Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ice dance"

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 12:35, 31 maj 2015

Do góry
Carrexy ice dance i evergold oraz inne były do kupienia u naszego pana trawkowego. Najlepiej rozmawiać z właścicielem bo pracownicy - ukraińcy nie do końca w trawkach są zorientowani. Ja tam kupowałam wiele swoich carrexów i inne trawki. Nie wiem co ma w ofercie teraz, jak chcesz to ci w tygodniu podjade i sprawdze ?
W Kruklandii 23:05, 30 maj 2015

Do góry
Żurawki i Ice Dance.
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 20:24, 30 maj 2015

Do góry
Ale super widoki masz! Wszystko bardzo soczyste jest! i ta przestrzeń, super!

PS. a chciałabyś małe sadzonki ice dance - jak tam kiedyś będę do PL jechać [jeśli nie zapomnę ] bo mam tyle rozłóg że hoho, rodziców obdaruję ale parę spokojnie zostanie. Ostrzegam - to się rozłazi.

a jak coś to jeszcze będę mieć małe sadzonki werbeny - rozsiało się tego sporo.
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 20:04, 30 maj 2015

Do góry
Tutaj widać jak ice dance się rozłazi.

A teraz lecę na kominki
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:25, 29 maj 2015

Do góry
Mysza napisał(a)
Jakie udane zakupy I już posadzone
Też wybieram się po trawki.

ML jest na "rozgrzewkę"... w przyszłym tygodniu powinnam zakupić sporą ilość traw żeby obsadzić donice przy tarasie i we wgłębniku. Nie wiem tylko gdzie się wybrać na takie zakupy.. ? W okolicznych CO nie ma zbyt wielkiego wyboru traw... Podoba mi się carex Ice Dance, carex Elata Aurea i Bowles' Golden Sedge, Sesleria... ... ale nie mam sprawdzonego źródła... żeby zrobić takie duże zakupy
Mój jest ten kawałek ogrodu 10:28, 29 maj 2015

Do góry
UlaB napisał(a)

Stipa bywała co roku na Sokolej. Ja mam swoją z siewu. Tam tez mają kilka gatunków innych traw.
Carexy SIlver Scerpte sa chocby w Auc... Ice Dance tez mają. I w LM - o dziwo przyzwoite sadzonki w sensownej cenie.
Ale generalnie jak sie przejedzie po sklepach ogrodniczych to w kazdym właściwie coś się trafi. Narobiło sie ich w ostatnim roku całkiem duzo i juz ich nie ogarniam jak wczesniej.
Nietypowe jak na nasz region trawy mozna trafic w kwiaciarni na Gajowej.

Ktora to szkółka I-sztorm? Między droga na W-wę i droga na Ełk o ile wiem są 4 szkółki. Odwiedzam własciwie jedną (tą w Fastach na zakręcie). Mają ładne byliny i włascicielka zawsze obniza cene (pracownicy nie). Traw tez mają tam sporo - własnie mistakntów (zapomniałam ze u nich kupowałam to i owo )

Namierzyłam I-sztorm kilka lat temu, oni są w Choroszczy, ale nie przy głównej trasie, trochę w głębi miejscowości. Mają bardzo dużo bylin, są na all.. i można osobiście odbierać.

Natomiast ja w tym roku odkryłam szklarnie w Hryniewiczach, tam kupowałam stipę, ale już im "wyszła", mają carexy, rozplenice. Niestety, jest jeden minus, nikt tam nie wie, co tak naprawdę sprzedaje. Trawki tam dzielą się na "byliny" i "jednoroczne".

Postaram się sama zebrać nasiona stipy, kiedy to się robi? Pewnie wtedy jak już są Ale na mojej już się robią takie jakby kłoski. Mam pilnować?

Mój jest ten kawałek ogrodu 09:32, 29 maj 2015

Do góry
marzena_perkowska napisał(a)
Miskanty chińskie ma u nas gość w Choroszczy. Szkółka I-sztorm byliny, nie ma stipy ani rozplenic. Podasz adres.Ja też z Białegostoku uciekłam na obrzeża.

Stipa bywała co roku na Sokolej. Ja mam swoją z siewu. Tam tez mają kilka gatunków innych traw.
Carexy SIlver Scerpte sa chocby w Auc... Ice Dance tez mają. I w LM - o dziwo przyzwoite sadzonki w sensownej cenie.
Ale generalnie jak sie przejedzie po sklepach ogrodniczych to w kazdym właściwie coś się trafi. Narobiło sie ich w ostatnim roku całkiem duzo i juz ich nie ogarniam jak wczesniej.
Nietypowe jak na nasz region trawy mozna trafic w kwiaciarni na Gajowej.

Ktora to szkółka I-sztorm? Między droga na W-wę i droga na Ełk o ile wiem są 4 szkółki. Odwiedzam własciwie jedną (tą w Fastach na zakręcie). Mają ładne byliny i włascicielka zawsze obniza cene (pracownicy nie). Traw tez mają tam sporo - własnie mistakntów (zapomniałam ze u nich kupowałam to i owo )
Mój jest ten kawałek ogrodu 21:09, 28 maj 2015

Do góry
aga_podlasie napisał(a)

Udało mi się kupić w tym roku w Białymstoku carex ice dance, stipę, rozplenice i vertigo. Ale już miskanty kupowałam przez internet.

Czy Ty Marzenko mieszkasz gdzieś w okolicach?

Są tez Silver Scerpte, Bronco, Mint Curls, tatarak (ten niski żółty, nazwa mi uciekła) no i RedBaron
Miskanty widziałam w jednym miejscu ale drogie.

pozdrawiam
Mój jest ten kawałek ogrodu 14:13, 28 maj 2015

Do góry
marzena_perkowska napisał(a)
Trawy ozdobne kupowałaś w białym czy przez internet.

Udało mi się kupić w tym roku w Białymstoku carex ice dance, stipę, rozplenice i vertigo. Ale już miskanty kupowałam przez internet.

Czy Ty Marzenko mieszkasz gdzieś w okolicach?
Asi ogródek pod świerkami 08:35, 28 maj 2015

Do góry
leon60 napisał(a)
W gruncie Ice Dance, w doniczkach wyglądają na ptasie łapki Carex ornithopoda "Variegata"

Spójrzcie jeszcze raz czy to Snowline czy ptasie łapki ? Jest ciemno wybarwiony - zimny odcień zieleni
i jeszcze takie widoki o poranku

Mój brzozowy gaj

I jeszcze rodki - Blutopia, Za nim Zebrinusy - widać jak wystartowały.
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 21:07, 27 maj 2015

Do góry
mateuszmichn napisał(a)

No to jesienią będę buszował po Lidlu xD

Zapraszam wszystkich do Lidla i do odwiedzania mojego ogrodu. Taka mała kryptoreklama

Koniecznie, ja wykupię wszystkie u siebie

jolka napisał(a)

Może pożyczyć deszczowego wieczoru??
U mnie nadmiar, leje już chyba od tygodnia codziennie.

Edit: Z powodu deszczu mam więcej czasu na oglądanie ogrodów.
Pięknie u Ciebie, super Ci kwitną rh i piękne masz piwonie. Staw rewelacyjny. Możesz agroturystykę otwierać Z ciekawością podglądnęłam Twoje postępowanie z ice dance, bo namnożyłam tej trawy i teraz z nią eksperymentuję. W dodatku masz kicię identyczną jak my, tylko nasza po wypadku bez ogona

Pozdrawiam i będę zaglądać

Teraz nie dość że sucho to zimno...Ice dance namnożyłem sporo, wszystkie się przyjęły i rosną.

IzaK napisał(a)
obłędnie u Ciebie Pawlus... mogłabym tak oglądać i oglądać

Dziękuję
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 20:49, 27 maj 2015

Do góry
Kawa napisał(a)
hejka
podoba mi się bardzo pomysł z hostami i turzycą
zapamiętuje i mam nadzieję że się nie pogniewasz jeśli skopiuję :0
ponieważ jestem laikiem czy turzyca toleruje dobrze cień?
mam miejsce gdzie słonko jest tylko rano z z drugiej strony tylko trochę po południu

Cieszę się. Zgapiaj ile chesz Pisałam już u Ciebie ale jeszcze napiszę tu...

Ta moja turzyca to Carex ornithopoda 'Variegata' - spokojnie poradzi sobie w cieniu. Do cienia mogę zaproponowac ci jeszcze trochę wyższą turzycę Carex morrowii 'Ice Dance', ale jej akurat nie mam.
Droga do spełnienia 20:48, 27 maj 2015

Do góry
Kawa napisał(a)

Uwielbiam trawy a ich mało u mnie może coś w ten deseń uderzę

Trawy nadaja niesamowitej lekkości rabatom i są naprawdę bezproblemmowe. Większośc kocha miejsce słoneczne i jest dekoracyjna tylko jesienią. Ale są też trawy zimozielone...

Ta turzyca u mnie to Carex ornithopoda 'Variegata' - spokojnie poradzi sobie w cieniu. Do cienia mogę zaproponowac ci jeszcze trochę wyższą turzycę Carex morrowii 'Ice Dance', ale jej akurat nie mam.
Początki w Kruklandii 20:17, 27 maj 2015

Do góry
ewa004 napisał(a)
Juziu czy te ptasie łapki to jest
to
Ale nie to samo co to?
to są dwie różne trawy/turzyce; potwory morrowi (ice dance) zobacz u Ani Małej Mi - karpa jak przerośnięta piwonia
Asi ogródek pod świerkami 19:59, 27 maj 2015

Do góry
W gruncie Ice Dance, w doniczkach wyglądają na ptasie łapki Carex ornithopoda "Variegata"
Asi ogródek pod świerkami 14:32, 27 maj 2015

Do góry
ja nie jestem najlepszą specjalistką, ale wydaje mi się, że ten duży to Ice Dance, a mały może Snowline?

Mam Twój wątek w obserwowanych, bo na początku regularnie śledziłam, teraz niestety mam trochę zaległości, ale postaram się nadrobić
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:21, 27 maj 2015

Do góry
Asiuniaa napisał(a)

A co to za carex za szałwią ? Ice dance? variegatus? Mam takie i nie wiem , który to który - wkleiłam u siebie zdjęcia do identyfikacji

na moim zdjęciu Ice Dance, a do Ciebie zaraz zajrzę
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:19, 27 maj 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

a to już teraz rozumiem czemu taki ruch na portalu w kwestii tej szałwii.
Ja nabyłam niedawno sensation deep blue

Będę się w takim razie rozglądać za tą Caradonna.

A co to za carex za szałwią ? Ice dance? variegatus? Mam takie i nie wiem , który to który - wkleiłam u siebie zdjęcia do identyfikacji
Początki w Kruklandii 13:49, 27 maj 2015

Do góry
Gold Fountain's

Silver Sceptre

Ice Dance

Ptasie łapki
Asi ogródek pod świerkami 13:39, 27 maj 2015

Do góry
Pomożecie mi zidentyfikować te carexy nie wiem czy te duże to ice dance czy variegatus?A te małe ?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies