Super, cieszę się na spotkanie. Wiesz, Zygi ma problem z kolanami, nie może długo jechać, naprawdę poważny problem....dlatego tak się wleczemy ze wszystkim.
Wiem, że otwarte i skorzystamy coś pomyślimy
Pewnie, cieszmy się tym co mamy ja uwielbiam ciepełko. U mnie tak co tydzień pada i to w nocy, normalnie idealnie. Życzę deszczu i podziwiaj swoje cudo, zaraz do was lecę
a u mnie porozsiewały się zawilce , cudne....pamiątka po Jotce
bez problemu w donicach przezimowały kocimiętki i kwitną
mocno pilnuję, aby nie siały się
piękny fioletowy
Peter Blue
lubię ten etap w klonach
tu dopiero tulipany się rozkręcają
Mój teść zrobił mi deseczkę w której mogę zaaranżować różne dekoracje. Teraz zrobiłam namiastkę plaży. Na jesień kasztany i dynię a w zimie szyszki i dekoracje lodowe.
Dekoracja stoi na tarasie i jeszcze coś do niej dołożę
Danusia, u ciebie one bez problemu poradzą sobie, masz dojrzały ogród, Te na łukach najmłodsze, dopiero 3 lata. Co rok więcej i więcej ich.
To fajnie masz też wczoraj o basenie myślałam, chciałabym taki stały basen z drewnianym pomostem, znajomi mają i mnie kusi też
U mnie róże też pączkują, szok, jak wszystko naraz.
mój potwór wisteria polazł na sosny, trzeba znowu drabiny i jakoś ciachnąć
mniej kwiecia w tym roku ma, ale cosik jest
teraz u mnie fiolety będą dominować i róże
Ewelinko, warzywnik - dopiero się uczę. O szklarence, folii muszę doczytać.
Założyliśmy w środku termometr. Wczoraj musiałam folię wietrzyć. Było w środku 37 stopni. Czytałam gdzieś, że najlepsza optymalna temperatura w dzień dla pomidorów to 27 stopni. Pomidory mam jeszcze w doniczkach. Korci mnie je posadzić, ale boję się zimnych ogrodników... Jakby co, mogę je zabrać na noc na parapet do domu ...
Część w warzywniaku posiana, część ziół posadzona ...
Mam nadzieję że jesienna będzie że mną współpracować tak samo dobrze jak heufleriana
Exotici to moje ulubione tulipany... Ta miejscówka jest już dla nich zarezerwowana... Na wszelki wypadek jesienią dosadzę ich jeszcze żeby czasem rozczarowania nie było wiosną. Z tymi tulipan i NN fajnie masz
W kostce mam od soboty heuflerianę z zawilce i wiosennymi