Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 11:28, 13 lis 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

jeśli chodzi o bakope to potwierdzam, u mnie nadal kwitnie a mam biała i fioletową o pełnych kwiatach i rzeczywiście też roślina warta uwagi.

a nie wiedzialam ze jest inna niż biala...musze poszukac
Tu ma być ogród :) 11:25, 13 lis 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Kasia, prawda jest taka, że tych drzew wiosną nie zdążyliśmy przesadzić, doszły na tą rabatę graby i zrobił się tam niezły misz masz, także z półrocznym opóźnieniem akcja przesadzania miała miejsce.

Heeh-jest mi znany temat opóźnień wszelkiej maści.
Tu ma być ogród :) 11:10, 13 lis 2017

Do góry
Kasya napisał(a)

ja bacope koniecznie musze do wysokich donic posadzic, pieknie wyglada i jeszcze kwitnie !

dichondre wzielam do domu

jeśli chodzi o bakope to potwierdzam, u mnie nadal kwitnie a mam biała i fioletową o pełnych kwiatach i rzeczywiście też roślina warta uwagi.
Tu ma być ogród :) 11:08, 13 lis 2017

Do góry
Kasya napisał(a)

sunsation polecam jesli chodzi o magnolie, mam pierwszy rok ale pokazala sie z bardzo dobrej strony

Piękna, ale mi najbardziej podoba się kształt kwiatów jak u gwieździstej, więc albo zdecyduję sią na jakąś z odmian mających takie kwiaty (białe lub różowe), albo kupię Genie - ze względu na piękny kolor.
Tu ma być ogród :) 11:03, 13 lis 2017

Do góry
Kasia_CS napisał(a)

Hihi jak to ślicznie wygląda

to jest miejsce gdzie jest jeszcze trochę naszego burdello, ale z czasem deski znikną, żywopłot grabowy urośnie - tylko chyba nieprędko się doczekam na ucywilizowanie tej działki z tyłu i dlatego myślę, czy by tam nie posadzić takich drzew rozpiętych na stelażach jak Jola sadzi, czy tu u Kapiasa.

Zmieściłyby się pomiędzy berberysami a żywopłotem z cisa.

Tu ma być ogród :) 11:00, 13 lis 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

właśnie to doczytałam - bardzo mi się ta roślina spodobała, będę jej szukać do wiszących donic na przyszły rok, choć w tym roku serce mi skradła Scewola i na pewno z niej też nie zrezygnuję.
No i jeszcze jest dichondra, którą też będę chciała ponownie posadzić, planuję donicę z nią wsadzić do szklarni, a w największe mrozy przenosić do garażu, zobaczymy co mi z tego wyjdzie.

ja bacope koniecznie musze do wysokich donic posadzic, pieknie wyglada i jeszcze kwitnie !

dichondre wzielam do domu
Tu ma być ogród :) 10:59, 13 lis 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

placowi zabaw daję jeszcze rok i już powoli obmyślam co by na jego miejscu rosło, właściwie to już w głowie mam przesadzenie tam 4 klonów palmowych, które mam i zakup jakiejś fajnej magnolii.

sunsation polecam jesli chodzi o magnolie, mam pierwszy rok ale pokazala sie z bardzo dobrej strony

Tu ma być ogród :) 10:55, 13 lis 2017

Do góry
Kasya napisał(a)

piekny plan

jeszcze kilka lat i plac zabaw bedziesz zamieniac w rabatke

placowi zabaw daję jeszcze rok i już powoli obmyślam co by na jego miejscu rosło, właściwie to już w głowie mam przesadzenie tam 4 klonów palmowych, które mam i zakup jakiejś fajnej magnolii.
Tu ma być ogród :) 10:50, 13 lis 2017

Do góry
Kasya napisał(a)

wiem tyle ze nie z naszego klimatu ale mozna w domu przezimowac

właśnie to doczytałam - bardzo mi się ta roślina spodobała, będę jej szukać do wiszących donic na przyszły rok, choć w tym roku serce mi skradła Scewola i na pewno z niej też nie zrezygnuję.
No i jeszcze jest dichondra, którą też będę chciała ponownie posadzić, planuję donicę z nią wsadzić do szklarni, a w największe mrozy przenosić do garażu, zobaczymy co mi z tego wyjdzie.
Tu ma być ogród :) 10:49, 13 lis 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Hihi jak to ślicznie wygląda
Tu ma być ogród :) 10:45, 13 lis 2017

Do góry
Trochę dziś powrzucam fotek roboczych, bo tym się ostatnio zajmowaliśmy.

Jesteśmy wreszcie ogrodzeni w całości, zrobione odwodnienie, darń z rabaty przy tarasie się rozkłada, a wiosną ją tu właduję i będzie miejsce na przesadzenie niektórych roślin, np tu pójdą Variegatusy spod okien frontowych, a przed nie rodki NZ.

Warzywnik prawie gotowy do zimy, jeszcze tylko poplon przed przymrozkami mam przekopać

A przy szklarni wory z liśćmi na ziemię liściową.

Tu ma być ogród :) 10:42, 13 lis 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Ja też mam już coraz mniej do zrobienia, ale jednak jeszcze coś się będzie działo, bo np po zrobieniu ogrodzenia i oczyszczeniu jego okolicy zrobił się wolny plac o wymiarach 6,5 m na 5 m.

To jednak pikuś patrząc na ten plan - na niebiesko zaznaczyłam rzeczy, które pozostały do zrobienia w ogrodzie.

piekny plan

jeszcze kilka lat i plac zabaw bedziesz zamieniac w rabatke
Tu ma być ogród :) 10:40, 13 lis 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Bingo Kasia! Myślałam, że to jakaś roślina rodem z Włoch, a nazwa taka pospolita - wiesz coś więcej o niej, bo na razie tylko zdjęcia w necie znalazłam? - będę czytać.

wiem tyle ze nie z naszego klimatu ale mozna w domu przezimowac
Tu ma być ogród :) 10:34, 13 lis 2017

Do góry
Monia81 napisał(a)
No to fajny wypad miałaś berberysy bardzo mi się podobają za te soczyste kolorki, jakby jeszcze nie miały tych kolców, no to już by było super... piękne kompozycje, u Kapiasa jeszcze nie byłam, ale w przyszłym roku mus się wybrać pozdrawiam

Powiem Ci, że tym razem bardziej nastawialiśmy się na ucztę dla podniebienia, bo pojechaliśmy przy okazji święta skosztować dań z gęsi, ale uczta dla oczu też była.

Berberysy jesienią są super, ja to nawet im kolce wybaczam.
Tu ma być ogród :) 10:29, 13 lis 2017

Do góry
Kasya napisał(a)

psianka jasminowa wg mnie

Bingo Kasia! Myślałam, że to jakaś roślina rodem z Włoch, a nazwa taka pospolita - wiesz coś więcej o niej, bo na razie tylko zdjęcia w necie znalazłam? - będę czytać.

Tu ma być ogród :) 10:27, 13 lis 2017

Do góry
Kasya napisał(a)
chciałabys miec taki ogrod ?

chyba trzeba by było mieć hektary na to, ale w takim ogrodzie jak mój, gdzie mam pełno różności upchanych jakaś namiastka tych kolorów by się znalazła

Np na zdjęciach z wczoraj, cykniętych na szybko telefonem

A za płotem było tak ogniście

Tu ma być ogród :) 10:20, 13 lis 2017

Do góry
Kasya napisał(a)
rzeczywiscie piękne zbocza
kolorowo jak w lecie

Nawet się nie spodziewałam, że jeszcze można tam zastać takie widoki, mimo zimna przyjemnie było pospacerować.
Tu ma być ogród :) 10:16, 13 lis 2017

Do góry
Kasya napisał(a)

no wlasnie

moze w przyszlym roku dużych rewolucji nie planuje...poki co

wiec zobaczymuy jak to bedzie
same prace pielegnacyjne nie zajmuja az tak duzo czasu

Ja też mam już coraz mniej do zrobienia, ale jednak jeszcze coś się będzie działo, bo np po zrobieniu ogrodzenia i oczyszczeniu jego okolicy zrobił się wolny plac o wymiarach 6,5 m na 5 m.

To jednak pikuś patrząc na ten plan - na niebiesko zaznaczyłam rzeczy, które pozostały do zrobienia w ogrodzie.

Tu ma być ogród :) 10:07, 13 lis 2017

Do góry
A skoro jesteśmy przy donicach...

Tu ma być ogród :) 10:03, 13 lis 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Za każdym razem jak tam jestem wypatrzę jakieś cudeńko - tym razem w zakątku śródziemnomorskim zauroczyła mnie taka roślina w donicy - ktoś ma pomysł co to może być?

psianka jasminowa wg mnie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies