Gosiu o tę chodzi? Wygląda nieco inaczej. Moja to miniaturka, Diamond Eyes, ma taki buraczkowy kolor z białym środkiem. Na tym zdjęciu wyszła identycznie jak w rzeczywistości.
Ulka to jest zdjęcie z 5 listopada, ubiegłego roku.
Na pierwszym planie w lewym rogu Leonardo da Vinci, mam go na pniu. Jest niezmordowany. Jak wycinam mu przekwitłe kwiatostany, to kwitnie do mrozów.
Tak wygląda teraz.
Gabrysiu, Jeszcze na "widoku" mam dwie róże tego pokroju. też babcine, Ale zabiorę się do nich bliżej jesieni, albo jak pogoda będzie bardziej sprzyjająca.
Ja także się przyłącze od czego mogą powstawać takie czarne plamy bardzo dużo tuj takie ma ale nie mam psa ani kota w dodatku nigdy nie widziałem aby coś je obsikiwalo możliwe że jest to przenawozenie?
A teraz piękne rozczarowanie ale i problem.
Zamiast powojnika Arabella przysłali mi Hagley Hibryd (tak bynajmniej go zidentyfikowałam).
Posadziłam go w słońcu a czytam, że lubi raczej półcień.
Do przesadzenia.
Kolego mazan na tych zdjęciach także może być widoczna fytoftoroza? Gałązki usychaja od spodu tuji niby pod brązowa kora gałązka jest zielona lecz czym bliżej środka gałązki kolor zmienia się na taki blady z brązowym w środku galazki