Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 09:41, 01 cze 2018

Do góry
babka napisał(a)
Trochę doniczkowo i rzeczena Innocencja w roli głównej

Baaaardzo mi sie podobaja te kompozycje, tak srodziemnomorsko
Sezon 2017 u Hanusi 09:39, 01 cze 2018

Do góry
Haniu miłego dnia życzę z rana
dziś piękny dzionek przed nami.
Wszyscy mamy święto
też jesteśmy dziećmi - z wąsami.

Z Pszenicznej ... 09:38, 01 cze 2018

Do góry
Peonie przekwitają, należałoby je wyciąć ale wolę chłód domu niż upał podwórkowy.

Końcówka rabaty bylinowej i początek różanki

Róże i u mnie też zaczynają - baronesska, bailando, leoś... powoli się rozwijają. Zapachem jednak obezwładnia LO

Z Pszenicznej ... 09:35, 01 cze 2018

Do góry
Upalnie... dobrze, że byłam mocno determinowana i założyłam sama system podlewania. Inaczej nie dałabym rady ogarnąć wszystkiego, część rabat podlewam ze studni wężem.

Rośliny omdlewają, przekwitają piorunem i nadają się do wycięcia ale nawet nie chce mi się chodzić w ten upał. Poczekam aż się ochłodzi.

Trzykrotka zaczyna kwitnienie, dobrze jej tam - lekki cień, wilgotno.
Z bergenią tworzą zgrany duet.

Hummelo 'świeci' w tej zieloności

Trzmielowy ogród 09:07, 01 cze 2018

Do góry
Kilka zdjęć z cienistej rabatki, nie miałam czasu zrobić więcej :/
Widoczna Funkia NN, Świecznica "Brunette" i Języczka "Britt Marie Crawford":

Ożanka hyrkańska:

i Funkia NN
W moim małym ogródeczku - Dorota 09:02, 01 cze 2018

Do góry
violaskom napisał(a)
Cudnie! Nie mogę oderwać oczu od tych zdjęć. Czy ostróżkę jednoroczną wysiewasz sama? Jak długo kwitnie? Nigdy jej nie miałam a wygląda naprawdę świetnie. Uwielbiam takie kogle- mogle.
Kilka lat temu dostałam kilka sadzonek od koleżanki, od tamtego czasu sama się sieje. Nadmiar wyrywam, kwitnie dość długo, jest bez problematyczna.

Zakręcony ogród 08:54, 01 cze 2018

Do góry
Trzecia wersja. Bez berberysów

Zdjęcia nie wrzuciłaś, musiałam sobie poradzić inaczej

W moim małym ogródeczku - Dorota 08:47, 01 cze 2018

Do góry
violaskom napisał(a)
Wszystkie zdjęcia są piękne, ale to miejsce jest zachwycające. Nie mogę rozpoznać roślin. Widzę maki i cudowną różę. Co to jest to niebieskie? Czy wiesz, jaka to odmiana róży? Bardzo mi sie ten zestaw podoba.

Na tej części rabaty jest róża Elfie i Charles Austin, rosną tam rozplenice, ostróżki jednoroczne, maki polne, trawka ice dance, sporo czerwonych jeżówek które jeszcze nie kwitną, bez koralowy, jakaś wysoka biała trawa, funkie, lilie, które jeszcze nie kwitną, berberys, miskanty i wiele innych roślin, których nie widać a są tam wciśnięte. Jak widzisz to ogromny kogel mogel
W moim małym ogródeczku - Dorota 08:30, 01 cze 2018

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Do róz zapałałam wielką miłością od czasu wejścia na Ogrodowisko, pierwsze zakupiłam w 2014r. Wcześniej wręcz ich nie lubiłam za wszędobylskie kolce. Nie lubię ich wczesną wiosną jak trzeba je przycinać. Teraz wynagradzają mi za podrapane ręce. Podchodzę, wącham, napawam się ich pięknem.

Wszystkie zdjęcia są piękne, ale to miejsce jest zachwycające. Nie mogę rozpoznać roślin. Widzę maki i cudowną różę. Co to jest to niebieskie? Czy wiesz, jaka to odmiana róży? Bardzo mi sie ten zestaw podoba.
Sezon 2017 u Hanusi 08:28, 01 cze 2018

Do góry
Dziś odpoczynek w domu. Ale przecież Dzień Dziecka, to przynajmniej lody muszą się znaleźć, jakby co.

Miłego dnia!
Sezon 2017 u Hanusi 08:24, 01 cze 2018

Do góry
Dziś odpoczynek w domu. Ale przecież Dzień Dziecka, to przynajmniej lody muszą się znaleźć, jakby co.

Miłego dnia!
W moim małym ogródeczku - Dorota 08:16, 01 cze 2018

Do góry
GorAna napisał(a)
Dorotko, choć wątek mówi, że mały ogródeczek, to jaki pojemny
Wszystko, zadbane, rabaty kolorowe, dopełnione dekoracjami....cudnie
Nic tylko siedzieć w altance przy zimnym napoju, słuchać ptaków i delektować się pięknem
Pozdrawiam
Mały to jest ten ogródeczek jak chcę posadzić coś nowego, ale jeśli chodzi o prace poświęconą w jego utrzymanie, ciągłą walkę z suszą to on wtedy urasta do ogromnych rozmiarów. W altance na stałe zamontowane jest radio, ale rzadko się go słucha, bo śpiew ptaków brzmi bardzo radośnie. Za miłe słowa dziękuję i pozdrawiam.

Blaski i cienie nowego życia 08:15, 01 cze 2018

Do góry
Renii napisał(a)
Ula a jak Twoje ogórki?

Ogórki się przyjęły i mają nowe listki. Będzie urodzaj bo ma być ciepło.

Zmykam. Będę wieczorem to wpadnę do wszystkich

Wklejam ogórki, kilka zbił dzisiejszy potop z nieba z gradem

Blaski i cienie nowego życia 08:13, 01 cze 2018

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Ale tego już namnożyłas Róże mają dużo pąków Pozdrawiam

Danusiu mnożę ciągle. Mam setki sadzonek w tym roku . Ciągle u mnie tego nie widać. A róże są w tym roku obłędne.

Jeszcze mam takie małe coś kiedyś znajdą swoje miejsce.

Stwórz ze mną mój ogród 08:12, 01 cze 2018

Do góry
Bukszpany wygladaja tak (w kolejnosci od chodnika do ogrodzenia)

A z innej beczki:
1. Klony obsiadly mrowki - czy mam sie martwic?
2. Po lewej stronie domu mam rabate 1,4m szerokosci (zdjecie) i mam tam zaprojektowany zywoplot ze swierkow serbskich sadzonych co 2m czy to w ogole jest mozliwe w takim wielkim rozstawie i na takiej malej szerokosći?
Stwórz ze mną mój ogród 08:12, 01 cze 2018

Do góry
Bukszpany wygladaja tak (w kolejnosci od chodnika do ogrodzenia)

A z innej beczki:
1. Klony obsiadly mrowki - czy mam sie martwic?
2. Po lewej stronie domu mam rabate 1,4m szerokosci (zdjecie) i mam tam zaprojektowany zywoplot ze swierkow serbskich sadzonych co 2m czy to w ogole jest mozliwe w takim wielkim rozstawie i na takiej malej szerokosći?
Blaski i cienie nowego życia 08:10, 01 cze 2018

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Comtesa i maki sliczne.Pracus z Ciebie wielki.

To jeszcze nowa róża Goethe na której urok czekam drugi rok. Dopiero wychodzi nad żywopłot a ma być wysoka jej pąki, poczekaj na pełen rozkwit

Bylinowa łąka 08:09, 01 cze 2018

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Niektóre pąki róż tak mają. Czy wystarczy opryskać na grzyba?

To wyglada na dzialanie kwieciaka malinowca. Teraz oprysk raczej juz nic nie da, bo samiczka juz jaja zlozyla. W sezonie powstaje tylko jedna generacja. Wystarczy zebrac wszystkie uszkodzone paki, ale nie dawac ich na kompost. W srodku beda sie rozwijac larwy.

Edit W celu wzmocnienia rosliny mozesz zrobic oprysk herbatka ze skrzypu lub rozcienczona gnojowka ze skrzypu. Przytnij pedy do pierwszego 5-ciolistka, a niedlugo znow zakwitnie. No chyba ze to roza historyczna, jednorazowo kwitnaca, to nie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies