tak sobie to planowałam, aczkolwiek efekt nie jest spektakularny ) był tam jeszcze różowy clematis, który niestety padł. Ale co tam
Duży bukszpan odwdzięczył się, ale ile było z nim ceregieli czekam na poprawę pogody, żeby go ostrzyc
Małe przypomnienie jak wyglądał, po przekopaniu ...koparką w 2012 i obok w 2013 )
W miejsce wisterii, która została przesadzona na mocniejszą podporę, powędrował clematis Etoillete Violette
na przeciwko niego rośnie już rok w tym miejscu Piilu:
Wykopałam wszystko i właśnie przekopuje. W tą rabatę poszła przyczepa 2x3m obornika, dwa worki 80l kory i dobre 5kg mączki zeolitowej. Lepiej nie dam rady
Jak mi te rośliny nie będą pięknie rosły to zalewam wszystko betonem
A tak na serio to nastepna rabata nie prędzej niż miesiąc
Toszka, tak sobie pomyślałam czy by nie sypnąć hemoglobiny jeszcze w pasie gdzie mają być hortensje i azalie. Dobry to pomysł czy za dużo dobrego?
Izabelko, robię syrop z kwiatów bzu, i zostawiam na lekarstwo. Z truskawkami nie próbowałam.
I dla Ciebie kwiatek
Frodo uwielbia być w ogrodzie, ale ja go teraz rzadko zabieram. Chyba, że jedziemy autem. Ma trudności we wchodzeniu do wysoko podwoziowych autobusów, a takie na mojej linii najczęściej kursują.
Haniu u Ewy Andy kwitnie czesto, we wloszech zawsze podziwiam a moj nie chcial. W tym roku troche mu sie zima nie podobala ale jakos sie mu kwitnac zachcialo.
Mam też lonicere henryego. Poczatkowo miałam w planie posadzić go obok domku żeby zasłonić te szpare w płocie. Jednak łubin w tym miejscu też mi się podoba. Oba obok siebie to chyba za dużo co?