Gość się zadomowił na całego. A miłorząb został podkrzesany na wiosnę, bo go ewidentnie niosło w jedną stronę. Ciachnęłam większość gałązek na końcach, licząc że się bardziej rozkrzewi.
Miłobrząb też się w sumie zadomowił. Miałabym nawet miejsce na jeszcze jednego, ale nie marikena, tylko saratoga, czy jakoś tak Jak gdzieś spotkam to zakupię
Co rano wstaje nowy dzień,
rozdaje wszystkim to co ma.
Jednemu blask, drugiemu cień
do świtu się nie boi dnia.
Witajcie więc w krainie tej,
gdzie każde dziecko, każdy ptak
piosenką wita nowy dzień
i chwali słodki życia smak.
Piękne jest królestwo nasze,
gdzie nam nikt nie dmucha w kaszę,
gdzie tak samo chwali los
wilga, słowik, wróbel, kos.
Cześć, tak sobie wpadłam do Ciebie, i od razu widzę super pomysł z tym murkiem, ale największe wrażenie robi dobór roślin. Jestem zachwycona, też tak chcę
Obecne zdjęcia
tutaj zostało miejsce na wrzośce golden starlet, ale nie mogę ich nigdzie dostać, więc chyba muszę poczekać do wiosny
Aniu widzę, że u Ciebie przepięknie rosną hortensje i chyba dają radę w słońcu, ja zastanawiam się nad hortensjami na stronie południowej ( zrobiło mi się miejsce na nową rabatę), ale wydawało mi się że muszą mieć półcień. Jak to jest u Ciebie?
Drzewce owocowe trzeba umiejętnie prowadzić i przycinać, i mogą przemarzać,
wiśnie są wytrzymalsze i bardziej zwarte
Buk Tricolor, o niego też pytałaś, ja mam dwa zupełnie różne wyglądem, kupione w dwóch różnych szkólkach sąsiedzkich w Pisarzowicach, jeden jest bardzo udany, drugi odziedziczył cechy zwykłego buka, ale ja cenię sobie każdy egzemplarz buka w swoim ogrodzie
Dziewczyny dzięki za motywację i doping do skończenia wianka. Przed pracą udało mi się poobcinać lub poobrywać końcówki kwiatków i może kilka przykleić.
I pewnie by tak pozostało, ale weszłam sobie późnym wieczorkiem na na swój wątek a tu pytania:
Co z wiankiem?
Wiec laptopa zamknęłam, eM uśpiłam i poszłam kleić. Skończyłam Jest
Nowe nabytki łubin i jasno zielona turzyca - poprostu nie mogłam im odmówic. Póki co jeszcze w doniczkach. Rozmyślam gdzie by je wsadzić. Łubin ładnie wygląda przy płocie obok domku, ale tam raczej płócien panuje i nie wiem czy będzie mu to odpowiadać. Turzyce myślę dla kontrastu gdzieś pomiędzy evergoldy obok klonów. Jakie jest wasze zdanie?
Kloniki się rozbujaly
Ródek większy troche później niż mniejszy, ale ważne że też zakwitł.
To miejsce teraz w totalnym rozgardiaszu, bo usuwany tam ekobordy i kładziemy kostkę. Jedna kulka wykopana i hakone też. Tak to na ten moment wygląda. Jak ogarnę za jakiś czas to wsadzę z powrotem i zdjęcie zrobię.