Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

Urszulla 21:28, 04 lip 2018

Nowa donica rojnikowa bo rozrastają się jak szalone, na bordowych mi zależy bardzo

I dwa bukszpany przycięte

Urszulla 21:28, 04 lip 2018

Zapraszam na poranny spacer do ogrodu moich sąsiadów

https://www.ogrodowisko.pl/watek/8547-od-patyczka-po-ogrod?page=2
Rosa 07:51, 06 lip 2018

Witam
w sprawie róż i nie tylko odpowiedziałam w swoim wątku. Nie stosuję chemii w ogrodzie. Polecam przeczytanie tego wątku:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4179-skoncentrowany-wyciag-z-kompostu-anhk
U Polinki też jest sporo wiedzy i porad Mazana.
Pozdrawiam a wolnej chwili wpadnę na spacer po Twoim ogrodzie.
Urszulla 21:17, 06 lip 2018

Rosa napisał(a)
Witam
w sprawie róż i nie tylko odpowiedziałam w swoim wątku. Nie stosuję chemii w ogrodzie. Polecam przeczytanie tego wątku:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4179-skoncentrowany-wyciag-z-kompostu-anhk
U Polinki też jest sporo wiedzy i porad Mazana.
Pozdrawiam a wolnej chwili wpadnę na spacer po Twoim ogrodzie.

Na spacer zapraszam na str. 997 to będzie szybki i sensowny

Urszulla 15:28, 07 lip 2018

U mnie cięcie wszystkiego co pod nożyce wpadnie

Żywopłot 7-letni został przystopowany na wysokość

A tutaj taka para mieszana- wymagająca kilku korekt pod którą zrobiło się wolne miejsce do sadzenia

I po małych zmianach z jednej i drugiej strony

Urszulla 11:42, 08 lip 2018

Jeszcze pod jabłonką wreszcie posprzątałam liście szafirków i dosadziłam. Białe goździki pachnące i będą robiły wypełnienie przeciw chwastom. Znów czekanie i mnożenie, na szczęście one szybko przyrastają

boguslawa_ma... 12:34, 08 lip 2018

Urszulla napisał(a)
Jeszcze pod jabłonką wreszcie posprzątałam liście szafirków i dosadziłam. Białe goździki pachnące i będą robiły wypełnienie przeciw chwastom. Znów czekanie i mnożenie, na szczęście one szybko przyrastają

Iglaki pięknie przycięte,ja też takie kule chciałam zrobić z tuji ale miała 3 pędy i zrezygnowałam.
Urszulla 14:17, 08 lip 2018

boguslawa_madejska napisał(a)

Iglaki pięknie przycięte,ja też takie kule chciałam zrobić z tuji ale miała 3 pędy i zrezygnowałam.

Dzięki Bogusiu
Ta jedna też ma 3 od ziemi, ale jeden odetnę bo to krótki odrost a ten drugi w środku przywiążę drutem. Sąsiad też drutem spina. Na dole trawki to nie będzie widać.

Hortensja pnąca mała a już kwitnie

Gosialuk 16:14, 08 lip 2018

Witam się w twoim wątku. Przeczytałam z 10 ostatnich stron dopiero, ale widzę, że pokrewne dusze jesteśmy. Też dzielę, mnożę i obsadzam gęsto, żeby chwasty nie rosły.
Kompostu też mi już brakuje. Cierpliwie czekam na następną porcję. Kosmos śliczny, choć wszystkie je lubię. Na ożankę warto czekać. Wczoraj u Małej Mi na żywo widziałam. Siewki ma, to udam się potem po prośbie.
Pozdrawiam
Urszulla 17:37, 08 lip 2018

Gosialuk napisał(a)
Witam się w twoim wątku. Przeczytałam z 10 ostatnich stron dopiero, ale widzę, że pokrewne dusze jesteśmy. Też dzielę, mnożę i obsadzam gęsto, żeby chwasty nie rosły.
Kompostu też mi już brakuje. Cierpliwie czekam na następną porcję. Kosmos śliczny, choć wszystkie je lubię. Na ożankę warto czekać. Wczoraj u Małej Mi na żywo widziałam. Siewki ma, to udam się potem po prośbie.
Pozdrawiam

Całkiem mi miło,zapraszam na str. 997 tam 5-letnie metamorfozy w dużym skrócie. Walczę każdego miesiąca o jakiś skrawek

Ten stan hortensji już lubię

A tego kłosowca znowu z nasion wysieję, bardo go lubię