Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kolorowy ogród na piasku 20:27, 17 maj 2018

Do góry
Makao_J napisał(a)
Uwielbiam róże. Są takie szlachetne. Niestety ja też straciłam cierpliwość do swoich bo co roku plamistość łapią i cały ich urok znika.
Tak wiec rozumiem Twoją rozterke. Szkoda ich.

Róż trochę zostało i myślę, że zawsze je będę miała. Plamistość da się przeżyć ale jak są ciągłe zimowe straty to jest mi trudno.

Zaczynają kolejne

Ogród z rzeźbą 20:23, 17 maj 2018

Do góry
Makusia efektu jeszcze nie ma. A sama jestem ciekawa jaki będzie za parę lat.

Gosiu fragmencik Jordana, bo na pierwszym planie rh Kabarett, który zaszczycił mnie w tym roku aż! dwoma kwiatostanami:

Ogródek warzywny na balkonie 20:22, 17 maj 2018

Do góry
Pszczelarnia 20:21, 17 maj 2018

Do góry
Milka napisał(a)

Ewo, bardzo, ale to bardzo ogród się zmienił, jest przemyślany, dojrzały, skomponowany, jak pyszne danie. (...)

Zmienia się dojrzewa, tak jak i my.

Było:

Jest:

Ogródek warzywny na balkonie 20:20, 17 maj 2018

Do góry
kilka migawek z wczesnej wiosny w marcu i kwietniu
Ogród z rzeźbą 20:20, 17 maj 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Nie masy racji, u nas tak nie wyjdzie. Próbowałam kilka razy i kicha Doopa mówiąc brzydko. Nigdy nie posadzę już żadnego ostrokrzewa w Polsce.

W sprawie świerków, nie chcę się wcinać Masz tyle podpowiedzi.

A Ilex crenata Golden Gem? Bardzo je zachwalasz w wątku tematycznym i u siebie w ogrodzie też go masz. A kicha z jakiego powodu?

W sprawie świerków to właśnie tyle podpowiedzi, że zgłupiałam. No jakoś wybrnę.

Guernsey cream:

Przedogródek pod dębem 20:19, 17 maj 2018

Do góry
Ogród z wilkiem zamkn. 20:17, 17 maj 2018

Do góry
Magleska napisał(a)

szałwia zaczyna też ....a klony uwielbiam
u Ciebie też mam zaległości .....ech....postaram się jutro ponadrabiać
busz jarmarczny na wiśniowej

Madzia, co to za trawki masz tutaj? Te między kulkami.
Cudnie u Ciebie.
Przedogródek pod dębem 20:13, 17 maj 2018

Do góry
Moje małe wielkie marzenie 20:12, 17 maj 2018

Do góry
alis napisał(a)
Doradźcie w jakiej odległości sadzić hakone?
Czy tak będzie dobrze? Domówiłam jeszcze 2 hakonki bo zdaje mi się że trzeba dołożyć.

Dobrze, że domówiłaś te dwie, bo też bym je w tych miejscach dołożyła co żółte kropki zaznaczyłaś.
Mam pytanie co to za roślinka przy jednej hakone jest posadzona widoczna na drugim zdjęciu?
Chyba bym ją usunęła, bo jakoś taka jedna tam nie pasuje.
Kolorowy ogród na piasku 20:11, 17 maj 2018

Do góry
laurowisnia napisał(a)
Moje kukliki dojrzały do podziału, teraz po kwitnieniu będzie dobrze, czy w jesieni?
Ta zielona rabata to wspaniałe zaproszenie do lata, które się nam wprawdzie pośpieszyło ale jeszcze wiele przed nami.

Agato podziel teraz po kwitnieniu, do jesieni już będą ładnymi sadzonkami.

Zielona rabata miała już się pysznić łubinami i czosnkami ale niestety łubiny w tym roku u mnie nie przeżyły. Z kilkunastu sadzonek wyszły trzy ale i te nie zakwitły. Na innej rabacie podobnie. Z czosnkami miałam pierwszy raz taki przypadek aby wszystkie na wiosnę ładnie wystartowały a potem zanikły. Nie było nawet pąków kwiatowych. Wsadziłam dwadzieścia pięć zakwitły dwa.

Ale ta zieloność to chwilowa, bo kwitną już piwonie i inne różności I tak będzie do zimy

Wszystkiego po trochu 20:10, 17 maj 2018

Do góry

Japoński ogród Reni i Matiego 20:09, 17 maj 2018

Do góry
Posadzone rododendrony cunigham White. W tle krzewuszka zniknie na jasień, ale jeszcze nie wiem gdzie będzie eksmisja

Przedogródek pod dębem 20:09, 17 maj 2018

Do góry
Dzisiaj odwiedziłem swoje Holzmile.
Łączka wschodzi:

Tu chyba nierówno obsiałem łączkę wokoło georginii.

zakwitły kosaćce. Ostatni deszcz powalił prawie wszystkie kwiaty ale i tak wyglądają imponująco:
Ogród z rzeźbą 20:09, 17 maj 2018

Do góry
Ewa/Anda dziękuję Ci za tak wyczerpujące zgłębienie moich dylematów. Będą jednak dwa serby. Co do reszty drzew będę jeszcze myśleć. Podoba mi się to heptacodium, zapisuję do dalszych rozważań.

Kasiu no dereń pagodowy to jest super piękny pomysł. Ale on potrzebuje wyeksponowania a ja aż tyle miejsca nie mam. One mi się bardzo, oj bardzo podobają.

Ewa/Effka no wieeeeesz co??? Ależ mi koleżanka pojechała. Jak bym była taka mądra to bym wielu głupot ogrodowych nie zrobiła.

Monia i bardzo mądrze robisz, że zostawiasz te puste miejsca. To się tylko tak wydaje, a w trzecim roku wszystko po prostu bucha na rabatach. Kiedyś wydawało mi się, że rabata na trzy metry głębokości, to ho, ho ogromna jest! A teraz to myślę, że rabata z prawdziwego zdarzenia to minimum siedem metrów, wtedy można poszaleć z drzewami, krzewami, trawami i bylinami.

Martynka a daj spokój, mam nadzieję, że sobie odpuściłaś. Dziewczyny mi tu tyle mądrych rzeczy popisały, naprawdę mocno się zaangażowały.

Agnieszka ja tam na te ostrokrzewy dmuchać i chuchać raczej nie będę, bo nie mam na to czasu. Ale byłoby miło z ich strony rosnąć jak należy!

Będą czochy:

Pszczelarnia 20:08, 17 maj 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Mam takiego jednego, ale u mnie będzie w drzewko rósł
Wydaje mi się, że ciąć to wiosną nim ruszy???

Mogę poczekać do wiosny, zwłaszcza, że powinnam im zrobić radykalne cięcie od góry, sprawić, że zaczną być krzakami a nie drzewkami.

Mam już takiego jednego od siewki (6 lat) u mnie i ładnie się sprawuje. To drzewa mojego dzieciństwa na Dolnym Śląsku - u nas rosły jako żywopłot cmentarza poniemieckiego - gdzie często jako dzieci bawiliśmy się w chowanego i w "Czterej Pancernych".

Dla Ciebie rośliny, które też masz w ogrodzie, Palibin prawie pod bzem czarnym.

Pan Maluśkiewicz 20:00, 17 maj 2018

Do góry
Mixtoorka napisał(a)
Acer Shirasawanum

Alicjo, mój malutki

żurawki mam większe niż klona, i moje "kolorowe" hakone

Rzeczywiście mały Potrzebuję czegoś większego jednakKtóry sezon masz hakonki?
Ten Twój ,,Maluśkiewicz" jest naprawdę fajny, super wszystko skomponowałaś.
Kolorowy ogród na piasku 19:58, 17 maj 2018

Do góry
Agania napisał(a)
Fajne te wieczorniki i tak delikatne jak orliki...a te ładne w masie i podobają mi się nawet porozsiewane jak sobie chcą

Kuklik piękny, nie spotkałam odmianowych, gdzieś internetowo kupujesz?

Jakie szałwie rosną u Ciebie?

Masz rację orliki wszędzie dobrze wyglądają ale u mnie słabo się rozsiewają, muszę im pomagać.
Odmianowe kukliki trudno spotkać w szkółkach. Ja kupowałam w Zielonych Progach a wcześniej w internecie.

Odmian szałwii dużo przeszło przez mój ogród ale odkąd pojawiła się u nas w sprzedaży Caradonna już innych nie chce.
Podobają mi się jeszcze odmiany łąkowych i te będę dosiewać.

Zaczyna Caradonna

Łąkowa niebieska

Ogród z rzeźbą 19:51, 17 maj 2018

Do góry
Dziewczyny strasznie zarobiona jestem no i niechże już te wakacje przyjdą!!!

Serby jeszcze nie posadzone, ale w sobotę przyjechała Iwonka specjalizująca się w przerwach kawowych i razem uradziłyśmy. Będą dwa serby a pomiędzy nimi posadzę jesienią (a właściwie przesadzę) wiąza wredei, który sobie rośnie na razie troszkę z boku.

Gosiek cena trzycyfrowa za kalinę raczej mnie nie leży w obszarze moich zainteresowań.

Irenko no jakoś z tego galimatiasu drzewnego przecież w końcu wyjdę.

Paulinko no dziękuję Ci kochana za zrozumienie. Decyzja jak je posadzić została podjęta.

Aniu/Anka_ dziękuję, też mnie podbudowałaś

Kasiu Mrokasiu nie ukatrupią, nie będzie tak źle jak się może na fotce wydaje. Będzie dobrze

Asia Makadamia Skarbie, będzie dobrze. Przyjechała Iwonka i wespół zespół uradziłyśmy. Będą dwa serby posadzone, trzeci chyba do oddania w dobre ręce.

Makusia dziękuję Ci za opinię, chyba jednak glediczji nie będzie.

Wyjątkowo wcześnie w tym roku kwitną rododendrony, na pierwszym planie wiąz wredei, kandydat do przesadzenia:

Wszystkiego po trochu 19:41, 17 maj 2018

Do góry
Dzisiejszy obchód, wrzucam ciągle zdjęcia ale już za tydzień zaczną pewno przekwitać więc trzeba wykorzystywać póki zieleń i kolory świeże

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies