Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "rozplenica"

Ogród Mirelli 12:52, 11 lip 2016

Do góry
Mirelko u mnie carrexy też coś kiepsko się czują, podlewam je, daję jedzonko a one takie marne, że wcale ich nie widać
chyba zima je wyeliminuje na całego
zmarzła mi też rozplenica moudry, liliowce i kosaćce
Podmiejski ogródek 15:53, 10 lip 2016

Do góry
Witajcie,

Długo mnie nie było, bo życie mnie pochłonęło, a do tego strasznie długo czekałam na dostawę roślin. W końcu przyszły, tutaj dowód:

a i tak nie wszystko na zdjęciu widać
Niestety, przy kompletowaniu trochę się pogubili, więc teraz będę musiała się wykłocić o brakujący towar.

Tymczasem przymierzyłam rośliny na świerkową:

Widzę, że na zdjęciach niewiele widać. Będę je musiała dokładniej poopisywać, ale to dopiero w poniedziałek.
Między stopniami widać macierzankę, potem wrzosy przeplatane rozplenicą, potem trzy azalie i sosna pomiędzy nimi, potem nasz stary, biedny rodek, który ciężko przeżył przesadzanie, a przed nim trzy kiścienie "makijaż" i dwa świerki białe "glauca", a przy bukszpanie - orszelina.

o rany, jakie beznadziejne zdjęcia! idę zrobić kolejne, a Wy poradzcie, czy wrzosy sadzić co 40 cm czy gęściej, i czy rozplenica nie zgubi się w tych wrzosach
Moja "przyziemna" :) pasja 09:01, 10 lip 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Pinterestowa rabata anabelkowo-rozplenicowa- znakomita!,

I pisz mit u szybko Twoj sposob na lawendę ! Moja masakra piłą teksańską....

Trawka to rozplenica, zakodowałam
Ślicznie jest
To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:04, 09 lip 2016

Do góry
W ogrodzie zaczynają dominować trawy.
Proso rózgowate

Trzcinniki, rozplenica i imperata

Miskant Gracilismus

Rozplenica

Na Łowieckiej 23:35, 07 lip 2016

Do góry
Kuba napisał(a)
pięknie się prezentuje rozplenica, moja do wymiany bo przerosła chwastami, muszę poszukać w sklepach
ale zdjęć u Ciebie dalej brak

Moja ciągle przerasta chwastami a ja z uporm maniaka je wyrywam od zeszłego roku W tym, do zacnego grona niechcianej zieleniny dołączyły jeszcze setki werben, które wyrastają z samego środka rozplenic. Werbena jest cudna ale dlaczego wysiewa się właśnie w takich miejscach?
Fotki będą, obiecuję. Za tydzień wracam na stałe
Na Łowieckiej 23:27, 07 lip 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)
Ale u Ciebie piękna i gęsta rozplenica. Szok
U mnie przezimowała też jedyna jaką miałam ale nie jest taka gęsta jak Twoja. Zobaczymy w przyszłym roku.

A ile lat ma ta Twoja? Moja w drugim roku tez była o wiele mniejsza. W kolejnym sezonie przerosła moje oczekiwania i to dosłownie. Rozchodników prawie nie widać. Nawet nawozu jej nie sypię, bo strach pomyśleć co by było
Na Łowieckiej 23:24, 07 lip 2016

Do góry
agata19762 napisał(a)
Ilonka obserwując Wasze trawkowe poczynania muszę posiać u siebie bo kiepsko po zimie bardzo...strat dużo.

Stipę uwielbiam muszę poszukać nasion w sklepach.

Kochana, proszę na mnie się nie wzoruj bo mi wychodzi tylko rozplenica. Inne trawy mnie chyba nie lubią
Mirkowy ogród (początki) 23:02, 07 lip 2016

Do góry
Nie wiem co z moją stipą się dzieje ale bardzo słabo mi rośnie nie wiem czy zakwitnie i będę miała nasionka.

Rozplenica Hameln po zeszłorocznym dzieleniu na cztery zimę przetrwały dwie.Jakieś liściory w.nich wyrosły może ktoś wie co one za jedne
Mirkowy ogród (początki) 22:31, 07 lip 2016

Do góry
Rozplenica kwitnie a z drugiej mi coś pałki zjadło i chyba nie zakwitną już .Szkoda.

Miłkowo - sezon 2016-2022 11:29, 07 lip 2016

Do góry
polinka napisał(a)
Ciekawy ten cosmopolitan
Będę obserwować u Ciebie jak rośnie bo potrzebuje właśnie coś wyższego niż gra cel.

Kupiłam go ze względu na wielkośc i kolor liści, chciałam jasne, bo dołem będzie bordowa rozplenica i potem molinia, takie 3 pietra traw. Mam nadzieję, ze mnie nie rozczaruje. Gracki ubiegłoroczne super mam w tym roku
Ogrodowy song 08:08, 07 lip 2016

Do góry
Marga napisał(a)
Jeżówka śliczna, ale rozplenica Magesti wymiata Czy ona zimuje?

Muszę Mirki podpytać w temacie trawy...ale myślę, że raczej nie. Jak będziesz chciała, to zbiorę nasionka
Ogrodowy song 23:19, 06 lip 2016

Do góry
Jeżówka śliczna, ale rozplenica Magesti wymiata Czy ona zimuje?
Ogród Marty 23:09, 06 lip 2016

Do góry
Anabelka, a w tle Bonica

Edytkowe stipy z nasionek pięknie rosną. Jeżówka musi zmienić mejscówkę, bo więdną jej liście

Viva,rozplenica i róże okrywowe NN, które miały być The Fairy. Z trzech tylko jedna to The Fairy. Pozosałe dwie pomylone okazały się ładniejsze od sąsiadki

Ogrodowy song 19:05, 06 lip 2016

Do góry
frezja napisał(a)
Munsted Wood

Rozplenica Magesti od Mirki

Ukorzeniona z patyczka hortensja
Ładniejsza niż moja slicznie wybarwiona Nasionka zbierz
Ogrodowy song 18:50, 06 lip 2016

Do góry
Munsted Wood

Rozplenica Magesti od Mirki

Ukorzeniona z patyczka hortensja
Tu ma być ogród :) 18:10, 06 lip 2016

Do góry
Basiula napisał(a)
Brzozowa przepiękna!
Ta rozplenica Ci tak szybko urosła? To ja też szybko kupuję, bo mam mieć miedzy brzozami i oby za rok tak wyglądało
Choć moje brzózki dużo marniejsze...cóż, dorosną.

One szybko rosną, kupuj i sadz, a na jesieni już będą wilkie.
Tu ma być ogród :) 17:20, 06 lip 2016

Do góry
Brzozowa przepiękna!
Ta rozplenica Ci tak szybko urosła? To ja też szybko kupuję, bo mam mieć miedzy brzozami i oby za rok tak wyglądało
Choć moje brzózki dużo marniejsze...cóż, dorosną.
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 12:40, 05 lip 2016

Do góry
Kasik napisał(a)
Moja rozplenica - ogromna- pożera w fazie rozwoju wszystko co koło niej
Ale jest lekka i magnolka która przy niej jest kwitnie kiedy ona jest jeszcze szczoteczką, to na razie nie przeszkadzają. Bukszpan trochę cierpi, ale życie to cierpienie.

I krwawnica- ubiegłoroczny zakup z Pęchcina- szkoda, że tylko jedna.

Bukszpan do przesadzenia.
Krwawnice mam, ale moja intensywnie malinowa, rok temu też kupiłam.
Ogródek frontowy 00:32, 05 lip 2016

Do góry
Obrazek jakoś nie oddaje tego jak jest rzeczywiście jutro zrobię zdjęcia. Przymierzę lawendę to będzie lepiej widać. Ja też jak patrze na to co naskrobałam to się wydaje że tam masakra jest, a na prawdę to pusto jakoś
Widzisz Ty piszesz, że rozplenica zasłoni róże, a ja się zastanawiałam czy będzie ją widać z za róż bo wyczytałam, że 'Hameln' ma 50-60 cm wysokości i tyle samo na szerokość. Dlatego róże ( 'Artemis' ok 70 cm wysokości) planowałam tak jakby na styku dwóch (między żeby nie zasłaniały).
Ogródek frontowy 00:14, 05 lip 2016

Do góry
Miej tylko na uwadze, że rozplenica ma fontannowy pokrój i w dobrych warunkach po 3 latach ponad metr średnicy. Nie wiem czy nie przykryje róż.

Szczerze powiem, że ta masa kółek na obrazku przytłoczyła mnie... pogubiłam się gdzie co i jak
cały czas kamień mi nie pasuje...on tam jak pięść do oka... ale ty tu rządzisz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies