Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kwiaty we włosach 21:51, 06 kwi 2018

Do góry
Właśnie miodunka, nie mam w ogóle pamięci do niektórych nazw, zawsze pytam i zapominam.Ten dywanik fioletowy co Tobie przymarzł to ? Ja też to mam i kiepsko wygląda.Dorota poprzycinała floksiki ( płomyki), też tak zrobię.

Ciąg dalszy mojej inspekcji
Drugi ogród:

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 21:49, 06 kwi 2018

Do góry
na weekend plany ogrodowania - głównie plewienie bo na rozsadzanie i dzielenie traw to chyba jeszcze za wcześnie prawda?

jest sezon magnoliowy i jako że zamierzam wyrzucić jabłonkę to zastanawiam się czy tam dać magnolię czy może jednak klona.... bo chcę trochę rozjaśnić kącik, a po kwitnieniu magnolia nie jest już tak atrakcyjna. Ale za to jaką piękną magnolię sunset widziałam... dobrze, że droga to się może opanuję!!
rzeczony róg z jabłonką jakoś sprzed 2 lat [ice dance zastąpione przez róże, dołożone obrzeża etc].

ostatnio oglądałam zdjęcia i tak mi się rzuciło w oczy kiedysiejsze połączenie klona bordowego z żurawkami limonkowymi, tyle że te padają. I tak się zastanawiam nad podsadzeniem klona tatarakiem ogon. Mam 4 dobrze rozrośnięte sztuki więc jest z czego dzielić.

Co się stało kwiatom ... 21:49, 06 kwi 2018

Do góry

Wśród brzóz i dębów 21:46, 06 kwi 2018

Do góry
Aniu, mnie aparat nawet nie musi pogrubiać, ale przestałam już walczyć z wiatrakami. Jest jak jest, im szybciej się człowiek z tym pogodzi, tym mniej boli.

Izo, bardzo dziękuję za pochwały.

Wiosna się do mnie nie śpieszyła, ale wreszcie są jej wyraźne oznaki.

Bawarka 21:46, 06 kwi 2018

Do góry
I dalej prosze wycieczki
New Dawn

piwoie pokazuje za kazdym razem

Uwielbiam ten moment w hostowisku...

A tak bardzo cudownie, pies naszych dzisiejszych gosci ogniskowych, podkopal mi rubensa...
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 21:44, 06 kwi 2018

Do góry
asiak napisał(a)
Ale dużo pięknych krokusów
Asia namnożyły się! Zastanawiam się czy nie powinnam już ich porozdzielać po przekwitnięciu bo miejscami dość ciasno i obawiam się, że może to spowodować drobnienie kwiatów w następnych latach

Ptasi gaj 21:41, 06 kwi 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Wczorajsza fota mojego inwentarza rybne go po zimie. Co one pod tym lodem robiły, że aż tyle ich jest ile małych dosłownie czarno. To białe to pokarm.

Bawarka 21:41, 06 kwi 2018

Do góry
gosika67 napisał(a)
Kasiu pięknie , sasanki moje ulubione, towarzystwo z ostatniej fotki zadowolone.
Moja Rosanna, jeszcze nie zgubiła zeszłorocznych liści, też pojawiają się nowe listki

a sasanka wygląda tak, u Ciebie cieplej i o 2 tygodnie do przodu, zresztą inny klimat

Pamiętam,że miałaś taką różę, kiedyś nawet jej nazwę zapisałam Eden Rose 85, jak ona się ma, przypomnij jak wygląda, bo warta była zapisania, bardzo mi się podobała.

Goniu, inny klimat, to prawda. Eden rose to moja pierwsza roza w ogrodzie...Mam do niej sentyment

I Rosanna

Jaki kolor sasanek masz?
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 21:40, 06 kwi 2018

Do góry
Anitka napisał(a)
Byłam u ciebie wczoraj późna nocką i już wówczas te cuda kwitnące zobaczyłam, ale byłam tak zmęczona, że tylko z otwartą buźka na nie patrzyłam. Masz racje u mnie też by się przydały. Oj, jak tak dalej pójdzie to lista zakupowa się nie zamknie szybko.
Te iryski to z cebulek czy kłącza?
Anitko, krokusy zdecydowanie trzeba mieć
Irysy z fotek to irysy żyłkowane czyli z cebulek (sadzimy jesienią)
Ja z reguły tylko późnym wieczorem mam czas na O. Fakt, że zdecydowanie jestem typem sowy więc tryb nocny mi nie przeszkadza o ile nie muszę wcześnie rano zrywać się do pracy
Kwiaty we włosach 21:33, 06 kwi 2018

Do góry
2 dni temu były takie tyci tyci a dziś proszę, jak słońce działa

to zapomniałam jak się nazywa

porzeczka krwista, jedna z pierwszych oznak wiosennych

i druga za nią forsycja.Pogoda teraz im sprzyja.

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 21:33, 06 kwi 2018

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Piękne
Rozszalały się te krokusy Chociaż trochę dziwnie kwitną - jedne już przekwitają a inne dopiero wychylają łebki z ziemi
Asia! Nawet w trawniku powyskakiwały W tamtym roku w ogóle białe na trawniku nie kwitły

To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:28, 06 kwi 2018

Do góry
Kwarteciku, poświęciłam widoki przysypanych śniegiem bylin dla możliwości w miarę spokojnego cieszenia się wiosną.
Kukliki żyją. Trochę dłużej poczekam na takie widoki

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 21:27, 06 kwi 2018

Do góry

Witam, chciałam prosić o radę co posadzić pod tymi drzewkami?
Jest to strona południowa, do południa drzewka są bardzo oświetlone słońcem, po południu płot po lewej stronie sosny stwarza cień. Także nie wiem jakie rośliny sprawdzą się tam na dole-ni to patelnia, ni to cień hmmm
Rododendronowy ogród II. 21:26, 06 kwi 2018

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Pojęcia nie mam ale znalazłam takie zdjecie które pokaze jak one fajnie sie rozmnazaja. Tam gdzie jest ich cała kępka była kiedys jedna cebulka , dorosły następne i grządka od razu lepiej wygląda.

U mnie podobnie ze śnieżyczkami jest. Tam gdzie posadziłem pojedyncze z lasu całe kępy są. Ale rosną już ponad 5 lat.
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 21:25, 06 kwi 2018

Do góry
Monia81 napisał(a)
Gosiu ależ cudne masz te krokusiki takie małe kwiatuszki a ile radości wiosną dają pozdrawiam
Monia masz rację! Aż by się chciało je ucałować
Kwiaty we włosach 21:24, 06 kwi 2018

Do góry
Jak roślinki posadzę i będą kwitły na pewno się pochwalę.
A dzisiaj u mnie mniej więcej tak:
oporządzona różanka

skromna wiosna u mnie, mam tylko 3 kępki krokusów, ale tulipanów mnóstwo wyszło, mam nadzieję,że nie poszły w liście

pojawiają się rozchodniki

...uDany ogród 21:22, 06 kwi 2018

Do góry
Katkak napisał(a)
Dana rozlozylas mnie na łopatki tymi kaczusiami.

Kasiu dlatego kocham mój ogród, mam tu swój raj
Bardzo lubię podglądać naturę, a ona mi się tu sama na tacy podaje.
Buziaki świąteczne!

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 21:21, 06 kwi 2018

Do góry
anbu napisał(a)
Ojej jakie piękne zdjęcia
Aniu! Fotki jak fotki Ale każdy z nas po tych kilku miesiącach szaro-burości spragniony kolorków w ogrodzie
...uDany ogród 21:19, 06 kwi 2018

Do góry
Magleska napisał(a)
słodkie

Prawda

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies