Jak przeczytałam, że u Ciebie znowu był deszcz to aż westchnęłam na głos. U mnie zaczyna usychać trawnik. Wysiane roślinki padają jedne po drugich. Katastrofa Dziś mam kiepski dzień, ta susza mnie dobija. Bzy radzą sobie pomimo suszy, bukszpany też i trzmieliny żółte. Jak tak dalej pójdzie to tylko te rośliny u mnie zostaną. Bzami obsadziłam wszystkie możliwe , wolne miejsca wzdłuż ogrodzenia, pachną pięknie. Żeby jeszcze chciała u mnie rosną maciejka, ale nie chce, bo za sucho. Pogoń ten deszcz do mnie, bo chmury to chodzą, tylko deszczyk nie pada.
Aniu bergenie w moim ogrodzie to podstawa, kojarzą mi się z dzieciństwem były wszędzie
Ja je non stop ściągam do ogrodu i właśnie zmówiłam kolejne
Wyjątkowo mi się podobają jako obwódki rabat, nie dość że zimozielone to jeszcze cudnie kwitną . No jak ich nie kochać
One szybko rosną
Goniu, codziennie cos nowego rozkwita, a co dopiero 5 dni Ciesze sie, ze sie Wam podobalo, moze nastepnym razem, sprobujesz mojej salatki kartoflanej
Szczyt gdzie stali nasi skoczkowie
Siarkę też można dac bo ona wolno się rozkłada ale jeśli dostały nową kwasną ziemię to na jakis czas powinno wystarczyc kwasu , jak bedzie za duzo to też nie będą pobierac pokarmu z ziemi.Magnolia piękna.
Macham również
za warzywnik dziękuję
w końcu warzywka dziś posiałam
czekam na trawkę
nie będzie taka idealna jak u Ciebie niestety ,bo moja niszczycielka szaleje i wydziera ,to co wyrównam
Oczywiscie pokazuja sie ptaki choc głównie są zajete swoimi sprawami, ale nie mam czasu dla nich bo chwasty mnie zarastaja , juz nawet zaczynam myślec o korze choc dla mnie to bluźnierstwo by ją stosowac.
Bez koralowy mam chyba czwarty rok, po pierwszym roku mocno go przycięłam i nie miał korali, bo on kwitnie na dwuletnich pędach. W ubiegłym roku kwiaty przemarzły w maju i też nie było korali. W tym roku jest już bardzo sucho i znów obawiam się, że nie zawiąże korali, bo kwiaty oblatują. Mimo tego bardzo go lubię za ten cytrynowy kolor i ładnie powcinane listki. Cieszę się, że podobają Ci się moje bzy.