Paulinka, widoki się kłaniają do usług Ty też masz piękne, a góry chyba nawet lepiej od Ciebie widać Co do róż... hmm, niby ostro poszły, ale dzisiaj widziałam, że jakoś się dziwnie zaczęły zwijać. Na 100% jakaś hadra je zaatakowała. Prysnęłam substralem, co miałam pod ręką i zobaczymy. A wczoraj przez przypadek zauważyłam, że moja malutka kalina jest cała czarna!! Oczywiście mszyca. No i żyj tu człowieku spokojnie! Ciągle coś się dzieje w tym ogrodzie
Cd wizyty w ogrodzie, ogrodzie, ktory juz kiedys pokazywalam, ogrodzie, ktory jest na kilku hektarach i prowadzi go starszy pan ze swoim japonskim przyjacielem. Co roku wracam do niego...wracam, by zobaczyc jak sie rozwija, co nowego powstaje, czy starszy pan cieszy sie zdrowiem...Lubie go, tego starszego pana i jego dzielo zycia...
Anusia - dziękuję Z tym porządkiem, to wiesz jak to jest, na zdjęciu zawsze sobie można wykadrować i pokazać to co się chce Chwasty dają czadu równo, chyba nie ma na nie sposobu Teraz sypnęłam mocno korą całą południową rabatę z bonicą, zobaczymy czy jej nie wywieje (kory... znaczy się). Część owocowa też mi zajmuje dużo czasu, ciągle jakieś osty wyrastają albo perz w porzeczkach, malinach, winogronach. Z jednej strony ogarnę, z drugiej już jest zarośnięte, hehe I tak w kółko, czasem mnie to irytuje nieco Ale wracam do Was, a tu zawsze jakaś motywacja czeka
Agatka, ja staram się od razu wsadzać. Burza mózgów i zrobione. Zdarza mi się biegać po ogrodzie z roślinkami, aż miejscówkę znajdę. najwyżej, jak nie pasuje, z czasem miejscówkę zmienia...
Teraz planuję miejsce nie dla roślinki, ale dla takiej pięknej zdobyczy
Zawoskowane, zaolejowane przez Zbyszka
Myślę, że będzie tu ...
... ławeczka
Na podmurówce z cegły. I tym razem nie będzie szara... Naturalne drewno
Nawet się zastanawiałam, czy w domu nie wykorzystać. Piękne drewno ...
Oj szaleją bardzo dziś marudziły o basen no ale nie byłam w stanie rozłożyć tego dużego to musiały się zadowolić chodz takim malutkim Podlewają bo susza dalej i zero deszczu już od dawna, dziś prawie 31C w cieniu było i silnie wiało to jeszcze wysuszyło bardziej.
Kawciu Nie ruszaj, tak naprawde to teraz to tylko on rzadzi Pokazuj go co jakis czas Taoflora jeszcze kwitnie, jeszcze kilka kwiatow ma. Szukaj jej, warta jest tego.
Dzięki Kasiulka Z traw miskanty mocno poszły, ale widzę, że w rozplenicach straty będą. Kolory teraz faktycznie mega soczyste, piękna jest taka świeża, zieleń, młodziutkie listki brzozowe, grabowe i miłorzębowe. Bardzo je lubię Jeszcze troszkę koloru for YOU
Nie mów, że już masz takie piękne orliki
U mnie jakieś cholerstwo wyżarło wszystkie moje/od Ciebie orliki i nie mam ani jednego :/
U mnie ostatnio zakwitł tylko pojedynczy irys miniaturowy od Pana Bylinowego
Buziaki