Byłam dziś w ogrodzie z sekatorem w ręku po raz pierwszy, jak co roku przeraża mnie ogrom pracy który mnie czeka tym bardziej, że pochłaniaczy czasu jakby przybyło
macham wszystkim i do zobaczenia się rzadziej w tym sezonie
Dziś pogoda była fajniutka, więc sprzątnęłam ogród, zgrabiłam trawnik, powyciągałam lustra i stolik z piwnicy i odpaliłam mini oczka wodne . Jeszcze są puste, bo ani roślin, ani ryb w nich nie ma. Ale się doczekają
na lustro nałożyłam biedronkową kratkę
Jest zimno i w ogrodzie nie da się robić czekam na ocieplenie ale by nie marnować czasu dziś usunęliśmy płot drewniany i słupki które oddzielały sad od warzywnika...w tym roku będzie mała rewolucja bowiem w miejscu warzywnika teraz będą kury, wspominałam że mamy ich kilkanaście w porywach do kilkudziesięciu sztuk? A stary sad wycinamy wyrównamy o tu będzie nowe miejsce na warzywa dlatego w tym roku nie szalejemy z warzywami...
Ale sałata rzodkiewka i kapusta już wysiane
Niestety dramat mam rodzinny młoda połamała, rękę ma wsadzone 2 druty troszeczkę ogrodowo jestem zaniedbana. Udało mi się jednak pociąć hortki. Przesadziłam 2 młode piwonie, ratując je przed mężem (chce posadzić tam thuje). Mam nadzieję, że docenią moje starania i ładnie się przyjmą. Dziś zamówiłam ok 15 cebulek lilii, będę je sadzić po wielkiej nocy. Dziś padła śnieg i zero szansy na wiosnę.
Rzeczywiście Schone Maid
Witam. Proszę o pomoc w przycięciu kasztanowca. Drzewko ma 17 lat. Przez cały okres stało na balkonie. Po 15 latach zostało przesadzone, co spowodowało przyspieszony rozwój, jak i konieczność przycięcia.
Jak poprawnie przyciąć i na ile centymetrów?
Pędy na zdjęciu są ponumerowane.
Dzisiaj przed deszczem zdążyłam tylko rozłożyć sobie wiaderka, żeby zobaczyć jak posadzić amonagawy, spójrzcie czy może tak być odległość między nimi to 1,90 metra, od thuj 1,50 metra