Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Liliowo i kolorowo:) 11:20, 10 maj 2018

Do góry
Milka napisał(a)
Cudownie!!!!!
Elaty za blisko siebie posadziłas, tak 40cm odstepu poinnas dac, bo beda sie tlamsic.

Wczoraj miałam gości w ogrodzie to mogłam sobie posiedzieć troche i też pozachwycać, przez kolejnie dni też będą to trochę odpoczne. Po deszczach trawa w oczach rośnie i znowu będe musiała wykosić i podkosic bo to zaraz lepiej wygląda
Trawki posadzone są w odstępach to tak z boku wyszło. Zmierze dziś dokładnie ale może i więcej niz 60cm i ja nic pomiędzy nie sadze bo tak mi się podoba. wczoraj jeszcze wywaliłam jednego sypiącego się iglaka i zaraz się przestrzenniej zrobiło
Popatrz na to ujęcie i widać , że są odstępny? Bardzo dorodne są te sadzonki Pięknie ożywia ten zakątek W dodatku u mnie to tak nie urosną jak u Ciebie, hakonki też nabierają troche masy Giganty to mam hosty.

Mirkowy ogród (początki) 11:17, 10 maj 2018

Do góry
Mirka napisał(a)
Niektóre rośliny dobrze sobie radzą przy jałowcach.

A to. Prawda moje tez na jalowcach sie rozrastaja piekny widok.

Czy u ciebie wczoraj padalo.
Ogród do odnowy 11:16, 10 maj 2018

Do góry
Gosiek33 napisał(a)

To strata, już dwa zobaczyłam z wygryzionymi płytkimi owalnymi otworkami, wytnę zatem. Czym chronić róże przed tym szkodnikiem?

mój kwiatek, głęboki, zbiera wodę dla owadów

widziałaś jak z niego ptaki piją? bo ma strome brzegi.

a róże trzeba pryskać albo ekologicznie albo chemią, w zależności jakie masz poglądy na te sprawy
Mirkowy ogród (początki) 11:14, 10 maj 2018

Do góry
Mirka napisał(a)
Jak usunąć zielsko że środka floksów.? I Kłosownica, żyje na pełnym słońcu cały dzień.

Irysy Syberyjskie już w blokach startowych są

Floksy latwo usunus podnies floksy i wyrwij trawe. Floksy maja pedy ale jeszcze pewnie nie ukorzenione.
Za drzwiami do ogrodu... 11:12, 10 maj 2018

Do góry
Wieczorkiem poodpisuję teraz wpadam tylko z klonikiem
Skarbonkowy ogródek 11:08, 10 maj 2018

Do góry
JoannaDe napisał(a)
Dziewczynki, walczę jeszcze z przekopaniem rabaty
Odezwę się jutro :*

O 23:44 jeszcze walczyłaś z przekopywaniem??? Jesteś niemożliwa
Liliowo i kolorowo:) 11:03, 10 maj 2018

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Bardzo lubię jak jest tak kolorowo w ogródku jak u Ciebie.

Ciesze sie bo ja też, kolory dodadą energii, zapach jest teraz cudny Tego kwiecia jest jeszcze dużo więcej ale teraz królują rodki i azalie. Wszedzie kwitną rózne orliki, powojników kilka, bodziszki zaczynają i irysy też i nawet róże, jeszcze dużo pelargoni w mocnych kolorach posadziłam, może dzis zrobie fotki

Chwasty w trawniku 10:51, 10 maj 2018

Do góry
Czy ktos zna nazwe tej trawy tworzy rozetę tak jak by słoneczko
i kładzie nisko i długie łodygi
Działka prawie w Borach Tucholskich 10:46, 10 maj 2018

Do góry

Lucky Strike .............................................................................The Blues

Ptasi gaj 10:42, 10 maj 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
A to Lilaki o poranku

Piękny poranek Tego lilaka mus szukać Elu. Miłego dnia ☺️
Podmiejski ogródek 10:27, 10 maj 2018

Do góry
I trochę drobiazgu:
piwonie przesadzane dwa lata temu, w zeszłym roku nie kwitły, czyżby te maleńkie główki były oznaką, że w tym roku zamierzają?

hortensja ogrodowa daje znak, że będzie kwitła na pewno.
Dosadziłabym ich więcej, choć nie wiem, czy w innych miejscach sobie poradzą - ta tutaj jest osłonięta od wschodnich i zachodnich wiatrów.

Adiantum - trochę późno wystartowało, ale śliczne jest i ażurowe. Kiedy można je dzielić? Nie chciałabym powtórki historii z brunnerą

A tu żółta rabata pod tarasem: żółty wilczomlecz, żółta tawuła, żółte irysy. A potem pomarańczowe liliowce
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 10:23, 10 maj 2018

Do góry
No tak leżę i tylko fotki robię...

I wczorajsze niebo - nareszcie dolało i wszystko żyja a ja nie latam z wężem
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 10:20, 10 maj 2018

Do góry
Podmiejski ogródek 10:20, 10 maj 2018

Do góry
Teraz obie rabatki słoneczne:

Niestety, w pakiecie z roślinami macie okoliczny bałagan. Na zdjęciu wykadrowanym z bałaganu nie było widać i rabaty.

Na rabacie były przetasowania i będą jeszcze (śmiałek chyba kiepsko zniósł przeprowadzkę i nie wiem, czy po prostu nie kupię jakiejś innej, mniejszej trawy). Ciągle uczę się tych roślin i patrzę, która rośnie w dużą kępę, która w małą, która do góry, a która na boki. Skutek tego taki, że na rabacie ciągle brak równowagi. Tu za gęsto, a tu pustki. Ale przy bylinach takie przesadzanki mi nie przeszkadzają. Z krzewami byłoby gorzej

Na tej rabacie rosną m.in. żurawki krwiste. U Gruszki kwitną pięknie i obficie, a u mnie tak marnie. Ziemia dobra, słońce jest, przypaleń nie zauważyłam, może za mało wody? Tą rabatę bardzo mało podlewam.

Rabata południowa - też jeden wielki bałagan.

Jeszcze puste placki z przodu zostały, podzielę chyba tą rogownicę.
Tu zbliżenie na fragment:
Widać łubiny, kocimiętkę, szałwie, floksy, w dali piwonie i lilie.

Jeśli ktoś ma rady, jak ogarnąć ten chaos, co zabrać, co dodać (nie spodziewam się), co połączyć a co podzielić - bardzo proszę o szczere opinie.
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 10:17, 10 maj 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Azaliowa aleja wymiata

No muszę przyznać że pomysł Małej na ogolenie drzew i zrobienie leśnej rabaty był po prostu genialny. Azalie dają sobie tu radę bo kwaśno ale baaardzo sucho. Leję im codziennie..
W oflisowym ogrodzie 10:16, 10 maj 2018

Do góry
kamila66 napisał(a)

Ewa różyczka to piękna choroba. Bardzo zdobi ogród.
Donice muszę kupić, nawet podglądałam u Ciebie jakie masz Ty
Róże przyjechały świetnie zabezpieczone, w 3 ogromnych paczkach które ledwo zmieściły się do samochodu. Róże odpakowalamłam i przeżyłam chwilę grozy bo zaczął padać grad po chwili zamienił się w ogromne krople deszczu. Naszczęście opanowałam sytuację
Wszystkie mają pąki.

Aż mi żal . Wspaniałe zakupy.
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 10:04, 10 maj 2018

Do góry
kasiek napisał(a)
Pan Srok pilnuje

U mnie, odkąd sroki zagnieździły się w ogrodzie, zniknęły inne ptaki Wczoraj nadleciał gołąb nad staw, a sroka jak rakieta z dziobem na niego, odleciał

Twój złotokap super! Mój, coś mu chyba nie pasuje, ale ostatnio przybrał na masie i w tym roku ma więcej kwiatków
Anna i Ogród 10:04, 10 maj 2018

Do góry
A mój kot - Figa - przynosi stale takie piękności

Niestety nie wszystkie udaje mi się uratować. Część ląduje u niej w żołądku

Ta akurat malutka jest. Zdarzają się większe okazy.
Zielonym do góry... 10:03, 10 maj 2018

Do góry
z aktualnej sytuacji...burze dwie przeszły...popadało dobrze ale raz niestety z gradem...

Kazimierz Odnowiciel pokazał swoje piękno mimo że w stanie nie za dobrym jest...

Dla porówania z Królową Jadwigą

i lawenda juz pokazuje pierwsze głowki

Anna i Ogród 10:02, 10 maj 2018

Do góry
Zbiory już cieszą

Kalinka kwitnie

Tulipanik jeszcze zdobi

A to wczorajsze zakupy

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies