Gutlandia
21:44, 14 lip 2018
Hej Aniu, przytoczyłam Twój ogród bo taka jest prawda. Jesteś w nim tylko w czasie weekendów a masz w nim piękniej niż wiele osób w ogrodach przydomowych. Sąsiedzi zawsze pomogą. Taki tutaj zwyczaj, że gdy ktoś wyjeżdża to reszta pilnuje dobytku, podlewa, wyprowadza psa, karmi zwierzaki i zamyka kury na noc. Staramy się sobie pomagać wzajemnie.
Plan przewiduje jedynie destrukcję
A majątku to ja raczej nigdy nie zbiję. Przepuszczę wszystko w ogrodniczym
. Trawnik eMa... Ehhh.... On na prawdę jest dumny że swojego dzieła 
Podobno nie ma głupich pytań, więc pytam i udaję, że się nie wstydzę
. Polon wysiewa się na taki piach czy najpierw trzeba przemieszać z obornikiem i całą resztą?
Wydaje mi się, że dojrzewam ogrodniczo
. Dotarłam dzisiaj do swoich pomidorów i zobaczyłam zielony busz. Rzuciłam się bez żadnych skrupułów na golenie nóżek. Pourywałam wszystko co wydawało się nie stanowić warstwy pomidoronośnej i po raz pierwszy się nie bałam, że pozabijam te biedne roślinki. Tak było:
Tak jest:
To są pomidory koktajlowe i nie wiem czy dobrze zrobiłam tak je opitalając ale przynajmniej owocki nie rosną w cieniu. Jakby co, to mówcie bo połowa czeka na poranne golenie
. I jeszcze jedno pytanie. Czy pomidory można ściółkować tymi oderwanymi liśćmi? Wydaje mi się, że gdzieś na forum czytałam, że tak ale wolę się jeszcze upewnić.
Plan przewiduje jedynie destrukcję
Podobno nie ma głupich pytań, więc pytam i udaję, że się nie wstydzę
. Polon wysiewa się na taki piach czy najpierw trzeba przemieszać z obornikiem i całą resztą? Wydaje mi się, że dojrzewam ogrodniczo
Tak jest:
To są pomidory koktajlowe i nie wiem czy dobrze zrobiłam tak je opitalając ale przynajmniej owocki nie rosną w cieniu. Jakby co, to mówcie bo połowa czeka na poranne golenie