Mam tą samą mieszankę traw ( Barenbrug Green Universal), i jak patrze na ostatnie zdjęcie, to tak jak bym widział swój trawnik. Trawa ładnie wygląda z daleka, podobnie jak z dużym TV, ale jak podejdzie się bliżej widać piksele Mnie najbardziej denerwują trawy z tym szerokim liściem, u Ciebie na zdjęciu tez dobrze widać, ostatnio już zaczynam to nerwowo wyrywać
Ten kłos z nasionami co pokazujesz to raczej życica trwała, czego w naszej mieszance jest sporo, i chyba trzeba z tym pogodzić się. Co do trawy z szerokim liściem, to nie wiem co to jest za gatunek, psuje efekt ładnego trawnika. Kosze na 4 lub 6 cm, 2-3 razy w tygodniu w zależności od pogody, brak chwastów dwuliściennych.
Teraz myślę o Puma Uniwersal 069 EW na chwastnice, może pomoże i zniszczy ta trawę o szerokiej blaszce, tylko nie wiem kiedy pryskać.
Może go za krótko masz, w pierwszym roku ich jest zawsze mniej, on się dopiero rozkręca.
Takiego motylka złapałam ostatnio i wybrałam się koło południa do ogrodu by zrobić mu lepszą fotkę.
pazia królowej nie było, był inny
miał towarzysza
ale zaraz, co on robi pod kwiatkiem?
To taki kawałek tylko tej rabaty ale i na nim muszę coś pozmieniać, ale to było zaplanowane dopiero na jesień, mam tam resztki róż i zastanawiałam się co z nimi zrobią nornice.
Czy wysiały Ci się takie różowe przetaczniki?
Popadało, ja oczywiście podlewałam, dobrze, że tylko część ogrodu, pierwszy raz niepotrzebnie, często nas omija pomimo zapowiedzi.
Nie okrywam róż, tylko kopczyki część dostaje, ta róża tylko raz przemarzła, poprzedniej zimy ale to dobrze, była już zbyt duża.
Jak się nazywa ten powojnik (bylinowy)? Ile miejsca mu potrzeba na rabacie? Faktycznie kwitnie razem z różami w czerwcu? Czy z piwoniami lepiej? Trzeba go jakoś wiązać?
Haniu, ja mam obie te róże u siebie. To nie jest Reine des Violettes a Cardinal. A potwierdzi się, jak zaobserwujesz: Cardinal nie powtarza kwitnienia a Reine jest remontantką.
O Kmicicu fachowo odpowiedziała Mirka. Też nie wiedziałam.
No to tornado narobiło Ci straty.
Ja też się zastanawiam, kiedy eM. się zorientuje, że pompa chodzi non stop.
makadamia
Specjalnie dla Ciebie kilka zdjęć.
Na twoim planie wzdłuż ogrodzenia pokazałaś zielony pas, rozumiem że to żywopłot.
Co prawda od strony sąsiada już jest, ale to dość stare tuje.
Po swojej stronie chyba powinienem zasadzić własny, ale wcześniej musiałbym wykonać porządną konserwację ogrodzenia.
Zresztą spójrz sama...
Widok ogólny w stronę rabaty R1.
Trochę bliżej to samo miejsce.
Widok na mały buczek purple fountain stojąc na racie R1
I ogólny widok na część frontową działki stojąc na rabacie R1 (właściwy chodnik będzie wykonany po łuku ale centralnie pomiędzy dwoma klonami z pierwszego planu zdjęcia.