Ja stawiam na kwiaty, więc jak tylko zrobi się ciepło u mnie ciągle coś kwitnie.
Mój Palbin
Rabaty kipią zielenią, ale trawnika tak paskudnego w pierwszych dniach maja to jeszcze nigdy nie miałam. Brak deszczu daje się we znaki trawce. uschła też ogromna kula bukszpanowa i chyba nie poradzi sobie jedna z dwóch tui 4 metrowych.
Muszę skomentować. Wybacz. Ale to dla dobra twojego i twoich roslin.
Mając cały pas dla rodków lepiej by było abyś całą tą rabatę przygotowała pod rodki, czyli część ziemi zastąpiła ściółką z liści, igliwia, obornika końskiego, kory, z dodatkiem siarki. Dużo tych dobroci trzeba, bo musi powstać podłoże/ściółka dla rodków.
Posadzone tylko w maleńkich dołkach mają marne szanse. Zerknij w choroby różaneczników - ostatnie 2-3 dni rozmawiam o tym z Mirelką.
Widzę też za mało miejsca dla Orange Dream. To spory klonik. Tam będzie za mało miejsca, a przecież musisz mieć dojście do tuj, by je czyścić z suchego w środku.
Jak szeroka jest ta rabata?
Miałam dosadzać na trzcinnkowej drzewo ale klon - kupiny w tesco - jako patyczek - jakoś nabrał małej masy i jest już jakimś punktem kolorystycznym więc mam nadzieję to będzie jego miejsce
i leszczyna na nowej różance, ale klapie nie powinnam jej teraz przesadzać
Dziękuję, miło mi, że Ci się u mnie podoba. Na słupie mam różne pnącza, teraz swoje 5 minut ma wisteria biała. Zdjęcia robiłam nocą, bo tego białego w dzień to nie bardzo widać.