Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Księżycowy...

Księżycowy...

laurowisnia 09:41, 15 maj 2018

To takie miłe dla mnie wspomnienie, pamiętam jak pierwszy raz go odkryłam, wcześniej bawiliśmy się bliżej domu, a upiększanie to jak najbardziej kierunek wskazany.
Szkoda dziewanny, ja u siebie siewek tej nie zaobserwowałam, możliwe, że sama też będę musiała podziałać.
Wendy79 19:07, 15 maj 2018

Ogród się wypełnia. Prawie skończyliśmy zamieniać miejscami piwoniową z hortensjową. Piwonie i irysy przeniosę, jak przekwitnę. Na chwilę obecną młoda piwoniowa wygląda tak...

Rabata i nowo założony kawałek trawnika, dobrze podlane, ale czekam na deszcz, który zapowiadają z utęsknieniem.

Tymczasem królują tojeść ciemnopurpurowa, chabry i dorwana dzisiaj na ogrodniczych zakupach nowa kocimiętka (ma śliczne kwiaty).

Wendy79 19:15, 15 maj 2018

Nad tym kawałkiem jeszcze pracujemy. Czekam na Gracki i kilka hortensji. Trawa wysiana, wkracza cywilizacja

Makusia 11:13, 16 maj 2018

No powiem Ci (Wam), że ta cywilizacja to nie wkroczyła powoli i tylnym wejściem, tylko wpakowała się szumnie
A te obrzeza, to musisz mi wyjaśnić- coś będzie w środku? Czy właśnie nie będzie? Co od czego oddzielają? Bo wygląda to super, tylko ja jak zwykle nie rozumiem
Pszczelarnia 12:01, 16 maj 2018

Nie zrozumiałam: z cisami - "wina sprzedawcy" - nie są OK?

Trawa jak z rolki. Super widoki i wrażenia. Porządna robótka.

Sąsiad jełop dokumentny z tym randapem. Powinien przede wszystkim osłonić swoją granicę sąsiedzką.

mikina34 13:34, 16 maj 2018

Wendy79 napisał(a)

Nieśmiało podglądając znalazłam u Ciebie Aga takie cudo, co to za kwiatek?
Wendy79 19:38, 16 maj 2018

Makusia napisał(a)
No powiem Ci (Wam), że ta cywilizacja to nie wkroczyła powoli i tylnym wejściem, tylko wpakowała się szumnie
A te obrzeza, to musisz mi wyjaśnić- coś będzie w środku? Czy właśnie nie będzie? Co od czego oddzielają? Bo wygląda to super, tylko ja jak zwykle nie rozumiem

Które, te?

To jest miejsce przed wejściem do domu. Trochę przerobione, na korzyść rabat roślinnych. W tą stronę, gdzie leży karton (do ogrodzenia), będzie miejsce na drewutnię, w prawo jest miejsce na wjazd. Kiedyś może uda nam się tam coś wysypać. W tym roku marzę o wysypaniu piachu i utwardzeniu wszystkiego
Wendy79 19:47, 16 maj 2018

Pszczelarnia napisał(a)
Nie zrozumiałam: z cisami - "wina sprzedawcy" - nie są OK?

Trawa jak z rolki. Super widoki i wrażenia. Porządna robótka.

Sąsiad jełop dokumentny z tym randapem. Powinien przede wszystkim osłonić swoją granicę sąsiedzką.

Według mnie nie są ok, podejrzewam, że korzenie zostały przesuszone. Dla mnie ogólnie za późno kopane, przy takich temeraturach. Miesiąc prosiłam się o wysłanie tego zamówienia.
Trawa sprawia takie wrażenie, ale bardzo ją lubię. Ostatnio pierwszy raz dostąpiłam przywileju jej skoszenia. Dobrze, że pada
Cóż, siatka jedzie, mądry Polak po szkodzie. Ostrzę zęby na sąsiada, niech się tylko pojawi. Na zdjęciach widać, ile przekroczył swoją granicę na przykładzie zboża sąsiada, żółknące chwasty na moim ogrodzeniu, bezpośrednio pod żywopłotem i plamy, które pojawiły się na grabie.

Wendy79 19:54, 16 maj 2018

mikina34 napisał(a)

Nieśmiało podglądając znalazłam u Ciebie Aga takie cudo, co to za kwiatek?

Monia, to kuklik.
Wendy79 20:07, 16 maj 2018

Spojrzenie na podlany ogród. Na pierwszym planie różanka, potem bylinówki, za ich plecami sad i za szarym płotkiem warzywny.

Przyszedł czas moich ukochanych irysów i peoni

Moja pierwsza powinna być Hawaiian