Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowy song 17:20, 11 kwi 2018

Do góry
frezja napisał(a)

jesienne klimaty czyli tak było

pięknie
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 17:19, 11 kwi 2018

Do góry
AgataP napisał(a)

Popatrz Małgoś, jak nie wiele potrzeba - pierwsza nieśmiała zieleń, ciepły deszcz, zapach wilgoci, parująca ziemia i słonko... ptaki też się cieszą, latają z zapałem gniazdka wić i śpiewają, śpiewają... buziaki

Masz rację Agata - wiosna ta wczesna teraz jest taka energetyczna, zmienia nastawienie człowieka do życia i świata, wszystko rusza dookoła to i mnie chce się chcieć, to nic że wiek, że jakieś problemy - wiosna i słońce powoduje zmianę nastroju i to że się sama do siebie uśmiecham, naprawdę

Buziaki dla ciebie z szafirkami które już się powolutku pokazują - wiosna na całego

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 17:12, 11 kwi 2018

Do góry
ren133 napisał(a)

Ja wczoraj z przyjemnością wsłuchiwałam się w rosnący trawnik tym bardziej, że zdążyłam z nawozem

PS Hacone ruszyła

Reniu cieszę się że pamiętasz o mnie - teraz, nie mam czym podjechać chwilowo ale za niedługo odezwę się to się umówimy dokładnie.
Ja z trawnikiem jeszcze nic nie robiłam, za dużo tej roboty na raz, nie wiem w co ręce włożyć

Wrzucę dla ciebie mój kwitnący wawrzynek Wilcze Łyko. To mocno trująca roślina ale śliczna wiosną i wcześnie bardzo kwitnie gdy wszystko dookoła jeszcze jest łyse, nawet jeszcze przed,forsycją więc za to ją lubię. Pozdrawiam wiosennie z wawrzynkiem
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 17:10, 11 kwi 2018

Do góry
Rejzi napisał(a)

Nie ma się czego wstydzić. Każdy na początku brzydko miał. Też nie mam pięknie a foty wrzucam. Gdy ktoś zdjęcie zobaczy, umie sobie lepiej wyobrazić o czym mówisz, na pewno fajne rady dostaniesz odwagi

noo i jest tragedia
Tomek, Chełm 17:08, 11 kwi 2018

Do góry
Jagoda kamczacka za chwilę rozpocznie kwitnienie, pierwsze dojrzałe owoce powinny być przed końcem maja.

Doświadczalnia bylinowo-różana 17:06, 11 kwi 2018

Do góry
Anemone blanda
Kiedyś je miałam w donicy na balkonie i były śliczne niebieskie stokrotki

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 17:04, 11 kwi 2018

Do góry
Ewo-Pszczółko i jeszcze jedną fotkę mam z dedykacją dla ciebie - poletko moich/twoich rumianek kwitnących, które w cieniu pod świerkiem zadarniają przestrzeń na której nic innego nie chciało rosnąć a poza tym traktuję to miejsce jak rozsadnik bo uszczykuję je i rozmnażamy sądząc w innych miejscach. Zobacz sama - nie dałaś ich na zmarnowanie

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 16:59, 11 kwi 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Czekam na ożywczy deszcz i zapytuje o Twojego jesiona - pewnie jeszcze śpi?

Ewo to jawor - dziękuję za zainteresowanie - póki co widać że żyje, ruszył jak zwykle, zobaczymy....
Kwitnie jak co roku na obu częściach rozpołiwionej od pnia korony i ma się dobrze na razie. Nie wiem na ile to pęknięcie nie spowoduje że stanie się łatwym łupem chorób grzybowych i innych atakujących drzewa przeciwności losu.
Dla ciebie sesja zdjęciowa sprzed chwili

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 16:45, 11 kwi 2018

Do góry
Makusia napisał(a)
Deszczyk bardzo się przydał. Swoją drogą dwa tygodnie temu na Święta był i deszcz i śnieg, a sucho jest bardzo. Aż się zdziwiła, że tak szybko ziemia przeschła.

Dzisiaj po deszczu naprawdę wszystko nabrało przyśpieszenia - nie ma co marudzić jest fajnie bo i ciepło i mokro
Moje sasanki już się dziś pokazały choć wczoraj dopiero wysunęły z ziemi te takie śmieszne puchate łebki a dziś już mają kwiaty - białe jeszcze nie bo w cieniu większym

Ale te fioletowe już kwitną

Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa 16:45, 11 kwi 2018

Do góry
Porozsadzane maksymalnie rabata na oczyszczalni:

Wszędzie sesleria heufleriana /pewnie żle napisałam/ bardzo wdzięczna roślina i zimozielona oraz turzyce.Z jednej kępy uzyskałam 40 sadzonek

Poletko rozplenicy
W moim małym ogródeczku - Dorota 16:42, 11 kwi 2018

Do góry
eee_taam napisał(a)
w zeszłym tygodniu ciełam róże (korygowałam bo skracanie do metra zrobiłam jesienią) i mówiłam sobie że wiecej róz juz mi nie potrzeba ...no a jak widze twoje 12+4 ...to znowu mnie kusi cos poszukac

wykaz róz gdzieś jest? ...nie dotarłam do niego.
Cięcie róż to paskudna praca, mam poranione ręce mimo iż bardzo uważałam. Oto i zamówione przeze mnie róże.
Zamówione produkty:
1) Souvenir du Docteur Jamain - 1 szt. - 14,00 zł brutto /sztuka
2) Venrosa - 1 szt. - 11,00 zł brutto /sztuka
3) Comtesse de Segur (DELtendre) - 1 szt. - 22,00 zł brutto /sztuka
4) First Lady - 2 szt. - 19,50 zł brutto /sztuka
5) Gardener's Friend - 1 szt. - 14,00 zł brutto /sztuka
6) Gemma (Harlagoon) - 1 szt. - 16,00 zł brutto /sztuka
7) Golden Celebration - 1 szt. - 26,00 zł brutto /sztuka
8) Hansestadt Rostock - 1 szt. - 16,00 zł brutto /sztuka
9) AUSmas/Lemon Parody - 1 szt. - 14,00 zł brutto /sztuka
10) Gardener's Friend - 1 szt. - 14,00 zł brutto /sztuka
11) Gemma (Harlagoon) - 1 szt. - 16,00 zł brutto /sztuka
12) Golden Celebration - 1 szt. - 26,00 zł brutto /sztuka

Zanim zaczną kwitnąć róże małe też cieszy.

Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa 16:35, 11 kwi 2018

Do góry
Chodzi o sadzonki tegoroczne.Mam ukorzenione w wodzie i w ziemi,narazie stoją w kotłowni...w tamtym roku wysadziłam do gruntu i padły może zbyt wcześnie?,nie wiem jaki błąd popełniłam ?
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 16:31, 11 kwi 2018

Do góry
Nie mogę zacytować z zdjęciem. Dlatego zapytam.
Co to za kuliste drzewka?
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 16:31, 11 kwi 2018

Do góry
Nie mogę zacytować z zdjęciem. Dlatego zapytam.
Co to za kuliste drzewka?
Z Pszenicznej ... 16:17, 11 kwi 2018

Do góry
AgataP napisał(a)
Dwa dni wertykulowałam trawnik, po tej zimie to jakieś kosmiczne ilości tego syfu były. Mogłabym wypełnić wywrotkę. Nie czuję rąk.
Najpierw jechałam bez kosza, bo latanie z nim co 2 min było męczące, wolałam przejechać i zgrabić ręcznie, drugi i trzeci raz już z koszem. Mój "trawnik" ma jakieś 700-800 metrów, współczuję tym co mają większy areał.
Jutro rozsypię nawóz, mocznik jako pierwszy - dużo azotu więc trawka zieloniutka pójdzie szybko. Na razie wygląda okropnie, ale niedługo boso będzie można chodzić.

Wcześnie zajęłaś się trawnikiem. Ja może w ten weekend z eM będziemy wertykulować.
Ja przed wertykulacją zawsze dość nisko koszę trawę, wtedy łatwiej wertykulować i nie ma tyle siana Muszę kupić mocznik, jeszcze tak nie robiłam ale już gdzieś na O czytałam żeby najpierw mocznikiem posypać. A po jakim czasie innym nawozem sypiesz?
W moim małym ogródeczku - Dorota 16:12, 11 kwi 2018

Do góry
kasja83 napisał(a)

Kolorki nawet nie w wersji naturalnej bardzo wskazane.Super
Sporo tych niby czosnków zrobiłam. Świecą na rabacie na równi z żonkilami. Pozdrawiam wiosennie.

W moim małym ogródeczku - Dorota 16:09, 11 kwi 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Dorotko ja tam tobie nie dorównam masz tak pięknie. Zonkili masa, czosnki i naturalne i sztuczne już kwitnące no pięknie.
Mam już te największe pracę zrobione teraz jeszcze została drobnica, ale dużo tej drobnica. na rabaty nie wchodzę z Motyka czekam co zejdzie po zimie.
Zresztą dużo roślin dopiero rusza nauczona poprzednimi laty nie robię nic bo można wypełnić i chwasty i rośliny z poprzedniego roku.

Czekam na przesyłkę z różami. Trochę chce niektóre rabaty przemeblować.
Na początku sądziłam gdzie popadnie a teraz rośliny już duże i zabierają dużo miejsca. Np jałowce się bardzo rozrost więc w poniedziałek wszystkie przycięłam dosyć mocno. Obcinki trzeba było zmielic ręce całe pokłóte.

Trudno taka jest wiosna porządki i jeszcze raz porządki.
Pozdrawiam.
Ja część porządków zrobiłam bardzo wczesną wiosną, bo teraz to już niw daje się wejść na rabaty. U mnie już jest tak sucho, że obawiam się czy wzejdą mi te kwiatki, które nie dawno posiałam.
Moje róże przyszły wczoraj, jeszcze dwie nie mają miejscówki. Reszta posadzona, w sumie w tym roku kupiłam 12+4.

Działka prawie w Borach Tucholskich 15:52, 11 kwi 2018

Do góry
fakt rozmiar i mnie lekko zdziwił

kalina nie pamiętam która

śnieżnik w wersji rózowej

piwonia delikatna zwana koperkową

Pszczelarnia 15:44, 11 kwi 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Przed domem, od strony ogrodu

Ewo, jestem zachwycona tą kompozycją. Ławeczka, bratki w donicach i rdzawa gałązka paproci z cortenu - majstersztyk
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies