Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z łezką II 18:20, 14 maj 2018

Do góry
Część róż w takim stadium, inne jeszcze nie pokazują koloru...ale przecież zdjęcia są z 13.maja...

Mój zakątek - początki 18:20, 14 maj 2018

Do góry
Rozchodnikowo rozplenicowa wyglada mnie więcej tak. Na przodzie są róże the fairy, były to je zostawiłam narazie. Wygląda wszystko jak busz.

Ogród z łezką II 18:17, 14 maj 2018

Do góry
Dla Kasi, Hameln dla niej...za dwa tygodnie mi pewnie pawie pożrą...

Teraz kwasoluby, szybko przekwitają w tym roku. Georg Anders już brzydki, ale reszta do pokazania.

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 18:16, 14 maj 2018

Do góry
Iwonka napisał(a)

Anitka, jak nazywa się ta roślinka, która tworzy obwódkę wokół płytek? Ten zielony pas między kolumną i płotem. Fajnie zadarnia ziemię Może to byłoby wyjście dla zakrycia ziemi w niektórych miejscach u mnie.

To runianka japońska, świetnie się sprawdza w roli zadarniacza. I jest zimozielona.
Ona tam tworzy nie tylko obwódkę, ale pokrywa większa przestrzeń.

...uDany ogród 18:06, 14 maj 2018

Do góry

Działka prawie w Borach Tucholskich 18:04, 14 maj 2018

Do góry

jodła kalifornijska/jednobarwna/ concolor/ w wersji dwukolorowej od połowy jest srebrzysta(Argentea)

będzie konieczna korekta wierzchołka - pozostawienie jednego przewodnika
wysoka drabina , długi kij z sekatorem plus gościu który nie pęka na wysokościach i damy radę

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 17:56, 14 maj 2018

Do góry
Kokesz napisał(a)

Śliczny ten rododendronjest raczej fioletowy czy różowy,bo zdjęcia czasem przekłamują?

A czosnki w czym masz posadzone? Bo coś tam widzę, hortensję?

Fajnie wygląda ten zakątek podsadzony pachysandrą i paprociami, chyba je zgapię, a co to za odmiana?

Zastanawiam się jak wiosną ukryć wielkie liście zimowitów ale paprocie je chyba zasłonią w porze kwitnienia, mam takie podziubane przez ptaki i teraz straszą, nie mam pomysłu jak je posadzić?

Są fioletowe.
Tam są posadzona hortensje ' Limelight' pomiędzy czosnkami. Za nim się rozrosną było tam pusto, więc pomysł z czosnkami.
Paprocie to pióropusznik strusie, ruszają dopiero na początku maja. W tym zwariowanym roku troszkę wcześniej. Trzeba uważać, bo mogą być ekspansywne. Ale u mnie siedzą tam sobie grzecznie, chyba pod sosną mają sucho, a lubią mieć wilgotno.
Ogród z łezką II 17:38, 14 maj 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Kasia, masz ponoć azalię 'Soiree de Paris' - napisz coś o niej, proszę. Jaki ona ma kolor właściwie?

'Alchymist' u Ciebie to znak rozpoznawczy.

Mam Soir de Paris, trzeci sezon, a drugi kwitnie, bo kupiłam już właściwie po kwitnieniu. Pod koniec maja 2015 r. Znalazłam Ci zdjęcia jak maleńka była, teraz i z Pisarzowic...jaka rośnie Jest jasno różowa, taka jak na zdjęciach i pachnie nieziemsko...

i u mnie tydzień temu. Już ma gęsto, czekam tylko aż przekwitnie żeby ją znowu w dziurkę w trawie zabrać.

Wymarzony sielankowy ogród..... 17:26, 14 maj 2018

Do góry
Monia81 napisał(a)

no i zdjęcia szczypiorku i cebulki siedmiolatki

Bardzo pokazowe i poglądowe: wszystko dla mnie jasne. Pamiętam siedmiolatkę więc z dzieciństwa. Siałaś swoją? Ładne ma kwiaty?
Gożdzikowa - wiejski ogród 17:23, 14 maj 2018

Do góry
U mnie zaczęło padać...

zdążyłam obrobić warzywnik ...nie zdążyłam podwiązać irysa pewnie leży biedaczek

Do raju daleko - u Ewy 17:19, 14 maj 2018

Do góry
Ratunku! Dziś przy podlewaniu znalazłam taka plagę na jednym małym bukszpanie. Tyle gąsienic z jednego krzaczka. Reszta bukszpanów czysta. Czym popryskać bukszpany? Czym tego zaatakowanego popryskać (podejrzewam, że jeszcze coś na nim się wykluje, bo pełno małych kuleczek na nim - jakby jajeczka)? A czym inne profilaktycznie?

Dwa ogrody 17:10, 14 maj 2018

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
[b]
A póki co walczę

Dobrze, że wieści oraz zdjęcia z Twojego frontu i pola walki dochodzą.

Zdjęcie rasowe! Cmokam nad tym otoczeniem i egzemplarzami.

U nas też kiedyś stanie budynek gospodarczy niedaleko szklarni i wtedy to dopiero będzie całość.
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 16:53, 14 maj 2018

Do góry
Anitka napisał(a)

Anitka, jak nazywa się ta roślinka, która tworzy obwódkę wokół płytek? Ten zielony pas między kolumną i płotem. Fajnie zadarnia ziemię Może to byłoby wyjście dla zakrycia ziemi w niektórych miejscach u mnie.
...uDany ogród 16:44, 14 maj 2018

Do góry
Basilikum napisał(a)
widze, ze w Pisarzowicach bylo wiecej Ogrodomaniakow fajna relacja
rzeczywiscie wole te swojskie widoczki u Ciebie ale Taki spacer dobrze robi tez
ja bylam wczoraj w zdrojowym ogrodzie. Musze fotek troche wstawic. Troche zle trafilismy, bo po tej suszy z pieknych rabat zostala polowa, reszta sucha.

Izuniu nawet jakbym kogoś mijała, to chyba bym nie wiedziała kogo . Mało ludzi znam po twarzach z tego forum, ale miałam uczucie że kilka osób mi się przyglądało
Lubię zwiedzać inne ogrody, człowiek wiele z tego czerpie, uczy się i potem może coś wprowadzić u siebie
Bardziej mnie kręci kawałek angielski u Kapiasa, ale jak podjechaliśmy wczoraj nie było gdzie zaparkować, ludzi masa...i pojechaliśmy do domu. Innym razem tam zajrzę, ale chcę zdążyć w maju
U nas też sucho, choć ostatnio kilka razy popadało i staw mi się uzupełnił. Dziajaj sporo zrobiłam w ogrodzie , przesadzałam i dzieliłam rośliny, bo od jutra ma lać cały tydzień to ładnie się przyjmą. Zabodziszkowałam pól ogrodu i zrobiłam kąt krzewuszkowy, po przestawieniu płotu z przodu dosadzę jeszcze kilka

Wypieliłam też pół ogrodu i na jakiś czas mam spokój, chociaż jak popada to za tydzień od nowa...

Wczoraj kupiłam kolejny pachnący krzew Abelia

System automatycznego nawadniania 16:40, 14 maj 2018

Do góry
Witam wszystkich forumowiczów,
Czy byłby ktoś tak uprzejmy i mógłby rzucić okiem na mój projekt nawodnienia i wypowiedzieć się czy jest w miarę poprawnie wykonany?
Zraszacze oznaczone R to rotacyjne, S to statyczne, zakładam 2 sekcje - jedna na rotacyjne, druga na statyczne. Północ to lewy-dolny naroż nik działki (tam gdzie punkt poboru wody).
Będę wdzięczny za Wszelkie uwagi i wskazówki
Pozdrawiam

...uDany ogród 16:37, 14 maj 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Warzywnik zakładasz
U Pudełków byłaś tylko w tym ogrodzie?
A w Ich prywatnym tym ogromnym, starym byłaś??? Tam warto, jest o niebo ciekawszy od tego

Tak, muszę gdzieś wsadzić moje wysiewy, teraz już się nie mieszczą w skrzynkach na balkonie
Pochodziliśmy wszędzie, tylko do prywatnego nie zabrałam aparatu, leżał grzecznie w samochodzie...

...uDany ogród 16:35, 14 maj 2018

Do góry
Radziu2013 napisał(a)
A ja chyba o nic nie prosiłem...To znaczy prosiłem, ale o ukorzenienie
brzozy (tej o zielono~białych liściach)

Ale o piętki jakiś irysów muszę się kiedys uśmiechnąć bo masz piękną kolekcję...Ale to dopiero jak się ogarnę w ogrodzie (bo nie wiem co mam, co gdzie musi jeszcze być itd.), a poza tym i tak teraz kwitną...

Radziu wsadziłam gałązkę na ukorzeniaczu, zobaczymy co z tego wyjdzie?
Irysów mam sporo, bo kocham je nad życie. Teraz pięknie kwitną Germanica i zaczynają syberyjskie

...uDany ogród 16:33, 14 maj 2018

Do góry
dzika_roza napisał(a)
dzieki

Nie ma za co, nic nie zrobiłam

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 16:30, 14 maj 2018

Do góry
Gocha napisał(a)
Palibin w roli głównej

A tutaj zeszłoroczny nabytek i porównanie starego i młodego

Niemożliwe, że tak urósł przez rok Twoja miłość do niego jest wielka

Rabata tarasowa zapowiada się rewelacyjnie. Masz tego skrzypu. U mnie też gdzieniegdzie się pojawia.

Zupełnie nie wiem, które to miejsce z nową trawką na rozplantowanej ziemi. Nie umiem tego umiejscowić
Liliowo i kolorowo:) 16:18, 14 maj 2018

Do góry
Kindzia napisał(a)

No, teraz to zasłużyłaś na lanie!!! Do mnie możecie zawsze wpadać, nie musisz być zapraszana...Danuś!!!

Wprawdzie rzadko sami jesteśmy, ale chyba Wam to nie przeszkadza???
Chociaż kawę możemy wypić!!!

Jak będziesz tak długo do mnie jechać jak po irysy...to nie wiem czy dożyję

Haha ale dojade, w sobote też jadę tam gdzie już dwa lata się wybieram

Wpadniemy w koncu to blisko a drogę znam Ania się stęskniła Namawiam ją by wróciła na O...
W tygodniu jak Ania będzie mieć wolne planujey też wypad do Kapiasa bo w niedziele to jest tragedia tyle ludzi.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies