Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Słoneczny Ogród 22:23, 24 maj 2018

Do góry
Jestem po kulkowaniu zwykłymi małymi nożyczkami

Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:23, 24 maj 2018

Do góry
Coś takiego mi w podwórku biegało, nie umiało odlecieć tylko goniło po chodniku, duże około 8-10 cm

Ktoś wie co to?
Bać się czy raczej cieszyć?
Słoneczny Ogród 22:21, 24 maj 2018

Do góry

Ogród Małej Mi 2017 22:20, 24 maj 2018

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

co to?? piekne
Słoneczny Ogród 22:20, 24 maj 2018

Do góry
kamcia napisał(a)
Bardzo ładne połączenie tej białej piwoni i fioletowych irysków.

U mnie piwonie przez 3 sezony nie zakwitły, więc poszły do sąsiada

Dziękuję.
Piwonie są ciężkie , trudne. Ja mam tyle lat i miejsce im zmieniałam, bo słabo kwitły. Płytko je sie wkopuje, lubią słońce...
Po przeniesieniu pierwszy rok nie kwitną wcale... ale trzeba kombinować, może kiedyś zakwitną.
Ja nawet nie wiedziałam , że takie ładne mam, pełne

Dla Ciebie
Mój 4 arowy azyl... 22:19, 24 maj 2018

Do góry

Mój 4 arowy azyl... 22:16, 24 maj 2018

Do góry

Ogród z wilkiem zamkn. 22:15, 24 maj 2018

Do góry
effka napisał(a)
Madzia, myślałam o Tobie wczoraj jak przerabiałam rabatę, wykopywałam wielkie rośliny i przesadzałam i sobie myślałam, jak ta Magleska ma siły co chwilę coś przerabiać...???!!!

Klony Twojw kocham, szukam u siebie limonkowego klona do półcienia ale ceny zabijają za większe a maluszki będą dlugo rosły...

ja właśnie maluchy kupuję szkoda mi kasy na duże egzemplarze
sił ostatnio też coraz mniej ,bo wiecznie w pracy jestem .....

ale od 4 dni zaczęłam w końcu drugi bok robić jak na mnie ,to strasznie mi to wolno idzie ,bo popołudniami tylko i niezbyt długo
w trakcie prac ...
..wiem ,że pisałam ,że nowych rabat nie tworzę ale tak jakoś wyszło hihi niech dzieci mają też ładny widok z okna
dostałam od koleżanki paprocie ,irysy ,hosty i takie coś mi wychodzi powoli

buziaki

Podwórkowa rehabilitacja 22:12, 24 maj 2018

Do góry
Nallar napisał(a)
Siadam i czekam.

Takie mam tylko
Liliowo i kolorowo:) 22:12, 24 maj 2018

Do góry
marba napisał(a)
Pięknego masz klona, Danusiu. Bardzo lubię ten kolor. Nawet w pochmurne dni robi się od niego słoneczniej.

Też lubie ten kolor w ogrodzie, mam kilka roślin i perukowca w takim kolorze

Pęcherznica też piękna w takim kolorze

Mój 4 arowy azyl... 22:12, 24 maj 2018

Do góry
Z daleka

nieco bliżej

całkiem blisko

Małymi kroczkami do celu... 22:11, 24 maj 2018

Do góry
Kocimiętka, przywrotnik, podoba mi się to połączenie i powoli otwierający się kwiat piwoni

I póki co tyle kolorów u mnie
Hortensjada 22:09, 24 maj 2018

Do góry
bozga napisał(a)
Jeszcze na koniec ( muszę powiedzieć, że nie pamiętam kiedy miałam aż tyle czasu, żeby siedzieć przy kompie) pokażę jak w tym roku zakwitła glicynia chińska Prolific, bardzo polecam, nie trzeba czekać latami , żeby zakwitła a na dodatek pięknie pachnie

Na pierwszej fotce jej ogrodowy początek-po prawej stronie,bardziej widać kijek bambusowy, niż roślinkę

Kusi mnie cały czas, Twoja jest cudowna!!!
Pytałam wcześniej o hortensję dębolistną, wypowiesz się?
Słoneczny Ogród 22:08, 24 maj 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Iryski piekne u ciebie.

Dziękuję, nadal kwitną, a kolejne spóźnialskie się otwierają.

Dzisiejsze zdjęcie przed zachodem słońca.

Małymi kroczkami do celu... 22:08, 24 maj 2018

Do góry
Na różance szaleje póki co szałwia i sesleria, czekam na róże...na pamiątkę orlikowe zdjęcie,dzisiaj wiatr kwiaty już otrzepał

Małymi kroczkami do celu... 22:07, 24 maj 2018

Do góry
paulina_ns napisał(a)
Jestem padnięta, dzisiaj wymyśliłam sobie poszerzenie najdłuższej rabaty i przy okazji zrobienie kancików, większość roślin rosła praktycznie przy samej trawie, mąż nie kosił, bał się skoszenia roślin, wiedział,że to grozi nawet śmiercią hihi tak więc kantowałam pół dnia, a w połowie urwała mi się końcówka i cały czas spadała, ale połowa już za mną

Teraz muszę czekać na męża,aż mi końcówkę naprawi i działam dalej

Przy okazji byłam dzisiaj w szkółce kupić teściowej hortensje annabell, kupiłam też miskanta adagio ( widoczny na pierwszym zdjęciu) i mój kochany synek kupił mi bodziszka johnson ' s blue ' nawet dostał zniżkę i Pani sprzedała mu za 2 zł posadził na różance, podlał i oby rósł

Kanciki pierwsza klasa
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 22:06, 24 maj 2018

Do góry
A propos cierpliwości to za grosz jej nie mam. Bo już miałam czekać do jesieni żeby drugą kulkę cisową znów o pół metra przesadzić, ale w koncu nie wytrzymałam. Wysunełam kulkę do przodu. Bryła korzeniowa w miarę mało naruszona więc może nie będzie gigantycznych opóźnien rozwojowych. Rozpoczynając kopanie pamiętałam co Toszka mówiła, ale było to silniejsze odemnie. Nic tylko zapytać - a gdzie rozsądek, a gdzie rozsądek. Może bym bardziej się bała gdyym za kulki b.dużo zapłaciła, a jako że one z własnej doświadczalni to mniej się bałam tego ryzyka. W dodatku ładnie popadało.

za cisa poszła jeżówka, stipa oraz to niebieski co mi nazwa uleciała z głowy i nie chce za nic wrócić , nie lawenda
Edit: szałwia . na zdjęciu jakoś to bardzo ciasno wygląda ale w rzeczywistości jest ciut więcej luzu. Jesienią może dorosnę do tego żeby powojnika wyciapać stamtad bo ciągle go trzeba przycinac. Ahh ten Rubens- grubiutki jest!

Małymi kroczkami do celu... 22:05, 24 maj 2018

Do góry
A z wieści ogrodowych

Pastella przybrała pastelowy kolor

Róża Lavender i Charles Austin już tuż, tuż

Małymi kroczkami do celu... 22:02, 24 maj 2018

Do góry
Jestem padnięta, dzisiaj wymyśliłam sobie poszerzenie najdłuższej rabaty i przy okazji zrobienie kancików, większość roślin rosła praktycznie przy samej trawie, mąż nie kosił, bał się skoszenia roślin, wiedział,że to grozi nawet śmiercią hihi tak więc kantowałam pół dnia, a w połowie urwała mi się końcówka i cały czas spadała, ale połowa już za mną

Teraz muszę czekać na męża,aż mi końcówkę naprawi i działam dalej

Przy okazji byłam dzisiaj w szkółce kupić teściowej hortensje annabell, kupiłam też miskanta adagio ( widoczny na pierwszym zdjęciu) i mój kochany synek kupił mi bodziszka johnson ' s blue ' nawet dostał zniżkę i Pani sprzedała mu za 2 zł posadził na różance, podlał i oby rósł
Ogród z wilkiem zamkn. 22:01, 24 maj 2018

Do góry
DorKa napisał(a)
Madzia czym ty ta lawendę karmisz ? Co to za trawka taka wybujała na fotce wyżej ? Sorry,że Cie tak ciągle o coś pytam ale muszę wybrać jeszcze sporo roślin a u kogoś najłatwiej

właśnie niczym nie karmię ,przycięłam mocno na wiosne ,rośnie w ciężkich warunkach ,słońce non stop i nic więcej .....chociaż może trochę magicznej siły dostała

a trawka to chyba frosted curls ( nie wiem czy prawidłowo nazwę napisałam )
jeśli o tą pytasz ?

buziaki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies