Dzisiaj strasznie wiało, nie dało się podlewać nawet. Ale kwiaty smagane wiatrem przepięknie falowały, byłam zauroczona i kolorami...i ruchem..i zestawieniami.
Agnieszko cały twoj ogród jest przesliczny.
Ale ,żeby taki był to wiem ;że dużo pracy i serca w niego wkładasz.
Hortensje śliczne. A ten widoczek z czerwonymi tawulkami , szalwiami i kwitnacymi hostami jest cudny.
A te róże to ile tam sztuk masz posadzone ??
Czy te róże kwitną cały czas ? Albo chociaż długo ??
Wszystkie zresztą róże masz widzę śliczne, zdrowe i obficie kwitnące.
Dziś ogród - tylko podlewanie. I nic mi się nie chciało. Takie letnie przesilenie chyba? Słoneczko i chłodny wiatr. Jutro bez zmian, no może mniej słońca. A jak u Was?
To żółte stożki z bukszpanu. Wyjątek. Nigdy takich nie spotkałam, nigdy, dobrze że je kupiłam.Decydowałam się od razu.
Stipa i byliny dobrze się rozmnażają, u mnie te rabaty mają przecież rok, robiłam je od czerwca zeszłego roku, częśc wiosną a część jesienią. Teraz dosadzam, gdzie pusto i jest miejsce.
Aby rozwinąć nowe założenie, muszę przygotować kolejne miejsca. Czyli teraz ogród przy oranżerii.
Albo przy stawie, jeśli powstanie. Siem zobaczy co pierwsze.
Witajcie, moja brzoza Youngii masowo gubi liście. Żółkną, na niektórych widać też brązowe plamy, a kilka zwinęło się i w środku było coś na kształt oprzędu. Pomocy, co to i czym ją ratować? Brzoza jest na balkonie i doskwiera jej bardziej słońce niż deszcz, którego i taka było ostatnio mało... podlewana jest regularnie, tylko ma małą donicę, czekam do jesieni na przesadzanie. Z góry bardzo dziękuję za pomoc!