Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 10:45, 13 lis 2017

Trochę dziś powrzucam fotek roboczych, bo tym się ostatnio zajmowaliśmy.

Jesteśmy wreszcie ogrodzeni w całości, zrobione odwodnienie, darń z rabaty przy tarasie się rozkłada, a wiosną ją tu właduję i będzie miejsce na przesadzenie niektórych roślin, np tu pójdą Variegatusy spod okien frontowych, a przed nie rodki NZ.

Warzywnik prawie gotowy do zimy, jeszcze tylko poplon przed przymrozkami mam przekopać

A przy szklarni wory z liśćmi na ziemię liściową.

Kasia_CS 10:49, 13 lis 2017

lindsay80 napisał(a)

Hihi jak to ślicznie wygląda
lindsay80 10:50, 13 lis 2017

Kasya napisał(a)

wiem tyle ze nie z naszego klimatu ale mozna w domu przezimowac

właśnie to doczytałam - bardzo mi się ta roślina spodobała, będę jej szukać do wiszących donic na przyszły rok, choć w tym roku serce mi skradła Scewola i na pewno z niej też nie zrezygnuję.
No i jeszcze jest dichondra, którą też będę chciała ponownie posadzić, planuję donicę z nią wsadzić do szklarni, a w największe mrozy przenosić do garażu, zobaczymy co mi z tego wyjdzie.
lindsay80 10:55, 13 lis 2017

Kasya napisał(a)

piekny plan

jeszcze kilka lat i plac zabaw bedziesz zamieniac w rabatke

placowi zabaw daję jeszcze rok i już powoli obmyślam co by na jego miejscu rosło, właściwie to już w głowie mam przesadzenie tam 4 klonów palmowych, które mam i zakup jakiejś fajnej magnolii.
Kasya 10:59, 13 lis 2017

lindsay80 napisał(a)

placowi zabaw daję jeszcze rok i już powoli obmyślam co by na jego miejscu rosło, właściwie to już w głowie mam przesadzenie tam 4 klonów palmowych, które mam i zakup jakiejś fajnej magnolii.

sunsation polecam jesli chodzi o magnolie, mam pierwszy rok ale pokazala sie z bardzo dobrej strony

Kasya 11:00, 13 lis 2017

lindsay80 napisał(a)

właśnie to doczytałam - bardzo mi się ta roślina spodobała, będę jej szukać do wiszących donic na przyszły rok, choć w tym roku serce mi skradła Scewola i na pewno z niej też nie zrezygnuję.
No i jeszcze jest dichondra, którą też będę chciała ponownie posadzić, planuję donicę z nią wsadzić do szklarni, a w największe mrozy przenosić do garażu, zobaczymy co mi z tego wyjdzie.

ja bacope koniecznie musze do wysokich donic posadzic, pieknie wyglada i jeszcze kwitnie !

dichondre wzielam do domu
lindsay80 11:03, 13 lis 2017

Kasia_CS napisał(a)

Hihi jak to ślicznie wygląda

to jest miejsce gdzie jest jeszcze trochę naszego burdello, ale z czasem deski znikną, żywopłot grabowy urośnie - tylko chyba nieprędko się doczekam na ucywilizowanie tej działki z tyłu i dlatego myślę, czy by tam nie posadzić takich drzew rozpiętych na stelażach jak Jola sadzi, czy tu u Kapiasa.

Zmieściłyby się pomiędzy berberysami a żywopłotem z cisa.

Kawa 11:03, 13 lis 2017

Śliczne fotki pokazałaś
poplon jak szmaragdowy dywanik

Kasia_CS 11:06, 13 lis 2017

OO ukrzyżowane drzewka bardzo fajnie by tu wyglądały Ojej, ależ zazdroszczę miejsca na te wszystkie ogrodowe zakamarki
lindsay80 11:08, 13 lis 2017

Kasya napisał(a)

sunsation polecam jesli chodzi o magnolie, mam pierwszy rok ale pokazala sie z bardzo dobrej strony

Piękna, ale mi najbardziej podoba się kształt kwiatów jak u gwieździstej, więc albo zdecyduję sią na jakąś z odmian mających takie kwiaty (białe lub różowe), albo kupię Genie - ze względu na piękny kolor.