Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "rozplenica"

Mirkowy ogród (początki) 22:31, 07 lip 2016

Do góry
Rozplenica kwitnie a z drugiej mi coś pałki zjadło i chyba nie zakwitną już .Szkoda.

Miłkowo - sezon 2016-2022 11:29, 07 lip 2016

Do góry
polinka napisał(a)
Ciekawy ten cosmopolitan
Będę obserwować u Ciebie jak rośnie bo potrzebuje właśnie coś wyższego niż gra cel.

Kupiłam go ze względu na wielkośc i kolor liści, chciałam jasne, bo dołem będzie bordowa rozplenica i potem molinia, takie 3 pietra traw. Mam nadzieję, ze mnie nie rozczaruje. Gracki ubiegłoroczne super mam w tym roku
Ogrodowy song 08:08, 07 lip 2016

Do góry
Marga napisał(a)
Jeżówka śliczna, ale rozplenica Magesti wymiata Czy ona zimuje?

Muszę Mirki podpytać w temacie trawy...ale myślę, że raczej nie. Jak będziesz chciała, to zbiorę nasionka
Ogrodowy song 23:19, 06 lip 2016

Do góry
Jeżówka śliczna, ale rozplenica Magesti wymiata Czy ona zimuje?
Ogród Marty 23:09, 06 lip 2016

Do góry
Anabelka, a w tle Bonica

Edytkowe stipy z nasionek pięknie rosną. Jeżówka musi zmienić mejscówkę, bo więdną jej liście

Viva,rozplenica i róże okrywowe NN, które miały być The Fairy. Z trzech tylko jedna to The Fairy. Pozosałe dwie pomylone okazały się ładniejsze od sąsiadki

Ogrodowy song 19:05, 06 lip 2016

Do góry
frezja napisał(a)
Munsted Wood

Rozplenica Magesti od Mirki

Ukorzeniona z patyczka hortensja
Ładniejsza niż moja slicznie wybarwiona Nasionka zbierz
Ogrodowy song 18:50, 06 lip 2016

Do góry
Munsted Wood

Rozplenica Magesti od Mirki

Ukorzeniona z patyczka hortensja
Tu ma być ogród :) 18:10, 06 lip 2016

Do góry
Basiula napisał(a)
Brzozowa przepiękna!
Ta rozplenica Ci tak szybko urosła? To ja też szybko kupuję, bo mam mieć miedzy brzozami i oby za rok tak wyglądało
Choć moje brzózki dużo marniejsze...cóż, dorosną.

One szybko rosną, kupuj i sadz, a na jesieni już będą wilkie.
Tu ma być ogród :) 17:20, 06 lip 2016

Do góry
Brzozowa przepiękna!
Ta rozplenica Ci tak szybko urosła? To ja też szybko kupuję, bo mam mieć miedzy brzozami i oby za rok tak wyglądało
Choć moje brzózki dużo marniejsze...cóż, dorosną.
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 12:40, 05 lip 2016

Do góry
Kasik napisał(a)
Moja rozplenica - ogromna- pożera w fazie rozwoju wszystko co koło niej
Ale jest lekka i magnolka która przy niej jest kwitnie kiedy ona jest jeszcze szczoteczką, to na razie nie przeszkadzają. Bukszpan trochę cierpi, ale życie to cierpienie.

I krwawnica- ubiegłoroczny zakup z Pęchcina- szkoda, że tylko jedna.

Bukszpan do przesadzenia.
Krwawnice mam, ale moja intensywnie malinowa, rok temu też kupiłam.
Ogródek frontowy 00:32, 05 lip 2016

Do góry
Obrazek jakoś nie oddaje tego jak jest rzeczywiście jutro zrobię zdjęcia. Przymierzę lawendę to będzie lepiej widać. Ja też jak patrze na to co naskrobałam to się wydaje że tam masakra jest, a na prawdę to pusto jakoś
Widzisz Ty piszesz, że rozplenica zasłoni róże, a ja się zastanawiałam czy będzie ją widać z za róż bo wyczytałam, że 'Hameln' ma 50-60 cm wysokości i tyle samo na szerokość. Dlatego róże ( 'Artemis' ok 70 cm wysokości) planowałam tak jakby na styku dwóch (między żeby nie zasłaniały).
Ogródek frontowy 00:14, 05 lip 2016

Do góry
Miej tylko na uwadze, że rozplenica ma fontannowy pokrój i w dobrych warunkach po 3 latach ponad metr średnicy. Nie wiem czy nie przykryje róż.

Szczerze powiem, że ta masa kółek na obrazku przytłoczyła mnie... pogubiłam się gdzie co i jak
cały czas kamień mi nie pasuje...on tam jak pięść do oka... ale ty tu rządzisz
Moja "przyziemna" :) pasja 23:32, 04 lip 2016

Do góry
Konieczki napisał(a)

Wszystko pięknie - ale co to za trawka przed hortensjami?

A ta kwitnąca lawenda to ta tegoroczna?

Rozplenica Hameln. Lawenda tegoroczna w przechowalni, pospieszyłam się z zakupem, a raczej upały opóźniły prace... Najgorsze ze opanował ją przędziorek! i walczę już drugim opryskiem...
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 21:01, 04 lip 2016

Do góry
beta, rzeczywiście główkowate w niemal każdym towarzystwie dobrze się czują. Gdzie nie spojrzę tam je mam

ivo, to rozplenica Hameln i rozchodnik Matrona.

malkul, ja jestem fanką twojego i Magnolii ogrodu, ale to wiesz...

w ogóle podoba mi sie to, że tak wiele ogrodów na forum nam (myśle o ogóle) sie podoba , często w róznych całkowicie stylach, a mimo tego czujemy się dobrze w swoim
Życie w wiejskim ogrodzie 16:57, 04 lip 2016

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Przemku, Twoja jednoroczna rozplenica u mnie malutka, ale czytam, ze u Ciebie też nie za wielka, więc jest jeszcze szansa, że urośnie?

Piękny masz kolor tych hortensji ogrodowych

Ewo nie martw się o rozplenicę Ona w drugiej połowie lata idzie jak burza i kwitnie najwcześniej z całej rodziny Będziesz z niej bardzo zadowolona Nie zapomnij zebrać nasion z pierwszych kwiatostanów bo te najwartościowsze pod względem kiełkowania
Życie w wiejskim ogrodzie 23:17, 03 lip 2016

Do góry
Przemku, Twoja jednoroczna rozplenica u mnie malutka, ale czytam, ze u Ciebie też nie za wielka, więc jest jeszcze szansa, że urośnie?

Piękny masz kolor tych hortensji ogrodowych
Mała Eleczka 15:05, 03 lip 2016

Do góry
Tle sie dzieje na ogrodku... pokidory czerwone, guzikowiec rosnie, roza jednak uraczyla mnie pakiem, a tymianek fajnie komponuje sie z rozplenica.

Hortki mam cale pozarte przez opuchlaki. Coraz wiecej ich w ogrodzie.
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 21:25, 02 lip 2016

Do góry
Moja rozplenica - ogromna- pożera w fazie rozwoju wszystko co koło niej
Ale jest lekka i magnolka która przy niej jest kwitnie kiedy ona jest jeszcze szczoteczką, to na razie nie przeszkadzają. Bukszpan trochę cierpi, ale życie to cierpienie.

I krwawnica- ubiegłoroczny zakup z Pęchcina- szkoda, że tylko jedna.

Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 23:19, 01 lip 2016

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Masz podobne warunki glebowe jak u mnie (glina) Hameln i Moudry tego samego wzrostu czyli do 0.5 m dorasta z kwiatostanem ok 0.7 m

Co do bylin można poszaleć, wybór ogromny Ja uwielbiam szałwie omszone, mogą być też jeżówki, astry itp. ... na Marchołta mają dobrą ofertę

Hmm rozplenica i szałwia omszona Na zmianę ?
Czy w szpalerze te szałwie ?
To miejsce trzeba kochać 08:27, 01 lip 2016

Do góry
Tu rozplenica z rozchodnikiem trochę łyso wygląda. Może bliżej jesieni ucieszy oko. Zastanawiam się co bym mogła tu jeszcze dosadzić, żeby wiosną i latem było ciekawiej, bo teraz szczególnie z daleka tak szaro jest. Myślałam, żeby rozchodnika o jaśniejszych liściach tam dosadzić, ale żeby jeszcze coś kwitło?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies