Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 07:44, 16 kwi 2018

Do góry
Johanka77 napisał(a)
Bukszpanowa z setką Exotic Emperorów jest obecnie moją ulubioną rabatą.

Asia ale masz tulipanowo
Jak tam kondycja bukszpanów Poprawia się, czy konstans? Czym psikałaś?
Księżycowy... 07:42, 16 kwi 2018

Do góry
Wczorajszy dzień był bardzo udany. Pojeździłam po innych ogrodach, od rodziców przywiozłam sasanki, coś co wygląda jak łoboda czerwonolistna i kukliki, które mama chciała wyrzucić, bo jej się nie podobały, a które będę odmładzać i sadzonkować...I jeszcze ponoć kwitną na różowo (to nawet fajnie, że lubimy z mamą całkiem inne kolory ).Od koleżanki udało mi się w końcu załatwić sobie słomę pod truskawki. Dobrze mieć nowe, fajne koleżanki, do tego z rodziny rolniczej . Szkoda tylko, że nie hodują zwierząt "na obornik" (hmmm, chociaż mają kury,a więc kurzak pewnie też, ale czy on jest dobry?)
Wieczorem jeszcze odchwaściłam z Maćkiem jego rabatę brzozową (niemal całą) i pozwolił mi posadzić tam przy Anabelkach hostę Guacamole, która mnie zauroczyła w sklepie i musiałam ją mieć po prostu .

I pomyśleć, że cały ten dzisiejszy dobry nastrój, spowodowany jest sytuacją deszczową za oknem Nie martwi mnie nawet to, że mam dzisiaj wolne i wiele miałam planów ogrodowych, ponieważ kiedy tylko przestanie padać, wpadam do warzywnego i siłą mnie z stamtąd będą wyciągać

W miedzy czasie zaś, może dosieję coś np. melony, o których wczoraj zapomniałam?...

Księżycowy... 07:24, 16 kwi 2018

Do góry
Szczęśliwa W końcu pada deszcz

Szmaragdowy Zakątek 07:12, 16 kwi 2018

Do góry
I jeszcze kilka fotek...

Szmaragdowy Zakątek 07:10, 16 kwi 2018

Do góry
ciemierniki – kolejna sesja zdjęciowa

Szmaragdowy Zakątek 07:08, 16 kwi 2018

Do góry
plantacja konwalii i porzeczek

zaczyna złocić się mahonia

i cudna Susan

Szmaragdowy Zakątek 07:06, 16 kwi 2018

Do góry
A teraz obiecane zdjęcia w plenerze.
troszkę wiosny w „szmaragdowym”…najpierw tulipanki

narcyzy już niestety powoli przekwitają

i nie wiem co
Ogrodowe marzenie Mrokasi 07:00, 16 kwi 2018

Do góry
mrokasia napisał(a)
Taka sytuacja:

Jeden jałowiec wycięty, jeden przesadzony. Ten zrobiony na drzewko następny w kolejce - eM zgodził się na usunięcie z rabaty pod warunkiem że go przesadzimy gdzie indziej . I zaproponował zrobienie nowej rabaty dla niego . Nie można nie skorzystać z takiej oferty . Tam ma szansę uschnąć a rabata zostanie .

Padłam czytając tę przebiegłą strategię. Mój eM też. Niestety dało mu to do myślenia,. Super rewolucję robisz.
Ogrodowe marzenie Mrokasi 06:56, 16 kwi 2018

Do góry
mrokasia napisał(a)

Skoro ta Twoja tawuła ma czerwone listki to może to jest Goldfire? Moja teraz wygląda tak:

o właśnie taka teraz jest. To może to to. Muszę wiedzę podręczną odszukać. Exotic już jaki dorodny masz. U mnie pierwsze się otworzyły.

Ależ ty teraz masz miejsca na tej rabacie! No podziałaliście. Z tą rabatą dla eM to świetny pomysł. Ciekawe czy będzie ją podlewał i pielił w sumie dobrze, że mój się nie wtrąca. Szkoda tylko, że nie pomaga Tylko czasami komentuje - znowu coś przytachałaś do ogrodu a obiadu dla mnie nie ma.
Wzgórze chaosu 06:48, 16 kwi 2018

Do góry
Moje wiosenne słoneczko

I śliwa wiśniowa Pissardi - mocno w tym roku przycięta.
Wzgórze chaosu 06:46, 16 kwi 2018

Do góry
Wreszcie wczoraj odpoczęłam Kilka zdjęć z niedzieli. Niestety słońce nie świeciło już tak pięknie, jak w sobotę. No i ogród czeka na deszcz, bardzo wolno rozkwita.

Grójecznik japoński już rozwinął listki. Uwielbiam te jego małe kółeczka

Magnolii powoli przybywa rozwijających się kwiatów.
Ukojenie 06:44, 16 kwi 2018

Do góry
Taki obrazek z rana:

Zurawki musze oczyscic i cos zrobic z trawnikiem.
Zonkile mialy byc rozowe...
Za chwile bedzie szafirkowy i tulipanowy szal
...uDany ogród 06:29, 16 kwi 2018

Do góry
dominika_ napisał(a)
A gdzie zdjęcia zakupów?

Niestety nie zrobiłam, ale dzisiaj posadzę to pstryknę. Mam nadzieję, że się ładnie przyjmą bo pada sobie od rana i to spokojnie

Ogródek u livii 01:41, 16 kwi 2018

Do góry
Jak stopniał śnieg, to patrząc na przedogródek chciało mi się płakać. A ponieważ dziś mam urodziny ogarnięcie jego fragmentu zażyczyłam sobie na prezent
Osoby wrażliwe proszę o wyłączenie odbiorników, oto on:

Nie umiem robić planów, ale mniej więcej bedzie tak:
Różowe to klon palmowy, kulki zielone to oczywiście bukszpan, wszystko wysypane żwirkiem. Chciałabym jeszcze jakieś trawki, które kocham miłością przeogromną.
Dziś będą jeszcze ostatnie przymiarki, zamówienie towaru i od wtorku ruszają prace nad krawężnikami i ścieżką.
Jestem (niestety dla ogrodu) w gorącej wodzie kąpana, w starym ogrodzie sadziłam wszystko co mi się spodobało, a potem przesadzałam, albo roślinki się zagłuszały, albo po prostu nie wyglądało to dobrze, ale teraz chcę się poprawić, pomożecie?
Ogródek u livii 01:03, 16 kwi 2018

Do góry
Hmm muszę się doszkolić ze wstawiania zdjęć. To część ogrodu znajdująca się za domem. Ogółem mamy 30 arów kamienno-piaszczystych ugorów. Działka jest ze spadkiem po szerokości, na najdalszej części jest las modrzewiowy, bliżej sosnowy, a tuż za domem trawnik.

To jelonek, który odwiedzał nas całą zimę. (stoi na granicy obu lasków)
Tył ogarnęliśmy przed przeprowadzką, tj. wywieźliśmy całe dziadostwo pobudowlane i posialiśmy trawnik, żeby się nie kurzyło.
Natomiast przód to obraz nędzy i rozpaczy, nad którym mam zamiar podziałać w tym roku
Ogródek u livii 00:52, 16 kwi 2018

Do góry

Witam wszystkich bardzo serdecznie.

Trafiłam na Ogrodowisko rok temu, szukając inspiracji na ciurkadełko (którego niestety z różnych względów wtedy nie zrobiliśmy-ale przewiercony kamień czeka).
Obecnie jeden "wzgląd" ma 4 miesiące i postanowiłam zacząć coś działać w ogrodzie.
A jak to zrobić, żeby wszystko ładnie wyszło? postanowiłam znów zajrzeć na Ogrodowisko, bo pamiętałam piękne ogrody, świetną atmosferę forum i cudownych ogrodników z pasją i chęcią pomocy.
I oto jestem
Zakładam wątek, mimo że prawie nic nie mogę na nim pokazać, ale mam nadzieję, że mnie ktoś w nim odwiedzi. Może stanie się też pamiętnikiem z powstawania mojego zielonego zakątka.

Migawki z ogródka 00:23, 16 kwi 2018

Do góry
Posadzone 8 tylko. Zeszło mi się ze sprzątaniem. Przerwa obiadowa
Reszta jutro (znaczy dziś ) dołek na 9tą sztukę już gotowy, ale nie chciał mi się wyciągnąć jej z kopca

Zaczęły tulipany (a obok dowód, że mikołajki jednak znoszą przesadzanie )

Nie wyszedł szpinak z siewu jesienią, za to czosnek ładny.

Nie wiem, czy mam usunąć te liście laurowiśni?? Chyba mrozowe uszkodzenia to są...
Wśród brzóz i dębów 00:14, 16 kwi 2018

Do góry
marba napisał(a)

Nie wiedziałam, że bluszczyk kurdybanek tak zjawiskowo kwitnie!
Szkoda tylko, że to taka ekspansywna roślina.
A to żółte, to co? Nie rozpoznaję.

A wycieczki po okolicy Wam zazdroszczę. Piękne tam są tereny.
Nadrabiam zaległości na działce!
Ogrodowy spektakl trwa ... 00:07, 16 kwi 2018

Do góry
mira napisał(a)

...
uwielbiam ten moment

ja też
Ogród od 8 lat... 23:46, 15 kwi 2018

Do góry
Trawnik do wertykulacji, a na nim nasza Niunia - strażniczka ogrodu.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies