Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 08:10, 08 cze 2018

Do góry
Marcin- a prosze bardzo. Diva sprawdzana w ciezkich warunkach. Co mi tylko sie nie podoba, ze nie rosnie wieksza Musze ja na przod posadzic Bloomstar jest u mnie identyczna, ale jak to endless summer, pedy sa cienkie.

U mnie nawet jesienia posadzona Nikko blue ma 4 paki I co mnie cieszy, nawet oregon pride i rheinland ale najobficiej to endless summer, blueberry cheese cake, magical sapphire, forever and ever, mathilde gütges, preziosa, bloomstar, diva fiore i charming alice Harmony tez w pakach. Najgorzej narazie magical noblesse i hot red. Ale one chyba pozniej kwitna.

Double dutch, zimowana w garazu.
Nasz przydomowy ogródek 08:07, 08 cze 2018

Do góry
Aniu - w tym roku perukowiec wyjątkowo piękny bo nie było przymrozków w maju - a kysz zimni ogrodnicy. Zasyłam pozdrowienia.

Halinko odpisałem u Ciebie i pokazuję moje chryzantemy. Nieeeee! Nic nie przycinaj bo zmarnieją (mam to doświadczenie za sobą). One same kształtują się w kulki od urodzenia. Na wiosnę startują nierówno, a w moim przypadku najbardziej pewna chyba jest Gloria Red (ta z metrem).

Basiu trawnik zielony bo woda z dachu ( z jednej rury) na niego leci. Tam gdzie słońce bardzo operuje też mam żółtą trawę niestety.
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 08:00, 08 cze 2018

Do góry
Agcia napisał(a)

Boska szklarnia!!

A jaka to odmiana rozy?Uwielbiam takie
Ranczo Szmaragdowa Dolina 07:56, 08 cze 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Dziewczyny na fotkach ślicznie wypadły, nawet z tyłu czasami

A zestawienie tych lawend fajnie wygląda jakby dwukolorowo. A jaka odległość jest między kępami że tworzą takie kopułki?
Wszystkiego po trochu 07:53, 08 cze 2018

Do góry
mirkaka napisał(a)

O tej porze jeszcze zdrowe, choć jedna już złapała czarną plamistość

Ketmie, proszę bardzo

Cztery siewki w jednej donicy, ale muszę przesadzić do wyższych jak pisałeś o korzeniu palowym

Dzięki za fotkę - niech rosną do nieba.
Małymi krokami-Ogród Wioli 07:38, 08 cze 2018

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Kilka fotek sprzed tygodnia

Pięknie...trawy niemal wylewają się z rabat!
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 07:30, 08 cze 2018

Do góry
margaretka3 napisał(a)
Ryzyk fizyk. Ścieżka wysiana. Najwyżej nasiona spłyną do sadu po kolejnej ulewie. Ale kiedyś wysiać trzeba, bo znowu zarośnie.

Ścieżka jak od linijki...u mnie w tym roku niestety takie sianie...po każdeym sianiu meega ulewa-ale coś tam kiełkuje.
...uDany ogród 07:28, 08 cze 2018

Do góry
dana1s napisał(a)

Dokładnie tak, zawsze obcinam i kwitnie do mrozów

Awwww.Ten Twój klimacik..człowiek od razu wskoczyłby w kieckę a'la Jane Austen
Połowa działki - czyli mam powoli dość 07:24, 08 cze 2018

Do góry
Renii---- tak kwitł Zebrinus u mnie a teraz go porozsadzałam i trochę poczekam na kwiaty .Jak chcesz żeby Ci szybko urósł to zrób nawóz z pokrzywy i rozcieńczonym podlej ze 2 razy w sezonie to zobaczysz jak poleci do góry
Odcienie zieleni 2 07:22, 08 cze 2018

Do góry
Efffa napisał(a)

Jaki to masz wymiar płyt?
Moja działka na Dębowym Lesie 07:21, 08 cze 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Już już.
Na poprzednich stronach trochę ich więcej pokazałam

Jagody kamczackie - mniamuś Mam 3 rożne odmiany .

Zjadłoby się Czy one są bardziej kwaskowante od amerykańskich?
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 07:11, 08 cze 2018

Do góry
Anitka napisał(a)

Lawenda już zaczyna i po wczorajszej wycieczce chyba więcej u mnie zagości

U mnie też, tylko musimy wybrać dobre odmiany, a zwłaszcza powrarzające kwitnienie. Przypomnij mi nazwę tej trawy w tle

Anitka napisał(a)

Iwonko dziękuje, że udało Wam się do mnie paść na "chwilkę". Takie spontaniczne spotkanie są najlepsze. Mam nadzieje, że Sylwia i Aga jak zwykle nas ze zdjęciami nie zawiodą i kilka wrzucą niebawem Ja od siebie wczoraj nie mam ani jednego. Mam nadzieje, że dałam Ci motywującego kopniaka do działań. Ja też dziękuje, że jesteście, mam wrażenie jak byśmy się ze sto lat znały !!! Mam motywacje, żeby coś robić w ogrodzie. No i może nowa rabatka powstanie

Hortensje postawiałam wczoraj na szybko obok drzwi i tak już chyba zostanie

I wstążka też się przydała

Biała hortensja ma moc Może nie przekwitnie zbyt szybko... Fajnie wszystko się zgrało, nawet wstążka daje radę Podoba mi się to wspólne ładowanie akumulatorków Kibicuję nowej rabacie, dopełni tę część ogrodu.

Urzekło mnie to pamiątkowe zestawienie na zdjęciu Śliczny lampion od Abiko, moc lawendy w metalowym wazonie, a wszystko na tle tarasu, który jest tak piękny, że słów brak!!!

Anitka napisał(a)

"...i nigdzie więcej nie jadę" - Aga jesteś the best A to zdjęcie tylko podkreśla, że u Anitki wszystko wygląda pięknie, nawet przekwitające hiacynty tworzą gustowną kompozycję!

abiko napisał(a)
Ogród Anitki.. wypieszczony, ułożony, śliczny, wakacyjny.. i nigdzie więcej nie jadę

To zdjęcie mnie szczególnie urzekło...

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ogród zachwyca każdym miejscem jest dopracowany i wypielęgnowany maxymalnie
[

dobór roślin przemyślany i nie przypadkowy, ogród z klasą

Dokładnie Sylwia, ogród z klasą, z fantastycznym wyczuciem stylu, azyl który żal opuszczać Pięknie uchwyciłaś ten zakątek, jest jak obraz...

Anitko w twoim ogrodzie doskonale się odpoczywa, chociaż domyślam się ile pracy wymagało jego stworzenie. Ale zdecydowanie warto było i dziekuję, że dzielisz się tym z nami, inspirujesz i pomagasz Zdrowia życzę kochana, cudowny człowiek z ciebie

Moja działka na Dębowym Lesie 06:49, 08 cze 2018

Do góry
agnieszka_m napisał(a)
Ależ bogactwo kwiecia już u Ciebie
piękną masz tą szałwie z różyczkami ona jest wieloletnia???

Aguś , dziękuję.
Tak to wieloletnia szałwia. Byla jedna rozmozyłam ją i mam w 3 miejscach kępki.
Ale w tym po kwitnieniu może też deko ja podzielę .

Moja działka na Dębowym Lesie 06:46, 08 cze 2018

Do góry
Monia81 napisał(a)

W tym roku wsadziłam parzydło, ale małe sadzoneczki, ile on u Ciebie już rośnie, że tak okazale wygląda buźka

Aha.
Moje parzydło a kilka lat.
Ale dwukrotnie było przesadzane.
Ale z każdym rokiem będziesz miała je większe i piękniejsze.
Już na drugi rok powinno ci zakwitnąć troszkę
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:26, 08 cze 2018

Do góry
Wczoraj miałam chwilę dla siebie na mieście

w ramach relaksu podjechałam do moich dwóch ulubionych sklepów
1 - sklep z sztucznymi kwiatami - kupilam spraje bo maluję już szyszki na jesień i zimę do wianków i słoneczniki - zrobię sobie wianek letni na drzwi
2 - moje ulubione Panie w ogrodniczym , tak sobie pojechałam połazić co tam mają w nadziei że znajdę coś na pomarańczową - kupiła jedną różę dla koleżanki bo jej padła i napatoczyłam się na różę która już 3 tygodnie emu zwrociła moją uwagę - i ją wzięłam - bo tak z pustymi rękami wracać w dzień relaksu???

hot chocolate - kolor jak dla mnie jest obłędny zmienia się przy każdym świetle to taki ceglasty wpadający w brąz?.........

polatałam z nią po całej działce gdzie by tu i dopiero na koniec poszłam na najbardziej oczywistą rabatę - na czerwoną - i bach ideał!!!!!

dokupię jeszcze 2 i będzie cudnie - oczywiście czeka mnie mini rewolucja -mój J powiedział .....znowu ........nie miała baba kłopotu to sobie kolejnego kwiotka kupiła
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:20, 08 cze 2018

Do góry
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:19, 08 cze 2018

Do góry
pomarańczowa - mimo że przekopywana rok temu - już wiem że do przeróbki
dumam nad nią..............

potrzebuję obwódki - myślę o jakichś berberyskach

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:14, 08 cze 2018

Do góry
Codziennie dłubię w ogrodzie
były 2 lżejsze - chłodniejsze dni więc coś tam przekopałam, zrobiłam porządek na różowej z obrzeżem - trawy jakoś były nie w linii i żurawki sadzone jesienią wyglądały naprawdę marnie, -ale już wiem dlaczego, były za nisko raz, 2 jedna miała w korzeniach mrowisko, a pod innymi znalazłam pędraki - ehhhhhhhhhhhhhhh

dosypałam ziemi i obornika wyrównałam i czekamy.

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:05, 08 cze 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Ta szałwia z Danii nie zimuje u nas (w Holandii też nie), robi się z niej sadzonki w sierpniu i zimuje w pomieszczeniu.

Legoland dla Agi super!

Jestem na bieżąco.

Kurcze Ewo takie wlaśnie miałam przeczucie z tą szałwią
a byłoby tak pięknie.........

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies