Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Gożdzikowa - wiejski ogród 14:18, 27 kwi 2018

Do góry

Anulajda w raju 14:17, 27 kwi 2018

Do góry
Moja glebo terapia 14:12, 27 kwi 2018

Do góry
Kamilka te, tylko teraz jak patrzę to one chyba bardziej fioletowo białe kwitną w czerwcu,

A hosty duże to tylko ta jedna taka najbardziej pospolita (chyba bo nie wiem jak się nazywa) ona najszybciej wyłazi i się zieleni, fajne duże rozety daje
9jej też ci kawałek mogę dać ) a reszta to też jeszcze dopiero kły mają.
Anulajda w raju 14:05, 27 kwi 2018

Do góry
W moim małym ogródeczku - Dorota 14:04, 27 kwi 2018

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Z wczorajszym wiatrem zapach lilaków unosił się daleko, więc wierzę, że to moje Ci zapachniały. Od miesiąca nie padało u nas. Dziś dopadła mnie chandra. Myślałam, że w nocy popada, a tu nic trzeba było podłączyć węża i podlać kawałek rabaty. Brakuje mi wody mam czarne myśli, żeby się poddać. Nie jestem w stanie uratować tego co sama stworzyłam. Dziś syn kopał mi doły pod nową podpórkę pod róże. Suchy piach aż się kurzył przy wybieraniu z dołków - katastrofa. Strasznie nierówna ta moja walka o roślinki. Te które posiałam nie mają szans urosnąć, bo nawet jak wzejdą to słońce i wiatr wysuszają je na pył. Tak jest od kilku lat, kiedyś było bardziej normalnie. Pozdrawiam Kasiu.

Dorotko bardzo dobrze Cię rozumiem w sprawie suszy u nas to samo, wprawdzie nie mam piachu, ale deszczu nie było od....ostatniego śniegu....potem były wiatry i mrozy i dwa razy taki deszcz co to jedna kropla spadła na tą płytę chodnikowa , a druga na trzecia z kolei Teraz też nic , tylko 1 minutowa mżawka, cały czas suszy mocny wiatr i słońce wypala, z tego co posiałam w łąkę kwietną, ( w sumie ze trzy litry nasion, nic nie wzeszło bo susza
Takiej suchej wiosny jeszcze u nas nigdy nie było A dla ironii w zeszłym roku wiosnę miałam strasznie deszczową.
Kiedyś będzie tu ogród 13:54, 27 kwi 2018

Do góry
Pięknie Asiu, pięknie... Nawet boćkowi się u mnie spodobało. Buszuje codziennie nad stawem.

Żeby nie było- na fotce wyżej schował się za wałem- aż takiego wysokiego zielska nie mam.

I fruuu...

Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 13:51, 27 kwi 2018

Do góry
BKosimkArt napisał(a)
Stan na dziś... i teraz noe wiem co tam wsadzić...

Bergenie? Rozchodniki?
Anulajda w raju 13:50, 27 kwi 2018

Do góry
Urocze i delikatne Sweet Desire
Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek 13:39, 27 kwi 2018

Do góry
wiunia napisał(a)
Pierwsze tulipany...
i jak cieszą
Wszystko od nowa:-) Czyli coś z niczego 13:38, 27 kwi 2018

Do góry
zaraz wrzucę plan działki
Ogrodowe skarby 13:35, 27 kwi 2018

Do góry
Betka napisał(a)
Wstawiam fotki trochę już nieaktualne. Zastanawiam się jaki kształt nadać nowej rabacie żeby pasowała do całości? Tam gdzie jest właz do szamba i ławeczka której już dawno nie ma planowałam posadzić rośliny zakupione niedawno. Jednak myslibnie dają mi spokoju jak to wszystko zrobić żeby było dobrze?!
Może coś pomożecie co?

Ja bym zrobiła dużą rabatę, od włazu do szamba, zostawiając go na samym jej końcu, zamaskowany roslinami w celu możliwości wywozu nieczystościrównolegle wzdłuż rowu i zakręcając przy mostku wzdłuż rabatki przy placyku. Oczywiście zostawić pas trawnika pomiędzy rabata nad rowem i ta przy placyku, a tą nowo powstającą jako ścieżkę i dla wygody Co ty na to? Moim zdaniem byłoby świetnie i ile miejsca na nowe rośliny
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 13:24, 27 kwi 2018

Do góry
frezja napisał(a)

To miejsce na rabatę nie pasuje. Lepiej po obu stronach.
Na tle płotka jak najbardziej jakieś drzewka.

Ja chciałam przysłonić trochę właśnie wiatkę (stół i ławki, grill) zielenią i kwitnącymi kwiatami. Nie chce tam nic wysokiego bardzo , jakiś iglak na nóżce i niższe krzaczki . Co do drzew to mam ich sporo za wiatką i z prawej strony wiatki. Z przodu nie chcę drzew.
Małymi kroczkami do celu... 13:22, 27 kwi 2018

Do góry
paulina_ns napisał(a)
Dziewczyny tak na szybko, bo dzisiaj nie wiem w co ręce włożyć, takie cuś stworzyłam

fajnie wyglada
Zielona przestrzeń 13:22, 27 kwi 2018

Do góry
koliber napisał(a)
Na jednej z poszerzonych rabat posadziłam sobie "żywopłocik" bukszpanowy przed lawendą (oj wiem, że jeszcze marny)
Sadzonki oczywiście są od...mamy

Żywopłociki to ja lubię

Pęknie te fale wyznaczyłaś, ślicznie u ciebie
Porządeczek - lubię to
Różaneczniki - choroby i szkodniki 13:18, 27 kwi 2018

Do góry
Proszę o pomoc. W zeszłym roku zakupiłam 8 RH cunningham's white. Mam dwie rabaty, od strony północnej przed domem. Wybralismy z nich ziemię (rabaty około 3mX1,5m) i zmieszaliśmy kwaśny torf ze ściółką z lasku (swojego sosnowego), nieco kompostu, ziemi i z korą. NA dole mamy zrobiony drenaż z kamieni.
Na jednej rabacie (tam wieczorem zaglada słońce) pięknie rosną, natomiast na tej która ciągle jest w cieniu niestety dwa chorują (trzeci nie przeżył zimy).
Nie mają za mokro na pewno, za sucho raczej też nie, nie zasilałam ich, jedynie w zeszłym roku posypywałam fusami z kawy (w końcu nie wiem czy to coś daje ?).
Co im dolega ? Przyznaję, ze nie mierzyłam PH ziemi (uczynię to jutro, zakupię kwasomierz tylko).
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 13:14, 27 kwi 2018

Do góry
sandras09 napisał(a)
wklejam zdjęcie

a pokazałabyś kilka ujęć ogrodu żeby zorientować się w jego charakterze?
Małymi kroczkami do celu... 13:13, 27 kwi 2018

Do góry
I ja wtrące swe grosze wyjełabym te kulki czerwone do przodu, tak by były wysunięte wzgledem thujek.
paulina_ns napisał(a)
Dziewczyny tak na szybko, bo dzisiaj nie wiem w co ręce włożyć, takie cuś stworzyłam

Małymi kroczkami do celu... 13:00, 27 kwi 2018

Do góry

Anulajda w raju 12:57, 27 kwi 2018

Do góry
Energetyki wytrwała Princess Irene i Ronaldo w tym roku do wykopania,
Rozpoznawanie chorób i szkodników 12:56, 27 kwi 2018

Do góry
Dzień dobry ! Jak się pozbyć tego obrzydlistwa. Chyba rolnica, zjada mi jeżówki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies