Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pszczelarnia 09:41, 15 maj 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Ja chyba się skuszę na siedmiolatkę. Wydaje mi się, że kiedyś nawet wysiewałam dla kwiatów (równocześnie z Aganią) ale coś mi nie wyszło.

Za szklarnią posadziłam hosty niebieskie i na rogu od północy ostrokrzewy na zimowe bryły. Posadzę jeszcze poziomki.

A w donicy rośnie chrzan w celach ozdobnych:

Pięknie
Odnowa, regeneracja (wertykulacja, aeracja) trawnika 09:17, 15 maj 2018

Do góry
Dwa pierwsze najlepsze miejsca
Przerabianie ogródka pod swój gust 09:07, 15 maj 2018

Do góry
Wiosna to czas host i papoci. Uwielbiam je o tej porze roku
Z południa Polski - ogród Marzeny 09:07, 15 maj 2018

Do góry
Marzenaka napisał(a)
Wszystko chce już kwitnąć, szałwia, lawenda, przywrotnik... Hortensje dorodne...

Pięknie przystrzyżone tawuły, aż żałuję, że mam tylko 2, czosnki super!
Zainteresowało mnie to poidełko, gdzie można takie kupić?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 08:54, 15 maj 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Dostawa

Danusiu napiszesz na priv gdzie robiłaś takie piękne zakupy.
Przerabianie ogródka pod swój gust 08:45, 15 maj 2018

Do góry

Cis sie rozszalal

Wczoraj przycielam trawe wlazaca na kostke. Super sprawa, takie nozyce.

A tu powstala nowa rabata- szalwia, sesleria i stipa oraz czosnki

Droga do spełnienia 08:44, 15 maj 2018

Do góry
Kawa napisał(a)

jesienna z szałwią bardzo ładne
Przerabianie ogródka pod swój gust 08:37, 15 maj 2018

Do góry
Pare migawek z ogrodka.
Nie bylo w tym roku mrozow juz od konca marca. Efekt taki, ze wszystko obsypane owoami i pakami. To bedzie piekny dla hortensji rok

Piwonie cale w pakach.
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 08:30, 15 maj 2018

Do góry
Basilikum napisał(a)
na dobranoc

ale fota!!! normalnie złota gwiazda na niebie
Małymi kroczkami do celu... 08:29, 15 maj 2018

Do góry
Widze, ze lubisz swojego klonika.Pokaze ci, co za kilka lat cie czeka. Bo rosnie dosyc szybko. W ciagu 5 lat osiagnal takie rozmiary.
Ogród w remoncie 08:21, 15 maj 2018

Do góry
makadamia napisał(a)
Asiu, to co oprócz tego flamingo masz do upchnięcia?

Tak sobie jeszcze myślę, że jeśli chcesz z tej pissardi zrobić większą plamę bordo, to na cypelku, zamiast kaliny, może buka tricolor posadzić? Tylko on duży rośnie - plama byłaby naprawdę spora
A przy tym drugim uchu rośnie dość dużo świerków, będzie pewnie dość ciemno i przydałyby się jakieś rozjaśniające nasadzenia (dlatego ten flamingo będzie tam dobry)

Nigdy nie myślałam o buku
Z frontu jeszcze tylko dwie kule tujowe i azalie wściekle pomarańczowe ale z tym już jakby mniejszy problem. Azalie wytargam na razie do przechowalnika ,one nie są jakieś ogromne. Z kulami tujowymi to mam mieszane zapędy,zastanawiam się czy ich się nie pozbyć bo jakieś super piękne nie są a ja teraz bardziej stawiam na cisy i bukszpany. A pamiętasz o grujeczniku? Jego też bym chętnie gdzieś zostawiła
Myślałam o takich wersjach z tą bordową plamą

Jakoś nie umiem sobie w tej wersji wyobrazić co dalej przy tym trawniku,jakie drzewa. Dziwnie mi się to widzi .

Chyba powinno być jednolicie na całym tym obszarze?

Albo tak

I wtedy tam gdzie białe koło klon a między pissardii a klonem coś drzewiasto jednorodnego.
Działka prawie w Borach Tucholskich 08:12, 15 maj 2018

Do góry

Rozpoznawanie traw 08:08, 15 maj 2018

Do góry
herbi napisał(a)

Czy ktoś rozpoznaje jaki to gatunek? Trawa niezwykle ekspansywna, błyskawicznie porosła prawie całą skarpę, inne rośliny trzeba było eksmitować. Rozłogi tak gęste, że nie da się wbić szpadla, ręczne wyrywanie nic nie daje. Czekam na koparkę i wyrzucę razem z całą ziemią, innej możliwości nie widzę. Wrzucam zdjęcie jako ostrzeżenie i przestrogę przed zagadkowymi prezentami

To nie jest trawa, to jest turzyca (Carex). Trudno ją wypielić, bo tworzy rozłogi.
Chwasty w trawniku 08:00, 15 maj 2018

Do góry
Nie trzeba potwierdzać, to na pewno komosa, a drugi w małej ilości zauważyłam chwastnicę.
Komosa zginie podczas koszenia o ile nie dopuścisz do jej wysiania, a chwastnicę trzeba wyrywać z korzeniami.

Z południa Polski - ogród Marzeny 07:36, 15 maj 2018

Do góry
Marzenaka napisał(a)
Te czosnki są cudne

Nie podkręcałaś tych zdjęć w photoshopie?
W życiu nie widziałam tak intensywnego koloru na czosnkach. A już moje to w ogóle całkiem "sprany" kolor mają
System automatycznego nawadniania 07:30, 15 maj 2018

Do góry
arku, to tak ode mnie, ale powinny się wypowiedzieć bardziej doświadczone osoby.

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 07:23, 15 maj 2018

Do góry
effka napisał(a)

A były takie:

I teraz nie wiem co dalej, jak je ukształtować żeby sensownie wyglądały, może prostokąty, tylko jak?

To prawdopodobnie są brabanty. Kiedyś były tylko 'thuje'. Thuja to była tuja i tyle

Mam taką jedną, dziedziczną. Tniemy ją w walec. Najpierw góra została obcięta. Z drabiny. Ten gruby pień był trochę niżej ciachnięty, tak by zielone gałązki górowały nad nim. A potem nozycami elektrycznymi zgolona naokoło. Pierwszy raz wyglądała okropnie, ale juz po 6 tygodniach mocno się zazieleniła. Teraz tniemy ja w połowie marca i pod koniec czerwca. Trzyma ładnie fason
Choroby i szkodniki magnolii - Magnolia 07:08, 15 maj 2018

Do góry
Dwa ogrody 07:04, 15 maj 2018

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
i nadal podpieram piwonie, tutaj jednak wymieniłam podpory, bo poprzednie były za niskie, syn wykuł kolejne kwiaty, jak zardzewiewją będzie ok,

Cudne. Czy synuś robi też na zamówienie?
Szklarenka piękna. Gdzie zamawialas? Takie składanie chyba nie jest łatwe...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies