Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ja i mój ogródek, a może ogród 11:37, 24 maj 2018

Do góry
Ja i mój ogródek, a może ogród 11:34, 24 maj 2018

Do góry

i rabata różana

Walczę z ogrodem :) 11:23, 24 maj 2018

Do góry
Żurawka krwista

Żywopłot bukowy zaczyna w końcu przypominać żywopłot a nie jakieś wypierdki

Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 10:52, 24 maj 2018

Do góry
kasja83 napisał(a)
Przegląd rabat...
Na froncie Krzyśki zaczęły rządzić...z obserwacji wynika,że tylko te sadzone jesienią.Z poprzedniego sezonu nihuhu.

Być może niesłuszny to samozachwyt,ale zadowolona jestem że stanu trawnika.Jeszcze te mlecze pryskane pójdą precz i będzie już prawie spoko

To w ogóle Krzysztofy z tamtego roku Ci nie wyszły? Nawet same liście? Byłam pewna ze czosnki sa z roku na rok i jest ich więcej
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 10:50, 24 maj 2018

Do góry
Basilikum napisał(a)
u mnie pomidory jak zwykle

ale ładne zestawienie
prawie bialy i prawie czarny
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 10:48, 24 maj 2018

Do góry
Makusia napisał(a)
Nicol podziwiam za optymizm w "za 10 lat" Serio, cierpliwość Twoja jest mi tak bardzo obca- podzielisz się?
Swoją drogą mi się podobają przyszłe kulki- straszą zdecydowanie mniej niż mój gruby pień i zapałki mające robić za lizaka (w dodatku na froncie).

Co do rabaty z trzmielinami, to ona jest według mnie piękna i dość kompletna- ja to w ogóle już nic bym tam nie sadziła, bo miejsca chyba istotnie tam zbyt wiele nie masz. Może jakieś kolumnowe berberysy ewentualnie? Nie wiem, nie znam się. Mi się podoba teraz

no jak się kupuje dzieciaki a nie cisy na kulki to luzik. Pozatym - w tym ogródku to na serio wszystkie buksy by mi pasc musiały żeby miejsce na cisy mieć. a i 10 lizaków przeciez nie upchnę na 90m2. Tak, 10 lizaków się robi przez najbliższe 10 lat
widzisz - aż 10 tutaj upchałam.
Brązowe trawy są już out.
Berberysy będą za duże.Pozatym nie chcę wprowadzać kolejnego koloru na rabacie. Chyba zostanie jak jest i już. Widzę jak tatarak rozrósł się na innej rabatce to ten też pewnie się zaraz rozkręci na drugą stronę i będzie bardziej symetrycznie i jaśniej.

Widzisz tutaj 10 lizaków ? I nie licz trzmieliny na patyku!!

Tajemniczy Ogród 10:44, 24 maj 2018

Do góry
W Brzozowym nastąpiła naturalna przerwa w działaniach Jutrzejszy egzamin Stasia z trąbki, Antkowy z fortepianu, wystawianie ocen u siódmo-, czwarto- i pierwszoklasisty oraz buszujący trzylatek z jelitówką są jednak aktualnie wyżej na liście działań
Mimo tych wszystkich intensywnych okoliczności wiosna trwa i ma się dobrze Jak to dobrze, że Stasio ma fazę na robienie zdjęć
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 10:42, 24 maj 2018

Do góry
Niektorzy maja błogostan na rabatach a ja mam błogostan na parapecie w sypialni
Ogród Ani :) 10:42, 24 maj 2018

Do góry
anbu napisał(a)
Mioduny się chyba rozmnażają

Aniu, wytnij te pędy kwiatowe. Wiązanie nasion bardzo osłabia miodunki i mogą stać się krótkowieczne. Ogólnie miodunki warto obserwować, bo czasami (co 2-3 lata) potrzebują rozsadzenia i odmłodzenia. W tej fazie, przy próbach kopania bardzo mdleją i odchorowują. Najlepiej wczesną wiosną dzielić.
I to, że teraz ci tak szaleją wcale nie oznacza, że i potem tak będzie. Raczej to stabilna w przyrostach bylina.
Podmiejski ogródek 10:41, 24 maj 2018

Do góry
la_estrellita napisał(a)

No i widzisz, jak inteligenta dyskusja to mnie do łopaty gonią . Jak będzie to jeszcze nikt nie wie ale wiem, że nie wszystko co mi się podoba będzie wyglądało dobrze u mnie. Etap planowania ogrodu w tym stylu na tle wiejskiej stodoły z kurami za płotem mam za sobą .

To wszystko dla Twojego dobra. Nadmiar inspiracji bywa zabójczy
Ale widzę, że szybko się wyleczyłaś z tej "choroby wieku dziecięcego" pt.: "chcę wszystko"

la_estrellita napisał(a)
Tylko czytaj szybko tę książkę bo bardzo mnie interesuje wpływ tej lektury na ograniczenie liczby gatunków na rabacie

Kiedy ja ją właśnie zakupiłam po to, żeby jak najwięcej gatunków zmieścić na rabacie
Tu ma być ogród :) 10:39, 24 maj 2018

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Jaśminowiec Snowbelle i towarzystwo

Piekny jest szkoda ze zapach taki nie jest
Tylko di oglądania
Ale u ciebue wszędzie pieknie
Gożdzikowa - wiejski ogród 10:37, 24 maj 2018

Do góry
gobasia napisał(a)
Teraz czas na piwonie

ta młodziak ,czekam na kwiat

i babcina zmieniajaca kolor

ojej ojej...
a ja ciagle czekam i co rano sprawdzam czy juz
Pszczelarnia 10:35, 24 maj 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Błogostan na tej rabacie.

oj tak...
Ewa, dlaczego ty tak daleko jestes ??
Podmiejski ogródek 10:28, 24 maj 2018

Do góry
makadamia napisał(a)

A kysz, uciekaj do tego gruzu, jeszcze mi się tu zarazisz holenderskimi, a u Ciebie zupełnie inaczej ma przecież być!?

No i widzisz, jak inteligenta dyskusja to mnie do łopaty gonią . Jak będzie to jeszcze nikt nie wie ale wiem, że nie wszystko co mi się podoba będzie wyglądało dobrze u mnie. Etap planowania ogrodu w tym stylu na tle wiejskiej stodoły z kurami za płotem mam za sobą .

Tylko czytaj szybko tę książkę bo bardzo mnie interesuje wpływ tej lektury na ograniczenie liczby gatunków na rabacie
Z Pszenicznej ... 10:24, 24 maj 2018

Do góry
Miłym gościom dziękuję za wizytę

Z Pszenicznej ... 10:22, 24 maj 2018

Do góry
Bylinowa wchodzi w etap kwitnięcia, mam trochę wolnego miejsca w kłosowcach bo słabo się zebrały po zimie - wypełniam je werbeną.

Ogród wśród pól i wiatrów 10:20, 24 maj 2018

Do góry
A dla wszystkich spokój poranny ... z życzeniami spokojnego dnia

Z Pszenicznej ... 10:19, 24 maj 2018

Do góry
Hortensje - jedną musiałam podmienić, bo padła po ubiegłorocznym wykopywaniu jej przez sukę 5 razy. Poszła do przechowalnika na razie,

Jesienna zaczyna iść w masę derenie się zebrały, berberysy też.

Rozchodniki - mój klapek to rozmiar 39

Choroby i szkodniki winorośli 10:19, 24 maj 2018

Do góry
Witam i proszę o pomoc.
Czy to jest przędziorek? Czy inna choroba winorośli? Mąż pryskał na przędziorka (nie wiem, czym, wyrzucił opakowanie, z tego, co napisano, powinno być stosowane raz, a poprawy nie widzę)
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies