Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wzgórze chaosu

Wzgórze chaosu

Anitka 10:26, 15 cze 2018

Ten ciemny popiel co Gosai pisze też byłby fajny, ale patrzę całościowo na ogród i masz w nim wiele innych ciemnobrązowych elementów, które widać z altany: płotki, domek, pergole. A pergola jest też na tle altany patrząc z tarasu, wiec ten ciemny brązowy kolor były takim wspólnym łącznikiem tych elementów.

Ten brązowy domek też jest bardzo blisko i oba elementy razem są widoczne.

sylwia_slomc... 11:14, 15 cze 2018

Pomysł Anitki świetny słuchałabym w ciemno, widziałaś jak ma u siebie , Ona to po prostu ma we krwi
Agania 11:32, 15 cze 2018

Działaj Iwonko...z pomocą lepiej...Anitka dobrze proponuje...fajnie rozjaśni się w altanie, warto jej dać nowe życie

Cieszę się z niedzielnego wyjazdu
Iwonka 11:45, 15 cze 2018

margaretka3 napisał(a)
Iwonko, a meble na ciemny popiel? Nie wiem, jak w realu do reszty by to pasowało, ale z bielą fajnie gra popiel.
Iwonko, a jaką masz kocimiętkę? Tę niską, rozkładającą się na boki? Bo jeśli tak, to ja bym Ci proponowała dać stipę i liatrę.

Gosiu ciemny popiel bardzo mi się podoba, jest taki nowoczeny, ale jak Anitka pokazała na załączonych zdjęciach, nie pasuje do reszty. Chyba, że przemaluję wszystko Na razie środek na jasno i zobaczymy co dalej
Kocimiętkę kupiłam taką, jak kiedyś miałam, zobaczymy jak ta będzie rosła. Poprzednia miała się dobrze, tylko przesadziłam i uschła. Liatry kocham wprost, tylko one mają takie jasniutkie liście, a zamsł tej rabatki jest by była w zimenj tonacji. Już odcień stipy nie do końca pasuje, ale tak mi się podoba że na razie jest Aż od wczoraj, a miałam koleżance dać
Iwonka 11:50, 15 cze 2018

Anitka napisał(a)

A wiesz jak to fajnie jeszcze połączy się z tym zakątkiem z hamakiem, bo on jakby był w lesie powieszony.

Komin kominka też tą samą farba pomaluj co kostkę, a na min jakiś fajny akcent.
Tak myślałam, że pod belka są płytki, na kolor belki zamalować, nie będą się tak w oczy rzucać. Są takie farby do płytek. Moja siostra w kuchni sobie pomalowała.
Pomyśl jeszcze o parzydle leśnym, są takie miniaturkowe parzydełka co u mnie widziałaś, można by też coś podsadzić, tam gdzie masz gołą ziemię. I jeszcze paprocie też jako okrywowe roślinki.

Nie ma to jak oko fotografa i aparat Za sprawką Abiko, ten kącik wygląda dobrze, w realu wręcz go nienawidzę Ale fakt, leśny luz jak nic
To parzydełko jest jak tawułka, śliczne. Będę szukać, plus te paprocie, może jakieś odmiany wypatrzę.
Dziękuję Ci za tyle fantastycznych porad
Iwonka 12:00, 15 cze 2018

Anitka napisał(a)
Ten ciemny popiel co Gosai pisze też byłby fajny, ale patrzę całościowo na ogród i masz w nim wiele innych ciemnobrązowych elementów, które widać z altany: płotki, domek, pergole. A pergola jest też na tle altany patrząc z tarasu, wiec ten ciemny brązowy kolor były takim wspólnym łącznikiem tych elementów.

Dużo tego ciemnego koloru, dlatego albo meblami nawiązać do reszty, albo wszystko przemalować. Będę zerkać jak pomaluję środek na jasno, czy jakiś fajny odcień farby nie wpadnie mi w oko.

A wiecie jaki mam teraz pomysł na to przejście pod pergolą do altany?! BLUSZCZ zamiast róż, które w tym miejscu mają już chyba 3 albo 4 podejście. No nie rosną, a bluszcz lubi drewno i nie wymarza tak jak na metalu. Fajnie zniweluje różnicę wysokości i zrobi takie leśne przejście do leśniej altany Może w końcu bedę miała ne tej pergoli zakryty dach, bo na róże chyba się nie doczekam. Wtedy róże przeniosę do tych dwóch pustych miejsc przy wykuszu, tam gdzie Sylwia i Abiko proponowały... Popracuję nad ziemią i może będą miały lepiej. Pomyślę
Iwonka 12:04, 15 cze 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Pomysł Anitki świetny słuchałabym w ciemno, widziałaś jak ma u siebie , Ona to po prostu ma we krwi

Dokładnie, Anitka ma to we krwi i słucham jej, słucham, pytam tylko co chwila, czy nie zbaczam z drogi Mam nadzieję, że nie ma mnie jeszcze dosyć
Iwonka 12:07, 15 cze 2018

Agania napisał(a)
Działaj Iwonko...z pomocą lepiej...Anitka dobrze proponuje...fajnie rozjaśni się w altanie, warto jej dać nowe życie

Cieszę się z niedzielnego wyjazdu

Działam Agatko, działam. Z taką pomocą jak wy będzie pięknie. A przynajmniej ładnie, bo wiesz jak to jhest z przeróbkami, zawsze musi być kompromis.
Do zobaczenia w niedzielę, oby pogoda sprzyjała
abiko 15:21, 15 cze 2018

Jak nie zapomnę to pokarzę ci kolorek zielony, może by ci pasował na meble, jak się zdecydujesz malować.
Monia81 21:10, 18 cze 2018

Iwonko ależ miło było cię poznać dzięki wielkie, a jak tylko będę miała chwilunię to sobie u Ciebie poczytam wątek, żeby być na bieżąco do następnego buźka wielka