o te lilie chodziło , prześliczna gromadka.Róże też masz piękne i wylinka zaskrońca ciekawostka.Wycieczka też ciekawa mimo ze ogród zaniedbany , mamy porównanie jak sie u nas zmieniło.Dzieki za lilie, śliczne.
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:15, 06 cze 2018

Do góry
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:15, 06 cze 2018

Do góry
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:14, 06 cze 2018

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies