Irenko - Pocieszycielko - dzięki za wsparcie.
Kiedy już obraziłam się na swój ogród , on - postanowił mnie zaskoczyć. Po nocnym deszczu i wczorajszym pięknym słonku, dzisiaj zazieleniło się
Irenko dla Ciebie - z dedykacją - moje serdeuszka maciupeńkie, ale jakże urocze
Witam serdecznie Śliczna trawa u Ciebie - czyściutko i jakie pole do popisu... życzę powodzenia w planowaniu i działaniu Pośpiech w ogrodzie nie jest wskazany, bo i szkoda kasy na bezmyśle kupowanie roślinek, no i jak już trafiłaś na O. zdziwisz się w jakim tempie Twój gust będzie się zmieniał
Miłego tygodnia wszystkim!
Hanusia dzisiaj odpoczywa, bo za oknem pochmurno i na deszcz sie zanosi. Oby co spadło, bo w beczce już wody nie ma, a na rabatach suchy piach!
I moje borówki zagrożone z kwitnieniem, bo pąków dużo, a bez wody mogą kwiatki pozasychać. Jakby to było bez owoców całe lato?
A to przerwa na kawusię z widoczkiem na ogrod i ..... pranie
Oczywiście zbyt długo w spokoju nie posiedziałam. Wystarczyło sięgnąć po ciasto do kawusi a już sie sępy zleciały.
No nie bądź taka, daj ciasto.
Toszenko, Ciebie zostawiłam na końcu bo mam pytanie odnośnie carexow właśnie.
Wczoraj poobcinałam swoje no i nie wyglądają za dobrze. Wychodziły cale źdźbła, oblepione jakimiś kuleczkami które łatwo dawały się zgnieść ale nic ze środka nie wypływało. Poza tym środek tez nie wyglądał najlepiej.
Akcja usuwania kamyków trwa
To ze muszę je w tym roku podzielić jest dla mnie jasne. Ale te plamy i zawilgocony i jakby podgniły środek mnie martwi.
A wracając do reszty:
o paprocie nie będę męczyć bo aż tak mi na nich nie zależy. Mam u siebie to myślałam żeby je dać za azaliami. Ale to nie muss. No chyba ze stwierdzicie ze to faktycznie dobrze będzie wyglądało to wtedy tak.
Chciałabym żeby pod ta magnolia trochę ruchu tez było. Jak nie paprocie to co? Jakieś niewysokie trawy ale takie które będą zza azalii widoczne?
Witam po bardzo pracowitym weekendzie. Pieliłam kolejne rabaty i pomafałam siostrze w jej ogrodzie. Jestem zadowolona z wyników chociaż zdumiewa mnie tempo wzrostu zielska. Przeciez jeszcze 2 tygodnie temu padał snieg z deszczem a teraz coraz wiecej kwitnie.
Stellaty w pełnej krasie.
Forsycje również.